Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İmam hatip yaz kampı tamamlandı

Bu haberin fotoğrafı yok
İmam hatip yaz kampı tamamlandı

Afyonkarahisar Kamil Miras İmam Hatip Anadolu Lisesi’nin ev sahipliğinde 20 farklı ilden gelerek “Mesleğe Hazırlama ve Yaz Etkinlikleri” kampına katılarak sertifika almaya hak kazanan öğrencilere sertifikaları verildi

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nce organize edilen İmam Hatip Lisesi öğrencilerini mesleğe hazırlama ve yaz etkinlikleri kampı dün yapılan törenle sona erdi. Kız öğrencilere özel olan ve 20 farklı ilden Afyonkarahisar’a gelen başarılı öğrencilere sertifikaları verildi.
KAMP ÖĞRENCİLERİN
BİLEKLERİNİ KUVVETLENDİRDİ
Programın açılışında AKÜ İslami İlimler Fakültesi akademisyenlerinden Ercan Şen tarafından Kur’an-ı Kerim tilavetinde bulunuldu. Kamil Miras İmam Hatip Anadolu Lisesi Müdürü Yaşar Kale, başarılı imam hatip lisesi öğrencilerini ağırlayıp, onları mesleğe hazırlama noktasında katkı sunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kale, kendilerine bu porgram için maddi, manevi desteğini esirgemeyen kişi, kurum, kuruluş ve yerel yöneticilere teşekkür etmeyi borç bildiğini söyledi. Okul Müdürü Yaşar Kale, son derece disiplinli, planlı ve organize bir kamp programı düzenlendiğini, öğrencileri bu organizasyondan istifade ederek memleketlerine uğurlamanın huzuru içerisinde olduklarını sözlerine ekledi. Kale’nin ardından söz alan öğrenciler duygu ve düşüncelerini ifade ettiler.
İMAM HATİPLİ FARK ETTİRMELİ
AKÜ İslami İlimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Yardımcı Doçent Dr. Eyüp Sabri Fani törende yaptığı konuşmada, konuya fakülte olarak bakış açısı getirmek istediğini söyledi. Etkinlik programının bir ay süreyi kapsadığını belirten Fani; “Etkinlik ve yaz kampı için Türkiye’nin 20 farklı vilayetinden çocuklarımız geldiler. Bu yıl İmam Hatip Liselerinin puan durumlarına baktım. Bazı noktalara temas edeceğim. Anadolu İmam Hatip Liseleri oldukça fazla açıldı. Taban pualara baktığımda en yüksek rakam 250-260 arasında gördüm. Özellikle bu dönemde İmam Hatip Liselerinin son derece grafiğinin en yüksek noktalarında seyrediyor diyebiliriz. Gayet güzel binalar yapılıyor. Mesela Uydukent’te Akarçay manzaraslı yeni yapılan bir İmam Hatip Lisesi var. Biz İslami İlimler Fakültesini keşke buraya verseler diye düşündük. Buraya gelecek öğrencilerin Fen Liselerini tercih edecek düzeyde puanları olan öğrenciler olmalı” dedi.
İSLAMİ İLİMLERE KIZLARIN
İLGİSİ YOĞUN
İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin sayısal olarak fazla geldiği söylentisine dikkat çeken Yardımcı Doçent Dr. Eyüp Sabri Fani, nitelikli, puanı yüksek olan öğrencilerin İmam Hatipleri tercih etmesi gerektiğini savundu. Fani; “İmam Hatip Liselerine gelen çocuklarımızın iyi bir eğitime yönelen öğrenciler olmaları gerekiyor. Bu bir yerden başlamak zorunda. İyi bir öğretmen kadrosu, iyi puanlarla gelen bilinçli bir öğrenci kitlesi olması gerekiyor. Yapılan güzel binalara çok iyi donanımlı öğretmenler gelmek suretiyle iyi öğrencileri çekmek lazım. 1980-1990’lı yıllarda İmam Hatip Liseleri özellikle hukuk ve siyasal fakültelere yüzde 60 oranında öğrenci gönderen okullar idi. Konuyu bu noktadan yakalamak gerekiyor. Biz İslami İlimler Fakültesi olarak 2013-2014 dönemi itibariyle öğrenci almaya başladık. Kız öğrenci oranı yüzde 70’lerde. Kız öğrencilerimizin İslami İlimlere yönelişleri fevkalade iyi. Ama zamanla sanıyorum İslami İlimler kızlarımızın elinde kalacak. Hangi fakülte ve meslek tercih edilirse edilsin önemli olan Kur’an ve sünnet bilincine vakıf olmaktır” diye konuştu.
Tören başarılı öğrencilere sertifikalarının verilmesi, ebru kursunu tamamlayan öğrencilerin çalışmalarından oluşan serginin açılıp gezilmesinin ardından günün anısına çektirilen toplu fotoğrafla son buldu. >> Burcu AYDIN’ın haberi