Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“İktidarı ülkeye daha fazla zarar vermeden durduracağız”

Saadet Partisi İl Başkanı

Saadet Partisi İl Başkanı Beytullah Karataş, SP olarak milletten alacakları güçle iktidarı ülkeye daha fazla zarar vermeden durduracaklarını, yanlışlarını en kısa zamanda düzelteceklerini söyledi

 

Saadet Partisi (SP) Afyonkarahisar İl Teşkilatı üyeleri Çay İlçesi’nde saha çalışması yaparak vatandaşlarla bir araya geldi. SP İl Başkanı Beytullah Karataş ve beraberindekiler esnaf ve kahvehane ziyareti yaptılar.
“BORÇLANMA GİTTİKÇE ARTIYOR”
Beytullah Karataş, Çay İlçesi’nin son dönemde gittikçe göç verdiğini ve bu durumdan esnafların ciddi anlamda olumsuz şekilde etkilendiğini ifade etti. Karataş, “İktidarın politikaları gün geçtikçe vatandaşı zor duruma sokmaktadır. Borçlanma gittikçe artmaktadır. Yoksulluğu bitiremediler aksine geniş kesimlere yaydılar. İnsanımız borçlu olmasının yanında aynı zamanda işsiz bırakılmış durumda. Üniversite mezunu gençlerimiz iş bulamıyorlar. Resmi rakamlarla gayri resmi rakamlar birbirini tutmuyor. Resmi rakam dediğim ne? Sayın Cumhurbaşkanını memnun edebilmek için belli resmi müesseselerin ortaya koyduğu rakamlar. Maalesef herkes görüyor, bu rakamlar kasti bir şekilde memnuniyet ifade edebilmek için üretiliyor. Ama öbür tarafta bağımsız kurumlar gerçekleri milletimize gösterebilmek veya kendileri bunu görebilmek için çalışmalar yapıyor. Resmi rakamlara göre her 5 gençten birisi işsiz. Ama fiiliyatta her 3, en fazla 4 gençten birisi işsiz. İnsanımız içinde yaşadığımız şartları görmüyor değildir.” dedi.
“İKTİDAR YOKSULLUĞU GENİŞ KESİMLERE YAYDI”
Türkiye’de 15-24 yaş grubundaki 2 milyon 959 bin gencin ne eğitimde ne de istihdamda yer almadığını belirten Karataş şunları kaydetti: “Bu rakamlarla Avrupa ülkeleri arasında ilk, OECD ülkeleri içinde ise ikinci sırada yer alıyoruz. İktidar aynı zamanda insanları aç bırakıyor. Vatandaşlarımız temel tüketim maddelerine ulaşamıyorlar. Halkın yüzde 65,8’i, yani her üç kişiden ikisi temel gıda ürünleri alırken zorlanıyor. Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Gıda Programı’nın küresel açlık sistemine göre; 9 Haziran 2022 tarihi itibarıyla Türkiye’nin yüzde 18’i yeterli beslenemiyor. İşte bu rakamlar ‘yoksulluğu bitireceğiz’ diye yola çıkan bir iktidarın, yoksulluğu geniş kesimlere yaydığının açık ispatıdır. Taşıma toprakla milletin karnı doyar mı? Ülkemizin ve Afyonkarahisar’ımızın bereketli toprakları, çalışkan çiftçimizin elinde mahsul vermeyi beklerken iktidar, yüzünü başka ülkelere dönmüş; güya milletin derdine çare arıyor. Güney Amerika’da, Rusya’dadır. Taşıma suyla değirmen bile dönmezken, taşıma toprakla milletin karnını doyurabileceğini sananlar; ne çiftçinin yüzünü güldürebilir ne de çarşı pazardaki fiyatların düşmesini sağlayabilir.”
“YANLIŞLARI EN
KISA ZAMANDA DÜZELTECEĞİZ”
“İktidar, muhalefetle uğraşıp, kavga ortamı oluşturarak seçimi kazanmak için kırk dereden su getireceğine önünde duran enflasyon sorununu çözmeye odaklansın.” diyen Karataş sözlerini şöyle tamamladı: “30 lirayı aştığı için çiftçinin alamadığı mazotu, artan fiyatlarıyla toprağına dökemediği gübreyi düşünsün. Biz bunu teklif ediyoruz. Hakikaten düşünmek çok önemli bir şeydir. İstişare etmek de düşünceyi harekete geçirebilmek için çok ama çok önemli bir yaklaşım. Ama bu iktidar hiçbir konuyu müzakereye yanaşmıyor. Müzakere etmek demek; bir konuda farklı hatta birbiriyle çelişen fikirleri dinleyip sonunda makul bir karara gelebilmek demektir. Farklı fikirleri dinlemeden doğru kararı vermek mümkün değildir. Bugünkü iktidarın en büyük zaafı işte söylediğim bu noktada düğümleniyor. Üreteni tüketmeyeceğiz. Yönetme kabiliyetini yitiren iktidarın çiftçiye verdiği zarar yüzünden çiftçimiz her gün isyan ediyor. Biz, milletimizin verdiği güçle bu hoyrat iktidarı ülkemize daha fazla vermeden durduracak ve yanlışlarını en kısa zamanda düzelteceğiz. Öngörülemezlik dönemine son verecek, yarın neye uyanacağını bilemez hale gelen insanımıza rahat bir nefes aldıracağız.”
>> Mustafa ERTÜRK’ün Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti