Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İş Kadınları Derneği 1 yaşında

İş Kadınları Derneği 1 yaşında
İş Kadınları Derneği 1 yaşında

AFİKAD Başkanı Tülin Helvacıoğlu, yapılan kahvaltı öncesi Milletvekilleri Hatice Özkal ve Burcu Köksal ile dernek üyeleri ve davetlilere dernek hakkında bilgi verdi.
Helvacıoğlu, “AFİKAD bir yıl önce 9 kadının bir araya gelerek, neden iş kadınları derneği yok? Sorusu ile başladı. Bunu başkasından beklemek yerine haydi biz kuralım dedik. Afyon’un çalışkan, başarılı iş kadınları var. Ama bir birinden haberi olmadığı için sesleri gür çıkmıyordu. Bu nedenle Afyonkarahisar İş Kadınları Derneği AFİKAD’ı kurduk. Aslında biz toprağa bir tohum ektik. Gelin Afyon’un güzel ve güçlü kadınları bu tohumu birlikte büyütelim. Ulusal ve uluslar arası birçok alanda yerimizi alalım” dedi.
MİLLETVEKİLLERİ DE KATILDI
AFİKAD’ın Korel Termal’de yapılan kahvaltısına katılan 50 kadın arasında Afyon’un iki kadın milletvekili olan Hatice Özkal ve Burcun Köksal da vardı. AK Parti Milletvekili Hatice Özkal, “AFİKAD’ın daha kurulmadan önce fikir aşamasında haberdar olan ve görüşlerini belirten bir kadın olduğum için ayrıca gururluyum ve kendimi gönüllü üyesi olarak görüyorum. Karşımda farklı farklı alanlarda üreten, çalışan, emek harcayan kadınlar görüyorum. Afyon için böyle bir dernek ihtiyaçtı. Bu ihtiyacı giderdiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Afyon’un çalışkan kadınları bir araya geldikten sonra sadece burada değil ülke genelinde önemli işler yapacak güce sahiptir. Kendiyle barışık, özgüvenli kadınlarımızın yolu açık olsun” dedi.
AFİKAD kahvaltısına katılan CHP Milletvekili Burcu Köksal ise yaptığı konuşmada şunları söyledi, “Anadolu kadını her alanda sıkıntılar çekiyor. İş hayatında, siyasette, sosyal hayatta. Her zaman ikinci plana itiliyor. İyi bir iş yapan kadına, ‘helal olsun erkek gibi kadın’ diyorlar. Kadının başarısını bile kabullenemiyorlar. Hayır, biz kadın gibi kadınlarız. Bizleri sizlerle buluşturan AFİKAD’a teşekkür ediyorum. Kendi alanlarında başarılı olmuş iş kadınlarımızı bir arada görmekten son derece onur duydum. Başta kadınlara eğitimde fırsat eşitliği verilmeli, sonrasında toplumda, iş hayatında ve siyasette daha fazla kadının olacağına inanıyorum” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)