Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İnşallah yeni üye katılmaz – Kocatepe Gazetesi

İnşallah yeni üye katılmaz – Kocatepe Gazetesi
İnşallah yeni üye katılmaz

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği’nin 3. olağan genel kurul toplantısı yapıldı. Toplantı sonucu yapılan seçimde tek aday olan derneğin mevcut Şube Başkanı Gazi İsmail Kumartaşlı yeniden göreve getirildi. Kumartaşlı, derneklerine yeni bir üyenin daha katılmak zorunda kalmamasını diledi

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği’nin olağan 3. genel kurul toplantısı Rehberlik Araştırma Salonu’nda (RAM) yapıldı. Genel Kurul toplantısı Hüse-yin Öztürk isimli şairin kendi yazdığı iki şiiri okumasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşının okuması ile başladı. Genel kurul divanı Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Gazi Üsteğmen Taner Uran’ın başkanlığında; Başkan Yardımcısı şehit babası Fuat Saraç, Gazi Hüseyin Karaaslan’ın üyeliğiyle oluşturuldu. Derneğin toplam 171 üyesinden 89’nun katıldığı toplantıya hava muhalefetine rağmen iyi düzeyde ilgi gösterildi.
Üyelerimize layık olmaya çalıştım
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği eski ve yeni Şube Başkanı Malul Gazi İsmail Kumartaşlı, derneğin amaçları doğrultusunda, üyelerin sosyal, kültürel ihtiyaçları hukuksal hakları, sevgi ve saygıya dayalı birlik beraberliğin sağlanması noktasında hizmet anlayışlarını bugüne kadar taşıdıklarını söyledi. Toplantı açılışında konuşan Kumartaşlı, Dernek Başkanı iken 13 Şubat 2010 tarihinde sağlık sorunları nedeniyle görevden istifa etmek zorunda kalan Bekir Bayram’ın ardından Şube Başkanlığına seçilerek göreve devam ettiğini söyledi. Malul Gazi İsmail Kumartaşlı; “Görev sürem içerisinde derneğimizin değerli üyelerine layık olabilmek için çalıştım. İnşallah bundan sonra da aynı şerefli görev bize verilirse devam ettirmeye çalışacağız. Bu karda kışta zahmet ederek buralara geldiniz. Hepinize teşekkür ediyorum.” dedi.
Yöneticiler bire bir ilgili
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, genel kurul katılımcılarına hitap etti. Çoban, inanç ve taşınan kanın değerleri gereğince şehitlik ve gaziliğin ulvi bir makam olduğunu söyledi. Burhanettin Çoban, dünya var oldukça adalet ve hakkaniyet oluşması zulümlerin sona ermesi gayesi için, bulunulan coğrafyanın bir takım kişilerin iştahını kabartması nedenleriyle istenmese de bu tür olaylarla karşı karşıya kalındığını kaydetti. Böylesi olaylarla karşı karşıya gelen şehitlerimiz ve gazilerimiz için güzel bir dernek kurulmasının memnuniyet verici olduğunu ifade eden Burhanettin Çoban; “Başka illeri bilemiyor takip edemiyorum. Ama ilimizde gördüğümüz kadarıyla, özellile şahit olduğumuz rahmetlik Bekir amcamızın dönemi olsun, sonra görevi devir alan İsmail kardeşim olsun yönetimleriyle beraber ili-mizde nerede bir şehit yakını, gazi ve yakını varsa onların dertleriyle birebir ilgilenmiş, sorunlarını takip etmiştir.” diye konuştu.
Talepler geri çevrilmedi
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği’nin örnek bir dernek yönetimi sergilediğini ifade eden Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, derneğin tüm yöneticilerini candan tebrik ettiğini söyledi. Kendisininde görevde 3 yılı doldurmak üzere olduğunu belirten Çoban, dernekten gelen her türlü talebi bugüne kadar ret etmemeyi kendilerine gaye edindiklerinin altını çizdi. Dernek üyeleriyle her zaman bizzat beraber olduklarını anlatan Çoban; “Dini bayramlarımızda değerli Valimiz, Garnizon Komutanımız, Emniyet Müdürümüz, İl Jandarma Komutanımızla birlikte gazi ve şehit ailelerimizi bir bir ziyaret etmeyi kendimize amaç edindik. En son kurban bayramında değerli kardeşim İsmail bey dediki; ‘Sayın Valim, Sayın Başkanım bir şehit babamız var Selahattin amca. Nefes darlığı çekiyor. Baba evladını 18 yıl önce şehit vermiş. Eğer bu bayramda bu aileye gitmezsek ikinci bayram belki ziyaret etme imkanı bulamayabiliriz.’ demişti. Gerçektende bayram ziyareti yaptığımızda sağlıklı gördüğümüz Selahattin amcanın bir ay sonra vefat ettiğini öğrendik. Allah rahmet eylesin. İlimiz protokolü ile bu aileleri-mizin acılı ve mutlu günlerinde yanlarında olmayı kendimize gaye ediniyoruz.” şeklinde konuştu.
Derneğe yeni bina
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Dernek binasının memuniyet verici bir mekanda hizmet vermediğinden yakınan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, bir dönem önceki yerel yönetimin mevcut yeri derneğe tahsis ettiğini hatırlattı. Bodrum katta olan dernek binasının bir takım sorunları beraberinde getirdiğini ifade eden Çoban; “Bizim bu duruma gönlümüz razı olmadı. İnşallah yeni devlet hastanemizin karşısında bulvar üzerinde Belediye olarak bir iş merkezi yapıyoruz. İhalemizi yaptık müteahhit firma ile sözleşmelerimizi imzala-dık. Tabi kış şartları nedeniyle müteahhit firma inşaata başlayamadı. Ancak ihale şartları ve sözleşme gereğince işin bitim süresi 15 Aralık 2012’dir. Para sorunumuz yok. Müteahhit işini yaptığı takdirde bizden istikakını alabilecek. Burada asansörümüz var. Dükkanların üzerinde birinci kattan inşallah hem Kıbrıs, Kore gazileri, hemde şehit aileleri derneğimiz için güzel bir binayı yapıp anahtar teslimi yapacağız.” ifadelerini kullandı.
Kumartaşlı göreve seçildi
Yönetim, faaliyet ve denetim kurullarının raporları ayrı ayrı okunarak oy birliği ile ibra edildi. Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Malul Gazi İsmail Kumartaşlı olurken, Ali Uğur, Şemsettin Atacan, Mahmut Karatek, Hüseyin Sayın yönetim kurulu üyeliklerine seçildi. İdris Gümüş, Mevlüt Yetişkin, Abdullah Şahin denetleme kurulu üyeliği yapacaklar. Disiplin kurulunda ise; İsmail Gencelli, Tuncay Esenlik ve A. Burhan Yaman yer alıyor. Yapılan oylama sonucu tekrar göreve seçilen Şube Başkanı Malul Gazi İsmail Kumartaşlı, toplantı sonunda dernek üyelerine teşekkür etti. Tekrar kendilerine verilen şerefli görevi ellerinden gelen gayretle sürdüreceklerini kaydeden Kumartaşlı şunları söyledi: “Tüm üyelerimizi ve bu anlamda her yeri ziyaret etmeye çalışıyoruz. Ama yeterli olmuyor. Bu anlamda da diğer yönleriylede faaliyetlerimiz devam edecek. İnşallah Allah utandırmaz sizlere yüzüm kara çıkmaz. Sizlerin hakkınızı Afyonkarahisar’da sonuna kadar temsil ettiğimiz gibi tekrar temsil etmeyi sürdüreceğiz. İnşallah derneğimize yeni bir üye katılmaz. Biz bu üye sayısı ile kalırız.”

Terör mücadelesinden zaferle çıkılacak

Son günlerde yapılan operas-yonlarla ilgili olarak fikirlerini söylemek istediğini belirten Belediye Başkanı Burhanettin Çoban şöyle konuştu: “Malum olduğu üzere özellikle son 3-4 aydır silahlı kuvvetlerimiz sağ olsunlar gözbebeğimiz gurumuz aynı şekilde emniyet kuvvetleri işbirliği içerisindeler. Çok güzel operasyonlar yapıyorlar. Özellikle PKK’dan sonra karşımıza çıkan KCK ile ilgili çok ciddi operasyonlar yapılıyor. Bu terörden beslenen çevreleri ve bunlara açık ya da gizli destek veren bir takım siyasi partileri ve bir takım çevreleri rahatsız ediyor. Ama onlar rahatsız olsada elbette bu operasyonlar devam edecek. Türkiye’de hiç kimse dininden, dilinden, ırkından dolayı bir ayrıma tabi tutulmuyor. Benim mensubu olduğum partide de bir çok milletvekili, bakan var. Bir siyasi partimizin genel başkanı ha keza o ırktan bir insan. Ben bunları ayrımcılık olarak söylemiyorum. Yine ilimize atanmış bir çok bürokrat, memur, çalışana hiçbir ayırım yapmıyoruz. Arapmış, Türkmüş, Kürtmüş. Hatta Ermeniymiş. Başbakanımız söylüyor, Türkiye’de 150 bine yakın Ermeni çalışıyor. Bunlar kaçak çalışıyor. Ülkemiz bunu bildiği halde bunlarla ilgili bir işlem yapmıyor. Ülkemizin doğusuna batıdan daha çok yatırım yapılıyor. En çok para oraya harcanıyor. Aslında bir mazeretleri yok ama baştanda söylediğim gibi amaçları belli. Karanlık amaçları emelleri var. Ülkemizin toprakları üzerinde karanlık emelleri olan bazı ülkeler bunlara açıktan ya da gizli destek veriyor. Ama onlar ne yaparsa yapsın Türkiye inşallah güçlü hale gelmiştir. Ayakları üzerinde durabilen bir hale gelmiştir. Artık Rusya ve ABD’nin her dediğini kabul edecek bir ülke değildir. İnşalah bu mücadele zaferle sonuçlanacaktır.”

Sorun bürokratların tembelliği

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Gazi Üsteğmen Taner Uran, Afyonkarahisar’da şehit aileleri, gazilerle bir araya geldi.
Sorunlar 15 maddede özetlendi
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Gazi Üsteğmen Taner Uran, tüm şube yönetimlerine hitaben yazdıkları yazıda önemli görülen sorunların üçe indirilip iletilmesini talep ettiklerini kaydetti. Şubelerin bu talebi yerine getirdiklerini aktaran Genel Başkan Gazi Üsteğmen Taner Uran; “Yaptığımız analizle sorunları 15 ana maddeye indirdik. Bu 15 ana maddeyi şubelere bildirdik. Yapılan bu çalışmayı başta Cumhurbaşkanı, Başbakan, Milli Savunma Bakanı, Maliye Bakanı, Meclis Başkanı, Mecliste gurubu olan ve terör örgütünün siyasi söylemini yapan parti hariç tüm partilere hazırladığımız dökumanları sunduk. İçişleri Bakanı, Genel Kurmay Başkanı, Kuvvet Komutanları hepsi ile yaptığımız bütün görüşmelerde bunu gündeme getirdik. Derneğimiz, üyelerimizin isteği neticesinde Sayın Cumhurbaşkanı bir danışman atadı. İçişleri Bakanlığı bünyesinde Şehit ve Gazi Dairesi kuruldu. Genel Kurmay Başkanlığı bünyesinde Şehit ve Gazi Daire Başkanlığı kuruldu. Fakat bu daire başkanlığı şube müdürlüğü seviyesine düşürüldü. En sonunda bilindiği üzere Anayasamızın 10. maddesinde bir değişiklik oldu. Bu değişiklikle şehit aileleri ve gaziler pozitif ayrımcılık kapsamına alındı.” dedi.
Bu işi uzatmayın denildi
Bir genel kurul toplantısında AK Parti kurmaylarından Salih Kapusuz ile görüştüğünü söyleyen Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Gazi Üsteğmen Taner Uran, anayasal değişiklik genel kurula ininceye kadar şehit aileleri ve gazilerin bu kapsamda olmadığını belirtti. Kapusuz’la yaptığı görüşmeden olumlu sonuç aldıklarını ifade eden Genel Başkan Taner Uran; “Kanun hükmünde kararname ile kurulan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına görev verildi. Bakanlık bünyesinde Şehit ve Gazi Daire Başkanlığı kuruldu. Ama bir atama henüz yapılmadı. Görev vekaleten yürütülüyor. Biz Sayın Bakan ve Bakan Yardımcısı ile görüştük. Tanışma toplantıları yapıldı. Daha sonra bürokratların teknik toplantıları başladı. Teknik toplantılara; Genel Kurmay Başkanlığı, İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Kuvvet Komutanlıkları, SGK, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve sivil toplum örgütü dernek olarak biz katıldık. Açılış konuşmasını ben yaptım. Diğer toplantılara katılım sağlandı. Taslak son aşamaya geldi. Yıllardır toplantı yapıldığını, herkesin tanışıp sorunların bilindiğini söyledim. Bu işi bu kadar uzatmayın dedik.” diye konuştu.
Bir kesimin korkusu mu var
Sorunların biraz bürokrat kesiminden kaynaklandığını ileri süren Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Gazi Üsteğmen Taner Uran, taslağın çıkmaması halinde Başbakan’a şikayetçi olacağını ifade etti. Kanunların belli bir olgunluğa eriştiğini ifade eden Uran şöyle konuştu: “Van depremi nedeniyle bu işle ilgilenen personelin bir kısmı Van’da görevlendirildi. Sayın Başbakan’ın rahatsızlığı nedeniyle Bakanlar Kurulu Toplantısı yapılamadı. Bu da Bakanlar Kurulu Toplantısı ile meclise sevk edildiği için kanun tasarısı o yüzden biraz gecikti. Aileler öncelikle özlük hakları yani maaşlarla ilgili iyileştirme bekliyor. Ama diğer dağınık mevzuatın toparlanmasıyla ilgili ikinci bir aşama sonraya kalsın denildi. Önce maaşları verip aileleri rahatlatmak istedik. Herkes bize olumlu bakı-yor. Şehit anne babasının boynu bükük kalsın, vatan sağ olsun desin. Özlük haklarını çözmeyelim mi? Bir kesim şundan mı korkuyor. Biz eğer şehit aileleri ve gazileri devlet olarak Anayasa’nın emrettiği şekil-de dört dörtlük sahip çıkarsak bu ülkeyi kimse tutamaz diye mi korkuyorlar. Bazen aklıma gelmiyorda değil. Şimdi biz bu zihniyeti kırmak istiyoruz. Devletin üst düzey yöneticileri bize hep olumlu bakıyor. Ama şu bürokrasideki sıkıntıları bir çözebilsek. Ama şu bürokratları bir tembellikten kurtarabilsek. Çünkü bazı kanunlar bir gecede istenilen bütün değişikliklerle çıkıyor. Cumhurbaşkanlığından geri dönsede tekrar meclisten çıkıyor.” şeklinde konuştu. (Kocatepe)