Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“İnsanları Kitap Okumaya İtecek Bir Mesele Olmalı”

“Kitap ve Hayat: Okumak Neyi Değiştirir?” başlıklı konferansta konuşan AKÜ Eğitim Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Mücahit Gültekin, “İnsanları kitap okumaya itecek bir derdinin olması lazım. İçini yakan bir şey olacak. Geceleri yattığında uyutmayacak bir mesele olmalı.” dedi.

“Kitap ve Hayat: Okumak

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Prof. Dr. Şehabettin Yiğitbaşı Kütüphanesinde “Kitap ve Hayat: Okumak Neyi Değiştirir?” temalı konferans düzenlendi. Konferansa; Kütüphane Dokümantasyon Daire Başkanı Mustafa Akyüz, idari personel ile öğrenciler katıldı.

Konferansın konuşmacısı AKÜ Eğitim Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Mücahit Gültekin, “Üç tane kitap yazdım. Bu kitapların yazımında Kütüphanemizden çok fazla yararlandım. Afyon Kocatepe Üniversitesinin Kütüphanesi, hem geçmiş hem de güncel dönem kitaplarının bulunabileceği bir kütüphanedir.

“İnsanları Kitap Okumaya İtecek Bir Mesele Olmalı”
Devletler kitap okuma etkinlikleri düzenleyip okumayı sevdirmek adına çeşitli yarışmalar yapıyor, hediyeler veriyor. İnsanlar kendilerine hediye verildiği için okumaya başlamazlar. İnsanları kitap okumaya itecek bir derdinin olması lazım. İçini yakan bir şey olacak. Geceleri yattığında uyutmayacak bir mesele. Bir şeyleri değiştirmek isteyeceksin. İlla kitap kampanyası yapılacaksa çocuklara dert yüklenmeli. Çocukları okumaya itecek bir sebep olmalı bunun dışında çocuklar zaten her şeye dijital yolla ulaşabiliyor. Derdi olmazsa neden kitap okusun ki?” dedi. Konferans, öğrencilere yapılan hediye çekilişinin ardından son buldu.

 

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti