Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“İktidarın gidişi yaklaşıyor” – Kocatepe Gazetesi

İYİ Parti İl Başkanı
“İktidarın gidişi yaklaşıyor”

İYİ Parti İl Başkanı Mehmet İnkaya dün öğlen partide basın toplantısı düzenledi. İnkaya, partisinin Gençlik Kolları Başkanlığını yürüten Yılmaz Erdoğan’ın yerine Mert Özdeğirmenci’nin atandığını açıkladı.
“FETÖ AMACINA ULAŞAMADI”
İYİ Parti Gençlik Kolları eski Başkanı Yılmaz Erdoğan’a emekleri için teşekkür eden, Mehmet İnkaya, Mert Özdeğirmenci’ye görevinde başarılar diledi. 15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ hain darbesinin Türk Milletinin yüreğini ağzına getirdiğini söyleyen İnkaya, “Türkiye Cumhuriyeti Devletinin geleceğine saldıran terör örgütü halkın sağduyusu sayesinde amacına ulaşamamıştır. Bu ve benzeri cemaat, gurup, tarikatlar iktidar tarafından gözlenmiş çalışmalarından çoğu desteklenmişti. Bugün, FETÖ terör örgütü diye herkesin kızıp dışladığı örgüte arsalar, evler bağışlanmıştı. Düzenli törenler yapılıyor, devlet protokolü de buralarda yerini alıyordu. Afyonkarahisar’da ilk İmam Hatip Okulu olarak yapılan bina, bu cemaatin olduğu söylenen bir eğitim kurumuna tahsis edilmişti. Türkçe Olimpiyatları adı altında yapılan etkinliklere devlet erkânı katılırdı.” dedi.
“İKİ ÖNERGEDE REDDEDİLDİ”
İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bazı seminer ve toplantılarını cemaatin okulu denilen Ankara yolu üzerindeki Kolejinde yaptıklarını söyleyen İnkaya, “17-25 Aralık 2013 yılından itibaren bu örgütle iktidarın arası bilinmeyen nedenlerle açıldı. O günden sonra iktidar, kendine muhalif olan her kişiye, guruba FETÖ’cü ve terörist demeye başladı. Hâlbuki FETÖ denilen cemaat 2013 tarihine kadar iktidarın gözdesiydi. İYİ Parti ye de FETÖ’cü damgası vurmaya çalıştılar. İYİ Parti Meclis’te FETÖ’nün gerçekleştirdiği kalkışmanın ‘Siyasi Ayağı Araştırılsın’ önergesi verdi. AK Parti ve MHP tarafından önergemiz reddedildi. Tekrar FETÖ’nün siyasi ve iktisadi ayağı araştırılsın diye ikinci bir araştırma önergesi verdik. Bu önergemiz de AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.” diye konuştu.
“EKONOMİDE YAPRAK
KIPIRDAMIYOR”
FETÖ kalkışmasını milli bayram ilan etme çabasına girenlerin illerde meydanlarda, okul bahçesi bayram kutlaması kadar halkla, günü kutlamaya çalıştığını söyleyen İnkaya, “Allah milletimizi, devletimizi yıkıcı bölücü düşünce ve eylemlerden korusun. Bir başka konu; İlimizde ekonomide yaprak kıpırdamamasıdır. Görüşüp konuştuğumuz her esnaf halinden şikâyetçi. Hâlbuki yaz aylarında ilimizde de hayat canlanır fiyatlar düşer, alışveriş artar esnaf bayram ederdi. Alan da satan da memnun, mesut yaşardı. Döviz yüksek, altın yüksek, faizler yüksek, borsa yüksek, nasıl bir ekonomi yönetimi anlayamadık. İşsizlik oranları yüksek, gizli işsizlik içler acısı. İki üniversite bitirmiş gençlerimiz dahi iş bulamamakta. Bu kötü gidişi düzeltmek için iktidar ne beklemekte şaşıyoruz. TBMM de kanun çıkarmak için çoğunluğunuz mu yok? Çıkardığınız kanunu onaylatmak için Cumhurbaşkanınız mı yok?” şeklinde konuştu.
“TÜRK MİLLETİ UYANDI”
İYİ Parti olarak TBMM de araştırılması için çok sayıda önerge verdiklerini belirten İnkaya sözlerine şöyle devam etti:
“Verdiğimiz önergelerin hepsi reddedildi. Siz, size muhalefet yapılmasına tahammül edemiyorsunuz? Doğru olduğunu bilseniz dahi siyasi nedenlerle reddediyorsunuz. Bazılarını sayayım; Emeklilikte Yaşa Takılanların durum hakkında araştırma önergesi. Asgari ücretin vergiden muaf tutulması önergesini verdik. Bazı kamu kurum ve kuruluşlarındaki tabelalardan T.C harflerinin kaldırılması için önerge verdik. Kamu çalışanlarına 3600 ek göstergeden yararlanabilme hakkının araştırılmasını istedik. Genç işsizlere maaş bağlanması hakkında meclis araştırılsın dedik. Çin de Doğu Türkistan bölgesinde yaşayan Uygur Türklerine yönelik zulmün önlenmesi için meclis araştırması talep ettik. Önerge verdik, ama kendini beğenmiş iktidar tarafından ilgi görmemiştir. Buradan İktidara sesleniyorum, Türkiye’nin büyük şehirlerinde Belediye Başkanlıklarını kaybettiniz. Bu yüce Türk Milletinin uyandığının işaretidir. Gidişiniz yaklaşıyor.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti