Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İl İstihdam Kurulu toplandı

İl İstihdam Kurulu toplandı

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Vali Tutulmaz’ın başkanlığında yapıldı

 

Afyonkarahisar İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Olağan Toplantısı Vali Mustafa Tutulmaz’ın başkanlığında Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünde yapıldı. Toplantıda işgücü yetiştirme, TYP, işbaşı eğitim faaliyetleri ve yıllık işgücü eğitim planı konuları görüşüldü. Toplantıda İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu üyeleri, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de hazır bulundu.
Toplantının devamında Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ahmet Karakaya tarafından 2019 yılında Temmuz ve Ekim aylarında gerçekleştirilen mesleki eğitim faaliyetleri, işe yerleştirme, işsizlik sigortası işlemleri hakkında bilgilerin yer aldığı sunum gerçekleştirildi.
Toplantıda ayrıca işgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu mesleklerde ve kurul önerileri ile açılması uygun olabilecek mesleki eğitim kursları, işbaşı eğitim programı ile girişimcilik eğitim programları konusunda da görüş ve öneriler değerlendirildi.
Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünde bu yıl içinde yapılması planlanan Mesleki Tanıtım Günleri etkinliği de kurul üyelerinin onayına sunuldu. Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünün istihdam ve mesleki eğitim konularındaki faaliyetleri ile yapılan çalışmalar, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun daha etkin çalışması ile diğer faaliyetlerin değerlendirildiği toplantı gündemde bulunan konuların görüşülmesi ve karara bağlanması ile sona erdi.