Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Agah Bıyıkoğlu

İKİ GENEL KURUL

İki genel kurul-kongre yapıldı geçen hafta içinde; ilki TÜFAD (Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği) Afyonkarahisar Şubesi’nin genel kurulu, ikincisi de AFYON ASKF’nin genel kurulu…
TÜFAD’ın kongresi Cuma günü eski Halk eğitim salonunda gerçekleştirildi.. Geçen yıl yapılması gereken olağan kongre, pandemi süreci nedeniyle bu kadar zaman beklemek zorunda kaldı..
Geçen yıl yapılması gereken kongre süreci başlarında muhalif bir ekip çalışması yapılıp liste hazırlanırken araya pandemi girdi ve Cuma günü yapılan kongre bir saati bile bulmadan tamamlandı..
Genel kurullar üyelerin yönetimden hesap sorduğu onları eleştirdiği, üyelerin tartıştığı demokratik ortamlardır; ancak kapalı bir mekânda uzun zaman beklemenin sakıncaları olduğu bilindiğinden, faaliyet raporunun ve denetim kurulu raporunun okunmasının ardından yönetim açık oyla ibra edildi ve seçim maddesine geçildi… Raporlar divan tarafından “müzakereye açılsaydı daha iyi olurdu… Hazırlanmış olan tek liste “açık oya” sunuldu. Eller kalktı ve indi ve salona girip kendime uygun bir yer bularak oturduğum dakikadan itibaren bir saat bile dolmadan Mustafa Keser dördüncü kez başkan oldu.. Dilek ve temenniler bölümünde futbol dünyamızın renkli ve tanınmış ismi Afyonspor’dan da öğrencim olan Muhsin Can, kısa bir konuşmayla düşüncelerini iletti ve benim adımı anma nezaketini gösterdi.. Kongreye Kütahya TÜFAD başkanı Sayın Prof. Dr Mehmet Acet gözlemci olarak katıldı.
2005 yılında benim başkan olduğum ilk genel kurul çok çekişmeli ve tartışmalı geçmişti.. İsterdim ki demokratik bir ortamda yine eleştiriler yapılsın, tartışmalar olsun.. Futbol dünyamızı tanınmış isimleri, Protokol davet edilsin..
AFYON ASKF genel kurulu da Pazar günü saat 14.00’da Öğretmen Evi’nde yapıldı… Ben de delege olduğumdan yönetim kurulu üyelerinden arkadaşlar beni ve diğer katılımcıları kapıda karşılayarak “HES KODLARIYLA” içeri aldılar ve yer gösterdiler. TÜFAD’ın genel kurulunda “Futbol taban birliklerinden“ kimse yoktu ya da davet edilmemişlerdi; burada AKÜ Spor Bilimler Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Yücel Ocak, İl Hakem Kurulu başkan Sayın Süleyman Güneş. Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemciler Derneği başkanı Sayın Mehmet Aydın, İl Disiplin Kurulu Başkanı Sayın Ahmet Ünlütepe, Saha Komiserleri Derneği Başkanı Sayın Tahsin Uzun davet edilmişlerdi..
Bu kongre de pandemi nedeniyle tartışmasız ve eleştirisiz sürdü; ancak bana söz verildi ben de amatörlüğün anlamı ve önemi önemini belirterek “Futbolun temelidir amatörlük. 82 milyonluk Ülkemizde 400 bin erkek 500 bin kadın futbolcu var; halbuki 12- 13 milyonluk potansiyelimiz var. Bu hazineyi değerlendirmeliyiz. 17 milyonluk Hollanda‘da 1 milyon, 67 milyonluk Fransa’da 2 milyon, 82 milyonluk Almanya’da 7 milyon futbolcu var“ dedim. Sayın Yücel Ocak Hoca da eski amatör futbolculardaki ruh ve heyecanı örneklerle anlattı ve amatörlerin kıymetinin bilinmesini vurguladı.. Sayın Süleyman Güneş de hakemlerle amatör futbolcular arasındaki iletişimin önemini vurguladı.
Divan başkanlığını yürüten futbolumuzun tanınmış isimlerinden Sayın Abdullah Aydoğan faaliyet raporlarını ve denetim kurulu raporlarını oylatıp “müzakereye açtı” ancak konuşmacı çıkmayınca yönetim ibra edildi ve yeni yönetimin seçimine geçildi. Önceki başkan Orhan Küçüksağrıcı tek listeyle girdi seçime.. Ancak tüzük gereği delegeler “gizli oy“ kullandı…
Her iki kongrede görev verilen başkanlar ve yönetim kurulu üyeleri “Buraların birer hizmet makamı olduklarının bilincindeler sanırım”… Atalarımız “Mahkeme kadıya mülk değildir” demişler..

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti