Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“İnşallah bu virüs belasını çok fazla etkilenmeden atlatırız”

Saadet Partisi Afyonkarahisar Merkez

Saadet Partisi Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Orhan Arslan, koronavirüs tedbirlerinin Müslümanlığı işaret ettiğini belirterek, “Yetkili kurumlardan yapılan açıklamalarda tedbirlerin başında temizlik ifade edilmektedir. Bizim medeniyetimiz ve inancımız zaten temizliği hep ön planda tutmaktadır. İnşallah bu virüs belasını çok fazla etkilenmeden atlatırız” dedi

 

 

Saadet Partisi Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanlığı tarafından yazılı olarak yapılan basın açıklamasında Merkez İlçe Başkanı Orhan Arslan, gündeme dair açıklamalarda bulundu.
“HER İŞİN BAŞI SAĞLIK”
Sağlık çalışanlarının zor şartlar altında çalıştığını ifade eden Başkan Arslan, “Halk içinde muteber bir nesne yok, devlet gibi olmaya devlet cihanda, bir nefes sıhhat gibi” demiş, Kanuni Sultan Süleyman. Allah rahmet eylesin. Bugünlerde daha iyi anlıyoruz sağlımızın ne kadar önemli olduğunu. Sağlık her işin başı. Sağlık söz konusu olunca, elbette sağlık çalışanlarını da görmemek mümkün değil. Her şart altında hizmet veren, insanları hayata bağlamaya çalışan tüm sağlık mensuplarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutluyor, çalışmalarında kolaylıklar diliyoruz. Hastalarla en yakın temasta bulunanların, sağlık çalışanları olduğu göz önüne alındığında, işlerinin ne kadar zor olduğu daha iyi anlaşılır.” dedi.
“TEMİZLİK BİZİM
MEDENİYETİMİZİN
OLMAZSA OLMAZIDIR”
Tedbirlerin Müslümanlığı işaret ettiğini belirten Başkan Arslan, “İşte bugün bir koronavirüs denen ve hızla yayılabilen bir virüsten bahsediliyor. Yetkililer tarafından pek çok önlem alındı ve alınmaya devam ediyor. Konunun uzmanları ve Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalarda, panik yapılmasına gerek olmadığı, basit tedbirlerle bu süreci atlatabileceğimiz açıklanmaktadır. Bu tedbirlerin başında ise temizlik geldiğini ifade etmektedirler. Bizim medeniyetimiz ve inancımız zaten temizliği hep ön planda tutmaktadır. İbadet etmek için bile temizlik, olmazsa olmaz şartlarından biridir. Ellerin nasıl yıkanması gerektiğini tarif ederken, Peygamber Efendimizin (SAV)’in birebir yıkadığı şekli tarif etmektedirler. Bu örnek bir daha göstermiştir ki, inancımızın emir ve yasaklarına uyduğumuz ve uyguladığımız takdirde, dünyamızın huzur ve mutluluğa erişecektir. İnşallah bu virüs belasından çok fazla etkilenmeden atlatırız.” ifadelerini kullandı.
“SARLIK YOLU, YAPIMINDAN SADECE 4 AY SONRA
TAMİR EDİLİYOR”
Sarlık Yolu’nda yaşanan sıkıntıyı eleştiren Arslan, “Son olarak yerel bir durumdan bahsetmek istiyorum. Sarlık yolu diye adlandırılan yolun yaşadığı serüveni daha önce dile getirmiştik. Yaklaşık 2 yıl çukurlarla kullanılan yol, geçtiğimiz Ekim ayında parke taşı döşenerek ulaşıma açılmıştı. Parke taşı, asfalta göre daha uzun ömürlü olur düşüncesiyle sevinmiştik. Ancak bir hususu gözden kaçırmışız. O da iyi yapılan bir işçilikle olursa uzun ömürlü olması idi. Yolu kullanmaya başlayınca gördük ki, maalesef iyi bir işçilik yapılmamış. Daha ilk günlerden taşlar bir uyum içerisinde değildi. Gün geçtikçe yolda çökmeler ve kabarmalar arttı. Bu kabarmalar ve çökmeler o hale geldi ki, yolun bazı yerleri kullanılamadı. Geçtiğimiz günlerde tamir işine başlandı ve çok kötü olan birkaç yer sökülüp yeniden döşendi. Oraları nispeten düzeldi, ancak yolun tamamında bir bozukluk var. Şimdi şuraya dikkatinizi çekmek istiyorum, düşünün 2 yıl yolu kullandırmamışsınız. 2 yıl sonunda parke taşı döşemişsiniz. Aradan sadece 4 ay geçmiş. Şimdi de yolu tamir ediyorsunuz. İl Özel İdaresi’nin yetkililerine soruyorum, hiç rahatsız olmuyor musunuz? Yazık değil mi bunca emeğe, bunca paraya? O yolu kullanan insanların çektikleri sıkıntılar hiç aklınıza geliyor mu? Neden böyle olduğunun cevabı ise çok basit, liyakatsiz, işinin ehli olmayan yöneticiler. İşte biz bunun için liyakati hep önde tutuyoruz. Yönetimde bizden olanların değil, işinin ehli olan insanların işbaşına gelmesi gerektiğini ısrarla söylüyoruz. Bundan başka bir çıkış yolunun olmadığını biliyoruz. Allah sonumuzu hayretsin.” şeklinde konuştu.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti