Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“İl Özel İdaresi, köylerin belediyesidir”

“İl Özel İdaresi, köylerin belediyesidir”
"İl Özel İdaresi, köylerin belediyesidir"

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, İl Genel Meclisi İmar Komisyonu toplantısına katıldı. İl Özel İdareleri’nin köylere birçok hizmet götürdüğünü hatırlatan Balkanlıoğlu, “İl Özel İdareleri, köylerin belediyesidir” dedi

İl Genel Meclisi İmar Komisyonu toplantısına katılan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Vali Balkanlıoğlu, İl Özel İdarelerinin köylerin belediyesi durumunda olduğunu belirterek, alt yapıdan imara, içme suyundan yol, köprü, sağlık, eğitim gibi pek çok konuda görevinin bulunduğunu söyledi.
İl Genel Meclisinde İmar Komisyonu’nun yanı sıra bir çok komisyonların bulunduğunu hatırlatan Vali Balkanlıoğlu, bu komisyonların her türlü müracaat, şikayet, istek ve dilekleri değerlendirdiğini kaydetti.
İl Özel İdaresi,
köyleri imar ediyor
Köy yollarında ciddi bozuklukların oluştuğunu ve bu oluşan bozuklukları zaman zaman Köy gezileri sırasında gördüğünü belirten Vali Balkanlıoğlu, bu yolların tamiri için çaba sarf edileceğini kaydetti.
Devlet bütçesi geliştikçe, ihracat, üretim, vergi miktarı arttıkça bunların vatandaşlara yansımasının olacağını ifade eden Vali Balkanlıoğlu, “İl Özel İdare’nin çabaları ile bütün köy yoları asfalt oldu. Bozulmalar var onlar da yapılacak. Bütün köylerin kanalizasyonu yapılmış, bütün köylere içme suyu gelmiş, bütün köylerimizde çocuk oyun parkları var. Bunların hepsi İl Özel İdaresi aracılığı ile yapılıyor” diye konuştu.
Şehirde ne varsa
köyde de olacak
Kaldırım yapılmayan köyün kalmayacağını belirten Vali Balkanlıoğlu, şöyle devam etti:
“Artık şehirde ne varsa köylerde de olacak. Bazı beldeler köylere gıpta ile bakıyor. İhsaniye’nin Ayazini beldesinin bir mahallesinden geldiler. ‘Biz aslında köydük, belediye olsun diye oraya katıldık, içme suyumuz yok. Mahallemizde bir çeşme var, çeşmeden su taşıyoruz. Çamaşır makinemiz yok, bulaşık makinemiz yok. Biz bunları tanımıyoruz, şebeke suyumuz olmadığı için. Yolumuz, kanalizasyonumuz yok. Bizi ayırın, köy olalım da bize İl Özel İdare baksın’ diyorlar. Belediyeyi arıyoruz, ‘Borcumuz var. Paramız olursa yatırım yapılacak’ deniyor. Bu sorunlar zaman içinde aşılacak. Hiçbir köyümüzün sorunu kalmayacak. Bu konuda çok hassas ve koordineli bir şekilde çalışan başta İl Genel Meclisi Başkanımız Sayın Salih Sel’e, İl Genel Meclisimizin değerli üyelerine ve İl Özel İdaresinin tüm mercilerdeki çalışanlarına teşekkür ediyorum.” (Kocatepe)

Yollar için “Konukevi” dilekçesi

İl Genel Meclisi İmar Komisyonu toplantısında bozulan köy yollarının ek bütçeye gerek olmadan nasıl tamir edileceği görüşüldü. Toplantının yapıldığı masada duran bir dilekçe ise bu konudaki sorunun nasıl çözüleceğine ilişkin ipucu verdi. Bazı İl Genel Meclisi üyelerinin imzaları bulunan dilekçede İl Özel İdaresi sorumluluğunda olan ve yapılması planlanan yollar haricindeki tüm yollarda kış şartları dolayısıyla bozulmalar yaşandığı, bu yolların onarımı için ek ödenek çıkarılması gerektiği vurgulandı. Dilekçede “Bu nedenle, Meclisimizin de uygun görmesi hâlinde köy yollarının yapımında kullanılmak üzere Afyonlular Konukevi’nin satışından gelecek olan bedelin köy yollarında kullanılmasıı arz ve talep ederiz” ifadelerine yer verildi.
Afyonkarahisar İl Özel İdaresi’nin Ankara’daki taşınmazı olan Afyonlular Konukevi, 2 milyon 400 bin liraya satılmış, satış işlemlerinden sonra İl Genel Meclisi’nde çeşitli tartışmalar çıkmıştı. İhaleyi alan firmanın satış bedelinin yarısını peşin, diğer yarısını 8 taksitle ödeyeceği belirtilmişti.

Yolları görüyorsunuz…

Vali İrfan Balkanlıoğlu, İl Özel İdaresi’nin görevleri arasında köy yollarının tamirinin de yer aldığını belirtirken, şehiriçindeki yollara da gönderme yaptı. Balkanlıoğlu, “Biliyorsunuz çok sert, çetin bir kış döneminden geçtik. Belediyemizin sorumluluk sahasındaki yolları görüyorsunuz. Biraz bozulmalar var. Biraz değil fazlaca bozulmalar var” dedi.