Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“İş güvenliğini CHP sağlayacak” – Kocatepe Gazetesi

“İş güvenliğini CHP sağlayacak” – Kocatepe Gazetesi
“İş güvenliğini CHP sağlayacak”

Cumhuriyet Halk Partisi Dördüncü Sıra Milletvekili Adayı İsmahan Nergiz, CHP iktidarında iş güvenliğinin ‘olmazsa olmazlar’ arasında yer alacağını belirtti. Nergiz, Seçim çalışmalarını Dinar ilçesinde sürdürdü.

Cumhuriyet Halk Partisi Dördüncü Sıra Milletvekili Adayı İsmahan Nergiz, Cumhuriyet Halk Partisi’nin iş güvenliğine önem verdiğini belirtti. Seçim çalışmaları kapsamında Dinar ilçesini ziyaret eden Nergiz, “CHP iktidarında iş kazalarını önlemek ve iş güvenliğini sağlamak önceliğimiz olacaktır. Öncelikle, Maden İşleri Genel Müdürlüğü’nü iş güvenliğini gözetecek ve iş güvenliği denetimlerini eksiksiz yapacak şekilde çağdaş bir yapıya kavuşturacağız. İş yeri denetimlerini sıkı yaptırımlara bağlayacak, idari soruşturmaları bakan iznine tabi olmaktan çıkaracağız” dedi.
İŞ YERLERİ ÖLÜM
TUZAĞI OLMAYACAK
Nergiz, şöyle devam etti:
“Sendikalar, meslek odaları/birlikleri, üniversiteler ve ilgili bakanlık uzmanlarının katılımıyla, mesleki eğitimleri ve denetlemeleri gerçekleştirecek özerk kurumsal yapılar oluşturacağız. Ulusal, sektörel ve bölgesel programlarla, ülke çapında eğitim ve denetim seferberliği başlatacağız. İş yeri hekimi ve iş güvenliği uzmanlarına tam bir iş güvencesi sağlayacağız. İş kazalarında ölümü kader olarak algılayan anlayışa son vereceğiz. İş cinayetlerine neden olan çalışma koşullarını değiştireceğiz. Tersaneler, madenler ve inşaatlar başta olmak üzere, iş yerlerini ölüm tuzağı olmaktan çıkaracağız.” (Kocatepe Haber Merkezi)