Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“İki Ana Öğünde Dengeli Beslenilmeli”

Özel Fuar Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı İrem Akgönül, Ramazan ayında sahur ve iftar olarak iki ana öğünde dengeli ve yeterli beslenilmesi gerektiğini açıkladı.

Özel Fuar Hastanesi Beslenme

Özel Fuar Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı İrem Akgönül, Ramazan ayında sağlıklı beslenme konusunda bilgiler verdi.

Uzman Diyetisyen İrem Akgönül, iftar ve sahur öğünlerinin dengeli ve yeterli olmasının sağlık açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

İFTAR VE SAHURDA DENGE OLUŞTURULMALI”

Uzman Diyetisyen İrem Akgönül, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Ramazan ayının gelmesiyle birlikte, oruç tutan bireylerin sağlıklı bir şekilde bu dönemi geçirmeleri için dikkat etmeleri gereken noktalar vardır. Özellikle bu süreçte iki ana öğün yapılacağı için bu öğünlerde yeterli ve dengeli beslenmek önem kazanmaktadır.Bu öğünlerde protein, karbonhidrat, yağ ve lif içeriğinin dengeli bir şekilde sağlanmalıdır.”

“İFTARDA KISA SÜRE YEMEK YEMEYE ARA VERİLMELİ”

“İftarda hızlı ve aşırı yemek tüketimisindirim sorunlarına yol açabilmektedir.” diyen Uzman Diyetisyen Akgönül, “İftara hafif bir çorba ile başlanarak kısa bir ara verilmesi vücudun dinlenmesine yardımcı olur ve sindirim kolaylığı sağlar. Aranın ardandan protein, karbonhidrat, yağ ve lif içeriği zengin  ve dengeli bir öğün yapılmalıdır.” ifadelerini kullandı.

“SAHURDA LİFLİ GIDALAR İHMAL EDİLMEMELİ”

Sahurda uzun süre tok kalabilmek için lif içeriği yüksek gıdalar tercih edilmesini öneren Uzman Diyetisyen Akgönül, “Lifli gıdalar tercih edildiğinde Ramazrayında sık yaşanan kabızlık probleminin de azalması sağlanır.Bu öğünde yoğurt,kefir gibi süt ürünlerine ve ceviz,badem gibi sağlıklı yağ kaynağı olan besinlere de yer verilmelidir.” dedi.

“RAMAZAN’DA SU TÜKETİMİNE DİKKAT”

İftar ve sahur arasında yeterli miktarda su tüketimini ihmal edilmemesi gerektiğini belirten Uzman Diyetisyen Akgönül, şunları kaydetti: “En az 8-10 bardak su tüketimi vücudun sıvı dengesini sağlamaya yardımcı olacaktır. Tüketilmesi gereken su miktarını kısa sürede hızlıca içmek yerine iftar ve sahur arasında az miktarla tamamlamak mineral kaybını önleyecektir.”

“RAMAZANDA PORSİYON KONTROLÜ ÖNEMLİ”

Uzman Diyetisyen İrem Akgönül, sözlerini şöyle tamamladı: “Ramazan ayında sağlıklı beslenme alışkanlıklarının sürdürülmesi için porsiyon kontrolünün önemine de değinen Akgönül, dengeli bir beslenme düzeninin kilo kontrolü ve genel sağlık açısından büyük önem taşımaktadır.”

 

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti