Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İŞ DÜNYASI VERGİDE YAŞADIĞI SORUNLARI İLK AĞIZDAN AKTARDI

Afyonkarahisar Sanayici ve İşadamları

Afyonkarahisar Sanayici ve İşadamları Derneği’nin “Biz Bize AFSİAD’da Buluşalım” etkinliğinin Haziran ayı konuğu, Afyonkarahisar Defterdarı Mehmet Ar oldu. İş insanları, Defterdar Ar’a, vergi konusunda yaşanan sıkıntıları aktardı

 

Afyonkarahisar Sanayi ve İşadamları Derneği tarafından düzenlenen “Biz Bize AFSİAD’da Buluşalım” etkinliğine Afyonkarahisar Defterdarı Mehmet Ar konuk oldu.
Tüm AFSİAD Üyeleri’nin davetli olduğu organizasyon 30 Haziran 2022 Perşembe günü AFSİAD ofisinde gerçekleştirildi. Üyelerin birlik beraberlik içerisinde olmalarının ve Afyonkarahisar’ın ekonomik gelişimine daha fazla katkı sağlanması amacıyla yapılabileceklerin konuşulduğu etkinliğin bu ayki konusu, Vergi Usul Kanunu’nda yapılan düzenlemeler, her biri sektörün önde gelen ihracatçı firmaları olan AFSİAD Üyelerinin karşılaştığı ve tüm sanayici ve üreticileri ilgilendiren vergisel sorunlar oldu.
TABAK TEŞEKKÜR ETTİ
AFSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Tabak yaptığı açılış konuşmasında, geçtiğimiz günlerde yeni görevine başlayan Defterdar Mehmet Ar ve birim müdürlerini AFSİAD’da misafir etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İkincisi düzenlenen “Biz Bize AFSİAD’da Buluşalım” etkinliği ile katılan üyelerin gündemde olan konularda düşüncelerini paylaşma ve karşılaştıkları sorunları doğrudan dile getirme imkanı bulacaklarını sözlerine ekleyen Murat Tabak, konuk olan Defterdar Mehmet Ar, Tınaztepe Vergi Dairesi Müdürü Cengiz Şirin, Gelir Müdürü Abdulmecit Uulutaş, Muhasebe Müdürü Hüseyin Zengin’e ve AFSİAD üyelerine ayrı ayrı teşekkür etti.
ŞEHİR VE ÜLKE EKONOMİSİNE KATKI
Defterdar Mehmet Ar ise yeni göreve geldiği Afyonkarahisar’da mükellefler ve kurum arasında daha sağlıklı bir iletişim kurulmasını sağlayarak Afyonkarahisar’ın ekonomisine ve dolayısıyla ülke ekonomisine çok daha fazla katkı sağlanmasının hedeflendiğini ve Kurum olarak bu amaç doğrulusunda çalışacaklarını bildirdi. AFSİAD’a ev sahipliğinden dolayı teşekkür eden Defterdar Ar, bu etkinlikler ile mükellefleri daha fazla bilgilendirme imkanı bulduklarını sözlerine ekledi.
Özellikle ihracatçı firmaların başta KDV iadesi ve mahsuplaşma konusunda karşılaştıkları sorunları ve Afyonkarahisar’da personel yetersizliğinden dolayı süreçte yaşanan sıkıntıları dile getiren katılımcılar faturadaki KDV’nin alıcı ile satıcı arasında bölüştürülerek her ikisinden de alındığı bu sayede KDV sorumluluğunun, alıcı ile satıcı arasında yarı yarıya bölüştürüldüğü fatura türü olan tevkifatlı fatura ve detayları hakkında da bilgi aldılar.
KDV İADELERİ HIZLANDIRILMALI
Mermer, doğaltaş başta olmak üzere üretim-imalat sanayi ile bir üretim ve ihracat kenti olan Afyonkarahisar’da, ihracatçı ve üretici firmaların katma değer vergisi iadelerinin etkinleştirilmesi ve hızlandırılması, iade süreçlerinin standartlaştırılması ve katma değer vergisi iadesi konusunda uzmanlaşmış personel ile mükelleflere daha kaliteli hizmet verilmesine imkan veren İhtisas Vergi Dairesi hakkında da görüş alışverişinde bulunuldu.
>> Burak AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti