Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İmaret’te yanlıştan dönülmeli – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
İmaret'te yanlıştan dönülmeli

Türkiye Muhtarlar Derneği Afyonkarahisar Şubesi, gazeteniz Kocatepe’yi ziyaret etti. Muhtarlar, İmaret Camii’nde cenaze namazı kılınmaması kararının yanlış olduğunu, bu yanlıştan dönülmesi gerektiğini söylediler

Türkiye Muhtarlar Derneği Afyonkarahisar Şubesi, gazeteniz Kocatepe’nin yeni yerine taşınması nedeniyle “Hayırlı olsun” ziyaretinde bulundu. Dernek Şube Başkanı Süleyman Akagündüz, İl Trafik Komisyonu’nun İmaret Camii’nden cenaze kalkmaması kararının yanlış olduğunu söyledi. Akagündüz, “İmaret Camii’nden cenaze kalkmasın diyenlerin hiçbiri Afyonlu değil. Afyonlu olmayanlar, Afyonluların cenazesinin nereden kalkacağına karar veriyorlar. Peki İmaret’ten cenaze kalkmayınca trafik sorunu çözülecek mi? Kurtuluş Caddesi’nde ne güzel yol yapıldı. Yolun 4 şerit olduğunun farkına vardık. Peki neden sağ ve solda, her dükkanın önünde araç park etmiş? Bu duruma müdahale etmeden trafik sorunu çözülmez” dedi.
YETKİLİLER ERDEMLİDİR
Yetkililerin bu yanlıştan dönmesini talep eden Akagündüz, “Yanlıştan dönmek erdemdir. Yanlışta ısrar etmek ise başka bir yanlıştır. Biz yetkililerimizin erdemli davranacağına inanıyoruz” diye konuştu.
AVLUDAN GEÇEN
BİLE SAF TUTAR
Uzun yıllar muhtarlık yapan Taşpınar Mahallesi Muhtarı İsmail Karayiğit ise İl Trafik Komisyonu’nun kararını eleştirdi. Karayiğit, “Dirilerimiz bitti ölülerimizle uğraşıyorlar. Böyle şey olur mu? Cami avlusundan geçen bir kişi bile cenaze namazını gördüğünde saf tutar. ‘Hakkınızı helal ediyor musunuz’ diye sorulunca ‘Helal ediyoruz’ der. Ama cenazeleri, uzak camilerden kaldırırsanız, saf tutan cemaat sayısı düşer. İmaret Camii, bizim tarihi değerimizdir” ifadelerini kullandı.
Ziyaretin ardından Süleyman Akagündüz, İsmail Karayiğit ile Yılmaz Kızılkaya, Kocatepe Gazetesi İmtiyaz Sahibi Sezer Küçükkurt’a çiçek takdim etti. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti