Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İnfiale Neden Olan Toplu Tecavüzün 7 Faili Yakalandı! En Az 15 Yıl Hapis İsteniyor!

2023 yılı Aralık ayında yaşanan ve görüntüleri kısa süre önce internete sızan toplu tecavüzün faillerin bir kısmı yakalandı. İşte detaylar…

2023 yılı Aralık ayında

2023 yılının Aralık ayında Kenya’da bir kadına tecavüz eden 7 kişi yakalandı. Polis, şüphelilerin soruşturma için gözaltına alındığını ve adliyeye sevk edileceğini açıkladı. Toplu tecavüze karışan diğer kişilerin de arandığı kaydedildi.

Söz konusu gelişme, bir kadının erkekler tarafından toplu tecavüze uğradığını alenen gösteren videonun sosyal medyada yayılmasının ardından yaşandı. Dolayısıyla kolluk kuvvetlerini harekete geçiren unsur mağdurun şikayeti değil, sosyal medyada oluşan infial oldu.

Videoda zorla tecavüz eden çok sayıda kişi görülürken kadının çığlık attığı ve tüm gayretiyle kendini korumaya çabaladığı görülüyor. Sigor Boys olarak anılan isimlendirilen videonun kısa süre önce sosyal medyada yayılması ile birlikte tepkiler çığ gibi büyümüştü ve yerel polis de harekete geçmişti.

İnfiale Neden Olan Toplu Tecavüzün 7 Faili Yakalandı! En Az 15 Yıl Hapis İsteniyor!

“ŞİMDİ KADINI ARIYORUZ”

Kenya polis ekipleri Kenya’nın Bomet şehrinin Chepalungu ilçesine bağlı Chebanyiny köyündeki bölgeye operasyon düzenleyerek olayın ardından hayatlarına hiçbir şey olmamış gibi devam eden 7 faili kıskıvrak yakaladı. Bununla birlikte tecavüz mağduru kadının kayıp olduğu bildirildi. Konuya ilişkin açıklamasında “Yedi şüpheliyi tutukladık, ancak olay geçen Aralık ayında meydana geldi. Şimdi kadını arıyoruz, çünkü soruşturmalarda bize yardımcı olabilmesi için konuyu polise bildirmedi” ifadelerini kullandı.

Ndiwa ayrıca, videoda görülen şüphelilerden ikisinin şok edici eylemi gerçekleştirdiklerinin kesin olarak tespit edildiğini söyledi. Bu noktada iki kişinin görüntülerinin video ile eşleştirilmesi yöntemi kullanıldı. Videoda tecavüzde bulunan ve ona yardım eden kişiler olduğunu belirtelim.

Polis şüphelileri mahkemeye çıkaracaklarını ve soruşturma devam ettikçe daha uzun süre tutuklu kalmaları için başvuruda bulunacaklarını bildirdi. Olayı takip etmek için bölgeye daha fazla dedektif gönderildi.

İnfiale Neden Olan Toplu Tecavüzün 7 Faili Yakalandı! En Az 15 Yıl Hapis İsteniyor!

“GENÇLERİN BU TÜR OLAYLARA KARIŞMASI KABUL EDİLEMEZ”

Myoot Yaşlılar Konseyi başkanı Richard Ngeno, suçluların kanunun gazabıyla yüzleşmesi gerektiğini belirterek eylemi kınadı ve şu ifadeleri kullandı: “Gençlerin bu tür olaylara bulaşması kabul edilemez. Gençlere hukuka aykırı faaliyetlerden kaçınmalarını tavsiye ediyoruz” dedi.

Ek olarak Ngeno, gençleri sosyal medyada izledikleri içeriklere karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı ve bunların kontrol edilmediği takdirde gençlerin uyuşturucu ve cinsel istismara yönelmesine neden olabileceğini söyledi.

Toplu tecavüz, kanunda bir başkası ya da başkalarıyla birlikte tecavüz ya da kirletme suçunun işlenmesi şeklinde tanımlanıyor. Toplu tecavüz mahkûmiyet halinde 15 yıldan az olmamak üzere ömür boyu hapis cezası gerektiriyor.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti