Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“İş Dünyası Olarak İkiz Dönüşüme Uymak Zorundayız”

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, iş dünyası olarak ikiz dönüşüme uymak zorunda olduklarını bu dönüşümün yeşil ve dijital dönüşüm olduğunu belirtti

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, ATSO Meclisi’nin 2024 yılı Mayıs ayı olağan toplantısında güncel gelişmeleri değerlendirdi.

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, 15-16 Mayıs 2024 tarihinde Meclis Başkanı M. Ali Çelikten, TOBB Delegeleri, Kadın ve Genç Girişimciler Kurulu Başkanları ve Genel Sekreterle birlikte TOBB’un 80. Genel Kurulu’na katıldıklarını söyledi. Başkan Serteser, “TOBB ve Dünya Odalar Federasyonu Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun öncülüğünde ve vizyonunda gerçekleşen 80’nci genel kurulumuzun Türk iş Dünyası için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Genel Kurul’da TOBB ve Dünya Odalar Federasyonu Başkanımız M. Rifat Hisarcıklıoğlu Hizmet Şeref Belgesi Takdim Töreni’nde iş dünyasına hitap etti. Sayın Başkanımızın konuşmasından özetle sizlere bahsetmek istiyorum. Sayın Başkanımız, Çin ekonomisinin yavaşlamasına karşın, beklenenden iyi performansla ABD ekonomisinin, küresel büyümenin itici gücü olduğunu bildirdi. Yapısal reformalar için seçimsiz dönem bir fırsat ve bunu değerlendirmeliyiz. Oda-Borsa camiası olarak mesleki eğitimde söz sahibi olduk. Bunun yanında kadın ve genç girişimcilerimiz ile birlikte ülkemizde girişimciliği artıran projelere imza attık. İş dünyamız ile birlikte TOGG projemizi başarılı bir şekilde hayata geçirdik. İş dünyası olarak ikiz dönüşüme uymak zorundayız. Yani yeşil dönüşüm ve dijital dönüşüm. Türkiye-Avrupa Birliği ilişkilerinde pozitif gündem maddeleri ile Gümrük Birliği’nin güncellenmesi, yeşil ve dijital dönüşümde somut adımlar atmalıyız. Aynı programda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan da bizlere hitap etti. Konuşmasından bazı satır başlarını sizlere aktarmak istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan, Türkiye’nin otomobili TOGG’da başarıyı iş dünyamız ile birlikte elde ettiğimizi dile getirdi. Tasarruf tedbirlerine istisnasız olarak tüm kamu idarelerimiz ve personeli uymak zorunda, böylece millete ve iş dünyasına tasarruf kültüründe örnek olmayı, rehberlik etmeyi hedeflediğimizi ifade etmiştir. İstihdamı artırmaya yönelik politikalara ağırlık vereceğiz; özel sektörümüz eleman eksikliğinden dolayı işini büyütemez hatta daralmaya giderken istihdam kapısı olarak devlete yüklenilmesinin vahim bir hata olduğunu belirtti. Enflasyonla mücadeleye destek vereceğiz. Ekonomi programımızı güçlendirecek kritik adımlar atmaya devam edeceğiz” dedi.