Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“İletişim bedeli”ni YÖK’e şikayet edecekler

Bu haberin fotoğrafı yok
"İletişim bedeli"ni YÖK'e şikayet edecekler

Türkiye Gençlik Birliği Afyonkarahisar Şubesi üyeleri, Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin kayıt döneminde öğrencilerden aldığı 30 lira tutarındaki “iletişim bedeli” nedeniyle Yükseköğretim Kurulu ile Afyonkarahisar Tüketici Hakları Hakem Heyeti’ne başvuracak

Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin kayıt yaptıran ve kayıt yenilelen öğrencilerden aldığı “iletişim bedeli”, şikayet konusu olmaya devam ediyor. Türkiye Gençlik Bİirliği Afyonkarahisar Şubesi üyeleri, iletişim bedelinin iptali için Yükseköğretim Kurulu’na, iletişim bedeli ücretlerinin iadesi için de Afyonkarahisar Tüketici Hakları Hakem Heyeti’ne başvuracak. Afyonkarahisar PTT binası önünde açıklama yapan TGB Afyonkarahisar Şube Başkanı Mustafa Sevim, “Yükseköğretim Kurulu yetkilileri, üniversitelerin kayıt sırasında farklı isimlerle para toplamasının kesinlikle yasak olduğunu, bu konuda kendilerine şikayet gelmesi halinde hukuki işlemleri başlatacaklarını bildirdi” dedi.
Sevim, iletişim bedeli ödemeyenlerin kayıtlarının yapılmadığını iddia ederek öğrencilerin kıt kanaat geçindiğini, bu nedenle parasız eğitim istediklerini söyledi.
Açıklama sırasında TGB üyelerinin taşıdıkları “Makarna yiyorsak sebebi var”, “Yol parası, yumurta parası, kalksın har(a)ç parası” dövizleri dikkat çekti.
Daha önce de bir grup Afyon Kocatepe Üniversitesi öğrencisi, Afyonkarahisar Valiliği’ne başvurmuş ve iletişim bedeli için toplanan pa-raların iade edilmesini istemişti. (Kocatepe)