Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İnan aile modellerini anlattı – Kocatepe Gazetesi

Ramazan’da İkindi Sohbetlerinin 19’uncu
İnan aile modellerini anlattı

Ramazan’da İkindi Sohbetlerinin 19’uncu gün konuşmacısı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Zekai İnan “Geçmişten Geleceğe Kültür Köprüsü Geniş Aile” konusunda slayt eşliğinde sunum yaptı. Sunum öncesi Ali Yeşilay tarafından Kur’an-ı Kerim tilavetinde bulunuldu.
“SON ON GÜNÜN KONUSU AİLE”
Ensar Vakfı Afyonkarahisar Şubesi’nce bu yıl 7’incisi organize edilen Ramazan’da İkindi Sohbetlerinin 19’uncu gününde İnan “Geçmişten Geleceğe Kültür Köprüsü Geniş Aile” başlığında konuşmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. İnsan ve Medeniyet Hareketi Temsilciliği ile birlikte Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak geniş aile konusunu seçtiklerini dile getiren İnan, “İlimizde Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Platformunun dönemsel olarak 2018-2019 eğitim, toplantı dönemi başlangıcında aile ile ilgili bir çalışma, sempozyum gerçekleştirme kararı almıştık. Bununla ilgili raporlarımızı da ilgili makamlara sunmayı tasarladık. Çeşitli nedenlerle bu sempozyumu gerçekleştiremedik. Lakin Rabbimin inayetiyle tevafukken Ramazan ayının son on gününde İkindi Sohbetleri aile üzerinde devam edecek.” dedi.
“AİLE GENİŞ VE ÇEKİRDEK
OLARAK İKİYE AYRILIR”
Sohbetinin devamında ailenin tanımı, tarihsel süreci, Türk toplumunda ailenin nasıl yer aldığı ve son dönemde ailenin geçirdiği etkilerden söz eden İnan, “Sosyal hizmet alanlarında ailenin boşluğunu dolduran kurumlarla birlikte aileyi ve geniş aileyi katılımcılarla birlikte incelemek istedik. Sevgi, güven ve ekonomik birlikteliğiyle anne, baba ve çocuklar yeri geldiğinde diğer aile üyeleriyle birarada bulunan toplumun yapı taşını oluşturan bir birimdir aile. Aile modelleri geniş aile ve çekirdek aile olarak adlandırılır. Çekirdek aile anne-baba ve onların evlenmemiş çocuklarından oluşan aile şeklidir. Geniş aile de ise en az üç kuşaktan oluşan ailenin birarada yaşadığı evlerinin aynı çatıda bulunduğu aile düzenidir. Aile modellerinin kendi içerisinde getirdiği işlevleri bulunmaktadır.” diye konuştu.
>> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi