Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

İmaj ve festivaller – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 27 Mart 2010 Cumartesi 02:00:00
  Afyonkarahisar’ın siyasi dansözlükler, kavgalar, kazalar, cinayetler ve buna benzer bir çok olayla gündeme gelmesi hep şikayet konusu olmuştur. Yaygın basında Afyonkarahisar’la ilgili bu tür haberlerin yer alması rahatsızlık yaratmıştır.
Termal turizmimizle, Mevlevi kültürümüzle, tarihi kent doku-muzla, gelişmekte olan sanayimizle, mutfak kültürümüzle ve bunun gibi değer verdiğimiz bir çok özelliğimizle ilimi-zin kötü imajına karşı pek çok cephede savaş veriyoruz.
İlimizle ilgili bu kötü imajı kırmaya yönelik pek çok gayret arasında Klasik Müzik Festivali ve Jazz Festivali öne çıkan unsurlardır aslında. Son günlerde bu festivallerin de tehlikede olduğunu duyunca üzüldük. Klasik Müzik ya da Jazz müzikle pek ilgimiz olmasa da bu iki organizasyonun ilimize sağladığı artıların farkındayız. Biliyoruz ki, pek çok kimse bunların farkında.
Örneğin Klasik Müzik Festivali ve Jazz Festivali sayesinde Afyonkarahisar’la ilgili olarak yaygın basında 370’i aşkın haber yayımlanmış. Büyük tv kanallarında 80 tane televizyon haberi yapılırken, festivallerle ilgili olarak Afyonkarahisar’a 5 bini aşkın konuk gelip gitmiş. 210 ayrı konser düzenlenmiş ve bu konserlerden halk ücretsiz yararlanabilmiş. 95 bin çocukla sanatçılar bir araya ge-lerek sanat hakkında, dünya ve hayat hakkında konuşabilmiş.
Dedik ya, bu müzik türleri ile pek ilgili değiliz. Ancak bu gerekçe ile sayısal gerçekleri göz ardı etmeyi de kendimize yediremiyoruz.
Bir ilin imajı nasıl oluşur, ya da oluşmuş bir imaj nasıl düzeltilir? “Şiddet” olayları ile gündeme gelen bir Afyonkarahisar’ın bu tür sanatsal etkinliklerle, eğitim çalışmaları ile gündeme gelmesi bir kazanım değil midir?
Afyonkarahisarlılar arasında bu tür sanatsal etkinlikler çok kabul görmese de büyük kentlerde, kültür çevrelerinde, Batı dünyasında, medya camiasında bu etkinliklerin büyük bir ağırlığı yok mudur?
Hüseyin Başkadem’in çabaları ile 10 yıldır yürütülen bu festival çalışmaları bu yıl da büyük bir ihtimalle gerçekleşecek ama, büyük sıkıntıların yaşandığı da ortada. Bu sıkıntıların başında elbette maddiyat geliyor. Festivallere sponsor olarak omuz veren firmaların desteklerini bir bir geri çektikleri duyuluyor. Hatta ilin koca koca adamlarının kendi organizasyonlarının boynu bükük kalmaması için bu festivalleri gölgelemeye çalıştıklarından bahsediliyor. Bu festivallere yönelik her yıl gündeme gelen, ancak bir türlü içi doldurulamayan, ortaya somut bir delil konulamayan suçlamalar yine gündeme getirilmeye çalışılıyor.
9. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali’ne 10 gün kadar bir zaman kaldı. Çabalar sürüyor. Zorluklara rağmen bu festival gerçekleşecek. Biz ve çevremizdeki bir çok kişi bu festivallere belki katılmayacağız. Ama yine yüzlerce kişi bu festival için Afyon’a gelecek ve Afyon’un ismi sanat-medya dünyasında bir kez daha duyulacak. Şehre gelen yüzlerce kişi, kaymaklı ekmek kadayıfını da yiyecek, tarihi kent dokusunu da görecek. Konuklar Afyonlu’nun sıcak yüzünü de öğrenecek, “Nerden çıktı bu kılıksızlar” diyenine de rastlayacak.
Afyonkarahisar açısından şiddetle, cinayetle, kazayla, siyasi dansözlüklerle gündeme gelmek mi güzel, yoksa, benimsemesek de kültürle, sanatla, eğitimle gündeme gelmek mi?
9. Klasik Müzik Festivali tamam, ya sonrası?

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER