Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İlk tatbikat Dazkırı’da başlatıldı – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
İlk tatbikat Dazkırı'da başlatıldı

İlçe Afet Acil Yardım Planlarının AFAD koordinesinde yeniden hazırlandığı bildirildi. Hazırlanan ilçe planlarında görev verilen kamu kurum ve kuruluşlar ile muhtarlara yönelik bilgilendirme eğitimi,ilçenin depremselliği, deprem ve depremden korunma yöntemleri ve tahliye tatbikatı ilk olarak Dazkırı’da başlatıldı

Program dahilinde tüm ilçeleri kapsayan afet ve acil durum ile sivil savunmaya ilişkin hazırlık ve planlama çalışmalarının ikincisi 4 Aralık Salı günü Bayat ilçesinde gerçekleştirildi. Bayat’taki bilgilendirme seminerine; Kaymakam Bedirhan İmamoğlu, Belediye Başkanı Abdullah Erkekin, ilçedeki tüm kamu kurumlarının amir ve personeli, muhtarlar ve sivil savunma kubulü öğrencileri katıldılar.
Seminer AFAD İl Müdürü Mehmet Buldan’ın kurum, afet yönetimi hakkında bilgilendirmesi ile başladı. Endüstri Mühendisi Filiz Kayabaşı, Bayat İlçe Afet Acil Yardım Planı ve plandaki kurum ve kuruluşların görevlerini anlattı. Jeofizik Mühendisi Dilek N. Şenol il ve Bayat ilçesinin afetselliği hakkında bilgilendirme yapıldı. Daha sonra katılımcılara Arama ve Kurtarma Birlik Müdürü Kemalettin Güngör tarafından deprem ve depremden korunma yöntemleri anlatıldı. Programın öğleden sonraki bölümünde Bayat Yatılı Bölge okulunda öğrencilere arama ve kurtarma teknisyenlerimiz tarafından deprem hakkında genel bilgiler verildikten sonra okul tahliye tatbikatı ile yangın tüplerinin kullanımı anlatıldı. İlçeler ile ilgili afet ve acil durum ile sivil savunmaya ilişkin seminerlerin üçüncüsü 6 Aralık Perşembe günü Çay ilçesinde yapıldı. Çay Kaymakamı Hayati Taştan ve ilçedeki kamu kurum kuruluşları, muhtarların, teknik lise öğrencilerinin katılımı ile gerçekleştirildi. Programın öğleden sonraki bölümünde Çay Endüstri ve Teknik Meslek Lisesinde tahliye tatbikatı gerçekleştirildi. (Kocatepe)