Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kemal DEMİRKIRKAN

İNSANLARI KANDIRMAK, KANDIRILIMIŞ OLDUKLARINA İKNA ETMEKTEN KOLAYDIR

Bu veciz söz Ünlü yazar Mark Twain’e ait. Şimdi nereden çıktı bu söz diye düşünüyorsunuz. İçişleri bakanımızın Güney Beldesi seçimleri sırasında halka hitaben yaptığı konuşmayı bir kenara not etmiştim. Süleyman Soylu Güney Beldesinde yapılan seçimler sırasında yaptığı konuşmada “Görecekseniz temmuz ayından itibaren ülkemin ekonomisi öyle bir atağa kalkacak ki, öyle bir sıçrayacak ve büyüyecek ki etrafımızdaki Almanya’sı, Fransa’sı, İngiltere’si, İtalya’sı ve hele o her şeye burnunu sokan ABD’si de çatlayacak, patlayacak” demişti. İşte neredeyse Temmuz ayı bitiyor. Ne çatlayan var, ne de patlayan. Şahlanmayı bırak iyiye giden bir şeyler var mı? Bir ayda dünya lideri olacaktık ya, hala değişen bir şey yok. Peki kandırılan sadece benim gönlü temiz, aklı sadece doğruluğa, dürüstlüğe çalışan Güney Beldesi halkı mı, yoksa tüm Türk insanı mı? Ülkemizde şu anda iktidar olmanın kolaylığı kadar muhalefet etmenin zorluğu da bu veciz sözde yatıyor. Ünlü yazar ne demiş “İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten kolaydır”
DÖNEL KAVŞAK YANLIŞ MI YAPILMIŞ
İlki 2019 yılında yapılan Dünya Motokros Şampiyonası için yapılan yarış pistine giden yolda, Budan Otel’in bulunduğu alanda kavşak düzenlemesi yapılalı yaklaşık üç yıl oldu. Evime yakın olan bu yoldan her geçişimde kafam karışıyor. Kaza yapma endişesi yaşıyorum. Aşağıda Google Earth üzerinden alınan görüntüde kavşağın kuşbakışı resmini görmektesiniz. Burada gördüğünüz A, D ve E yollarında trafik çift yönlü, B ve C yolları ise tek yönlü akmaktadır. Ben dönel kavşaklarda trafik tek yönlü akar diye biliyordum. Ancak burada durum çok farklı. Yeterince bilgi sahibi olmadığımı düşünerek internet üzerinden de araştırma yaptım. Ancak hiçbir yerde böyle bir dönel kavşağa ve trafik yönlendirmesine rastlamadım. Bu dönel kavşağın yanlış planlandığı düşüncesinin iyice yerleşmesi üzerine ilgileri uyarmak istedim.
Hadi gelin şimdi aşağıdaki resimde Afyonkarahisar şehir merkezinden gelip B ile gösterilen yoldan D ile gösterilen yol üzerinden Güral Otel’e gitmeye çalışan bir araç ile, Güral Otel’den çıkıp resimdeki D yolundan A yönüne giden bir aracın rotalarını siz çizin. Bu iki araç kafa kafaya çarpışmaz mı? Ya da D yolundan gelen bir aracın C yoluna nasıl ulaşacağını gösterin. Bence bu işte bir terslik var.
İşin özü, Konya yolu çıkışında sık kazaya neden olan kavşak gibi, Afyon-Özdilek yolunda bulunan ve halk arasında “Ölüm Virajı“ denilen Kadaifçioğlu virajı gibi sorunlu bir kavşağımız daha var. Trafik yükü çok fazla olmasa da, her an bir kazaya sebep olma potansiyeli büyük olan bu kavşakta Eylül ayında yapılacak olan şampiyona ve konser etkinlikleri sırasında yaşanabilecek olası kazaları da şimdiden önlemek amacıyla Belediye Başkanlığımızı ya da Karayolları Şube Müdürlüğümüzü uyarıyorum.
Son söz; “Eğri ok, doğru yol almaz.” Atasözü

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER