Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İnanç meşalesi İslami kimlikle tutuşur

Ensar Vakfı Afyonkarahisar Şubesi’nce
İnanç meşalesi İslami kimlikle tutuşur

Ensar Vakfı Afyonkarahisar Şubesi’nce düzenlenen Ramazan’da İkindi Sohbetleri’nin sekizincisi 3 Haziran Cumartesi akşamı Gedik Ahmet Paşa Medresesi’nde (Taş Medrese) gerçekleştirildi. Programda Süleyman Bircan tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı.
MÜMİNLERİN ANLAM DÜNYASI BOZULDU
Bu yılki Ramazan’da İkindi Sohbetleri’nin sekizinci sohbetini Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Alper Sezer “Seküler Bir Dünya da Güvenli Sığınağımız Aile” başlığında sundu. Mübarek Ramazan-ı Şerif ayını kutlayan Sezer, bu ayın Türk Milletine, ümmete ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini diledi. İnsanın günümüz dünyasında giderek yalnızlaştığını belirten Sezer; “Özellikle de Tanzimat döneminden itibaren toplumumuzda başlayan, dil ve kavramlarla ortaya çıkan bozulmalar, anlam kaymaları doğal olarak zihinsel kimlikleri, kirlilikleri ortaya çıkarıyor. Demokrasi, liberalizm, hümanizm, feminizm gibi batıdan bize ihraç edilen ve toplumumuzun değerleriyle zıt olan kavramlar müminlerin anlam dünyalarında bozulmalar ortaya çıkardı” dedi.
ÇABALAR AYAKTA KALMAK İÇİN
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Alper Sezer, sekülerleşme yani dünyevileşme illetinden dolayı toplumda yaşanan travmaların ortada olduğunu söyledi. Toplum olarak içine düşüldüğünü vurguladığı sosyal, kültürel ve ahlaki yozlaşmalara karşı İslami bir kimlik inşa ederek yeniden inanç meşalesini tutuşturmanın elzem olduğunu savunan Sezer; “Zihnimizden, kalbimizden, hayatımızdan batıl menşeyli her şeyi kovarak arı, duru ve berrak bir zihinle hayatımızda sadece insani prensipleri pratize etmeliyiz. Yeni bir yüzyılı yeni bir bin yılı yaşayan aile kurumu geçmişten bugüne taşıdığı pek çok değeri, ilkeyi olmazsa olmazlarını maalesef kaybetmiş olarak karşıladı. Bu durum hız ve haz çağına yeterli önleyici tedbirleri alamadığımızı gösterdi. Şimdi ise mevcut duruma çözümler üretmeye çalışıyor, Müslüman’ca kalabilmek, Müslüman bir aile olabilmek, iki dünyalı Müslümanların dünya ve ahret saadetlerin sağlayacak aile kurumunun aldığı tüm yaralara rağmen toparlayıp ayakta tutmaya yönelik çabalar aramaya başladık” diye konuştu. >> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti