Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İlimizde 124 bin Yeşil Kartlı var

Bu haberin fotoğrafı yok
İlimizde 124 bin Yeşil Kartlı var

Hiçbir sosyal güvencesi olmayan kişilere verilen Yeşil Kart, ilimizdeki ihtiyaç sahiplerinin de yardımına koşuyor

İl Sağlık Müdürlüğü Tedavi Hizmetleri Şube Müdürü Deniz Fırat, Yeşil Kart’ın 3816 sayılı ödeme Gücü Olmayan Vatandaşların Tedavi Giderlerinin Yeşil Kart Verilerek Devlet Tarafından Karşılanması Hakkında Kanun’dan yararlanmak üzere başvuran Türk vatandaşlarının aylık gelir ve gider paylarının belirlenerek Yeşil Kart almaya hak kazanan kişilere verilen sağlık karnesi olduğunu söyledi. Fırat, “Hiçbir sosyal güvencesi olmayan kişilere verilen Yeşil Kart, Genel Sağlık Sigortası Yasasının yürürlüğe girmesi ile kaldırılacak, bu kişiler genel sağlık sigortası kapsamına alınacaktır. 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu 1 Ekim 2008 tarihinde tümüyle yürürlüğe girmiştir. Bu tarihten itibaren milletvekilleri hariç halkın tümü Genel Sağlık Sigortası (GSS)‘na dahil olacaktır. Bu arada Yeşil Kartlılar da 1 Ocak 2012’ye kadar GSS kapsamında Yeşil Kartları ile devam edecektir” diye konuştu.
Fırat, “Günümüz itibariyle asgari gelirin 3’te1’inden fazla geliri olanların ödemesi gereken prim miktarları 25 Ekim 2010 tarihi itibariyle kişi başı aylık gelirleri 253,50 ile 760,50 TL arasında olanlar aylık 30,42 TL, 760.50 ile bin 520.00 TL arasında olanlar aylık 91,26 TL, bin 520,01 TL’den fazla olanlar ise ayda 182,52 TL prim ödeyeceklerdir. Vatandaşlar GSS primini her ay düzenli ödeyerek sağlık hizmeti alabileceklerdir. Ödenmesi gereken pirimden 1 TL dahi borcu olanlara ise sağlık yardımı verilmemektedir” ifadelerini kullandı.
Fırat, Afyonkarahisar genelinde Eylül 2010 tarihi itibariyle toplam Yeşil Kart kullanan kişi sayısının 124 bin 153 olduğunu ifade etti.
Fırat. Yeşil Kart başvuru için istenen belgeleri ise şöyle sıraladı:
“Yeşil Kart Başvuru ve Bilgi Formu, banka hesaplarını gösteren belge, muhtar ve Karakol tarafından düzenlenen tutanak, nüfus kaydı başka ilçe olanların nüfusa kayıtlı olduğu ilçeden yaptırdıkları araştırma formu, diğer kurumlarca verilen (Nüfus kayıt örneği, Tapu kaydı, Tarım raporu, Mahkeme kararı v.s. gibi) belgelerden oluşan dosyalar düzenlenir. Bu dosyalar il/ilçe idare kurulunca değerlendirilip karara bağlanır ve yeşil kart başvurusu tamamlanmış olur.” (Kocatepe)