Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İnovasyon: Bugün yeni şeyler söylemek lazım

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ)
İnovasyon: Bugün yeni şeyler söylemek lazım

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) İşletme ve Ekonomi Kulübü tarafından geleneksel olarak düzenlenen İnovasyon Zirvesinin 11’incisi gerçekleştirildi.
Zirvenin açış konuşmasını yapan İşletme ve Ekonomi Kulübü Akademik Danışmanı Doç. Dr. Tuğrul Kandemir, dünyada gerçekleşen yenilikleri takip etmenin zorlaşmaya başladığını belirterek, “Hem sosyal hem ekonomik hem de teknolojik alandaki yenilikleri öğrencilerimiz ile buluşturarak bu yeniliklerin bir kısmını onlarla paylaşmaya çalışıyoruz. Öğrenciler burada 4-5 yıl eğitim aldıktan sonra gidiyor ama bu kulüpler 11-12 yıldır bir faaliyeti devam ettiriyorlar. Bunu devam ettirebilmeleri de yine öğrenci arkadaşlarımızın verdiği destek ve katkılar sayesinde gerçekleşiyor” dedi.
YENİLİK SİZLERİN ELİNDE
Zirvenin destekçileri arasında yer alan Afyonkarahisar Sanayici ve İş Adamları Derneği (AFSİAD) Başkanı Hüseyin Şehitoğlu ise mezun olduktan sonra her öğrencinin kendini geliştirmesinin ve kariyer hayatlarında farklılıklar yaratması gerektiğini söyledi. Şehitoğlu, “Üniversite eğitiminizi tamamladıktan sonra sizlere verilecek olan diplomalar birer anahtardır ama bu anahtarın açacağı kilit sizlersiz. Yemek yerken bile bu tabağı nasıl farklı kılabiliriz diye düşünmek dahi inovasyonun bir parçasıdır. Mevlana’nın bir sözü vardır, ‘Dün dünde kaldı cancağızım, bugün yeni şeyler söylemek lazım’ diyor 800 sene evvel. Dolayısıyla yeni şeyleri bulup çıkarmak sizin elinizdedir” diye konuştu.
ÖĞRENMEYE DEVAM EDİN
Türkiye’nin gelecek hedeflerinin gerçekleşmesinde en büyük sorumluluğun gençlerde olduğunu dile getiren Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Ahmet Şükrü Köse ise Türkiye’nin teknoloji üreten ülke konumuna ve 2023 hedeflerine gençler sayesinde ulaşacağını kaydetti. Köse, “Gelişmiş ülkelerde inovasyon artık yazılım üzerinden yapılıyor. Ülke olarak bu alanda geri kalmamamız gerekiyor. Gelecekteki en önemli hedefimiz tasarım, AR-GE ve inovasyonda lider konuma ulaşmak olmalıdır. Bu çerçevede akademik, ekonomik ve sosyal açıdan kendimizi yenilememiz ve öğrenmeye devam etmemiz gerekmektedir. Başarı için azimle çalışmak inovasyonun vazgeçilmez koşuludur” şeklinde konuştu.