Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kocatepe Gazetesi

İNANILMAZ ÇELİŞKİ – Kocatepe Gazetesi

Kocatepe Gazetesi 18 Kasım 2013 Pazartesi 02:00:00
  İl Milli Eğitim Müdürü bulunduğu koltuğa, Balıkesir kontenjanından paraşütle geldi. Genç ve tecrübesizdi, adeta ateşe atıldı.
Beş, On yıl sonra bu görev için çok daha hazır olabilirdi ama Ankara böyle istedi…
Bu görevde, iktidarın değil de, Sendika’nın iradesiyle durabildiği için, Afyonkarahisar siyasileri ile arası hiç iyi olmadı. Bu nedenle Afyonkarahisar Eğitimde bölgesinde başarılı bir noktada olamadı, Sanki Ege bölgesinde değil, doğuda en ücra yerdeyiz.
Örneğin geliştirilen ve gelişmiş halde bulunan projeleri çöpe attı, benzer projeleri hayata geçirmeye çalışırken bile istikrarsız bir Milli Eğitim Müdürü ile karşı karşıyayız.
Herkese mavi boncuk dağıtıyor, bir gün söylediğini ikinci gün arkasında duramıyor. Milli Eğitim çalışanları dahi, bu istikrarsız duruştan şikayetçi. Okul yöneticileri ile yaptığı her toplantıda gazetelerde yazılan yazılardan rahatsız olduğunu söylüyor. Ancak olumlu yönde bir hareket yok.
Okul müdürleri ile toplantı yapıyor. Ama hiçbir okul müdürü kendi görüş ve düşüncelerini rahatlıkla ifade edebilecekleri güvenli bir ortam olmadığından ya konuşmak istemiyor, ya da duymak istediklerini dile getiriyor. Nasıl olsa işine gelenleri dikkate aldığından ve bu da bilindiğinden sanırım…
Ülke ekonomisi ile eğitimdeki başarı neden birbiriyle paralel gitmez? Gelişmeyle ilgili rakamlar müthiş. Sürekli büyüyoruz. 2023’te dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline gelirsek hiç şaşırtıcı olmaz.
Niye? Çünkü gelinen nokta bunu gösteriyor.
5, 6 yıl önceydi, bir programında, bakanlardan biri 50 milyar dolarlık ihracattan bahsedince, salon ayağa kalkmış ve bakanı kendilerini kandırmakla suçlamışlardı. Şimdi 150 milyar Dolar’dan söz ediliyor.
Kişi başına düşen gelir neredeyse 3 katına çıktı, çıkacak. THY’nin taşıdığı yolcu sayısı 10 milyonlardan 40 milyona ulaşmış.
Araba, telefon, tatile giden sayısı ve benzeri kriterlere bakıldığında da eskiyle kıyaslanmayacak derecede yol kat ettik.
Peki, Sayın Milli Eğitim Müdürü soruyorum; Neden eğitimde, öğretimde başarısızız? Bunu nasıl başarıyorsunuz? Bunun gerçekten farkında mısınız?…
Ekonomistler ya da siyasetçiler, ileriye yönelik olarak bu konuda ne düşünüyorlar bilmeyiz ama çok iyi bildiğimiz bir şey var ki, gençler de anne babalar da bu çarpık korelasyondan, yani Türkiye büyürken Afyonkarahisar’da eğitimin gerilemesinden, Milli Eğitim Müdürü’nün politikalarından hiç memnun değiller…
Siyasetçiler, Sivil Toplum Kuruluşları, Sayın Vali! Bizden hatırlatması!
İl Milli Eğitim Müdürü ya kendini ifade edemiyor, ya da bu iş için ne kadar uygun, bunu önüne koyun… Ellerinizi de başınızın arasına koyun, düşünün artık…
Vebal kimin ?…..
(Bir eğitimci)

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti