Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“İş dünyasına vergi ödemelerinde kolaylık ve indirim getirilmeli”

ATSO Meclis Başkanı Dr.

ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci, iş dünyasının taleplerini gündeme getirerek, “Ekonomimizin üretim ve istihdam yükünü çeken tüccar, sanayici ve ihracatçı firmalarımıza da vergi ödemelerinde kolaylık ve indirim getirilmesini talep ediyoruz” dedi

 

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi’nin 2021 yılı Ekim ayı olağan toplantısı, ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci idaresinde, küresel salgın kurallarına uygun olarak ATSO Meclis Salonu’nda düzenlendi.
“MERMERCİLİK SEKTÖRÜNDE ÖNEMLİ BİR FARKINDALIK OLUŞTURDUK”
Merdivenci, konuşmasına şöyle devam etti:
“Eylül ayının sonunda 55’inci Uluslararası Marmomacc Mermer Tasarımı ve Teknolojileri Fuarı’nda Odamız’ın üyesi birçok firma Afyonkarahisar’ı temsil etti. Odamız adına Meclis Üyemiz ve TOBB Delegemiz Sayın Adnan Demirel, ilimizi temsil eden firmalarımıza Teşekkür Plaketi takdim etti. Biz de hem Sayın Adnan Demirel’e, hem de ilimizi İtalya’da temsil eden firmalarımıza teşekkür ediyoruz.
Avrupa Birliği destekli Mermer Sektöründe İş Sağlığı Güvenliğinin Geliştirilmesi Projesi kapsamında Afyonkarahisar, Bolvadin, Çay, Dinar ve İscehisar’da yüzyüze iki eğitim düzenledik. Emirdağ’da video konferans üzerinden, Sandıklı’da da bir adet yüz yüze eğitim gerçekleştirdik. Ayrıca Afyonkarahisar’da da geniş katılımlı bir seminer, yine Emirdağ’da da video konferans sistemi üzerinden seminer düzenledik. Bu projemiz ile Afyonkarahisar’ın lokomotif sektörü olan mermercilikte önemli bir farkındalık oluşturduğumuza inanıyorum. Bu vesile ile işletmelerimize ve işçi kardeşlerimize iş kazasız günler diliyorum.”
“İŞ DÜNYASI VERGİDEN MUAF
TUTULDUĞU DİLİMİ İSTİHDAMI
ARTIRMAK İÇİN HARCAYACAKTIR”
İş dünyasının ekonomi hakkındaki taleplerini de gündeme getiren Merdivenci,
“Bildiğiniz gibi, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda Vergi Usulü Kanunu’nda değişiklik öngören yasa teklifi kabul edildi. Bu teklif ile basit usuldeki 850 bini aşkın vergi mükellefine vergi muafiyeti getirildi. Bu olumlu adımdır, destekliyoruz. Ancak ekonomimizin üretim ve istihdam yükünü çeken tüccar, sanayici ve ihracatçı firmalarımıza da vergi ödemelerinde kolaylık ve indirim getirilmesini talep ediyoruz. Şuna yürekten inanıyorum: Hükümetimiz iş dünyasına yönelik böyle bir düzenleme yaparsa; iş dünyası vergiden muaf tutulduğu dilimi istihdam olanaklarını artırmak için harcayacaktır. Fazladan bir kişinin bile evine ekmek götürmesini sağlamak, iş dünyamızın en büyük sevinci olacaktır.” dedi.
“TÜRKİYE CUMHURİYETİ
İLELEBET PAYİDAR KALACAKTIR”
Merdivenci, konuşmasına şöyle devam etti:
“Bu akşamki toplantımızda sizlere Adnan Nur Baykal’ın yazdığı Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma kitabını hediye ediyoruz. Bu kitabı tedarik eden ve sizlere ulaşmasını sağlayan TOBB Afyonkarahisar Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanımız Sayın Mustafa Özkan ve yönetimine teşekkür ediyorum. Kitaptan yararlanacağınızı düşünüyorum. Gelecek hafta, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı coşkuyla kutlayacağız. Cumhuriyetimiz’in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle anıyorum.Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.”
Gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantı ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci’nin, Dilek ve Temenniler bölümünün ardından, katılımları dolayısıyla Meclis Üyeleri’ne teşekkür etmesiyle sona erdi.
>> Ş. Cüneyt BURSALIOĞLU’nun Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti