Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İŞ-KUR’un kurumsal etkisi az

Bu haberin fotoğrafı yok

İGM üyelerine kurumsal faaliyetler hakkında geniş bir sunum yapan İŞ-KUR İl Müdürü Erdem Ünlüyalvaç, 2010 yılında bin 193 kişiyi işe yerleştirdiklerini söyledi.

Afyonkarahisar’da İŞ-KUR olarak etkilerinin yüzde 4’e tekabül ettiğini kaydeden Ünlüyalvaç, bu oranda en büyük etkinin mevsimlik, temizlik, güvenlik işçiilerinin İŞ-KUR’a uğramadan işlem yaptırmaları olduğunu belirtti. Erdem Ünlüyalvaç, katkıların İŞ-KUR’la birlikte yaparlarsa işe yerleştirme oranının daha üst oranlara çıkabileceğini vurguladı
İşsizlikle mücadelede herkes çalışmalı
Türkiye İŞ-KUR İl Müdürü Erdem Ünlüyalvaç, kurum faaliyetleri hakkında İl Genel Meclisi (İGM) üyelerine sunum gerçekleştirdi. Kurumun Türkiye’de kamu istihdam hizmetlerinden sorumlu olduğunu eski adıyla İş ve İşçi Bulma Kurumu olduğundan söz eden Ünlüyalvaç, 4904 Sayılı kanunla 2003 yılında İŞ-KUR olarak isim değişikliği yapıldığını hatırlattı. İsim değişikliğinde ki nedenin batı standartlarına uygun olarak istihdam üzerinde etki ve yetkilerini artırmak olarak özetleyen İl Müdürü Erdem Ünlüyalvaç; “Tüzel kişiliğe sahiptir. Özel kanun hükümlerine tabidir. İdari ve mali yönden özerktir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına bağlı bir kamu kuruluşudur. Dünya da ve Türkiye’de en büyük sorunlardan bir tanesi de işsizliktir. Aslına bakacak olursanız burada gerçek bir itiraf gerekiyor. İşsizlikle mücadele de ne kanun ne de hüküm tek başına hiçbirisi etkili olamıyor. İş Kurumu da etkili olamıyor. Eğer kurum Afyonkarahisar’da etkili olacaksa çalışanım 15 kişi benim onbinlerce çalışanımın olması gerekiyor. Bunların sizler olması lazım. Lütfen hep birlikte yardım ederseniz İş Kurumu olarak burada işsizliğin oranını çok aşağılara indirebiliriz. Dünyada yaşanan kriz sonrası işsizliğin önemi çok daha önemli görüldü. Hükümetimiz bu konuda bir takım istihdam paketleri yayımladı. Bu paketlerin içeriğinden bir tanesi de İş Kurumunun bütçesini artırmaktı. İşsizlikle mücadelesini daha önemli etkili bir takım çalışmalar yapmasını sağlamak amacıyla yapıldı. En önemli ayağı olan mesleki eğitim İş Kurumuna verilmiştir.” dedi.
Sağlayıcı vazgeçebiliyor kursiyer
bulunamayabiliyor
İŞ-KUR İl Müdürü Erdem Ünlüyalvaç, il bazında kurulan İl İstihdam Kurulları’nın Vali Başkanlığında, Belediye Başkanı, İl Özel İdare Genel Sekreteri, Milli Eğitim Müdürlüğü, İŞ-KUR, Tarım Müdürlüğü, TSO, İşçi Temsilcisi, İşveren Temsilcisi, Kadın Dernek ve Vakıflarının temsilcilerinden üyelerin kurulu oluşturduğunu ifade etti. İl İstihdam Kurulu’nun yılda 4 defa toplanarak ilde istidamın nasıl arttırılabileceği, istihdam nasıl geliştirilebilir, bunlar için neler yapılabileceği hakkında ki konuların görüşülüp karara bağlandığını belirten Ünlüyalvaç; “İl İstihdam ve Meslek Eğitim Kurulumuzun çalışmasını kolaylaştırmak, önünü açmak için yürütme kurulları oluşturulmuştur. Yürütme kurullarının 4 üyesi bulunmaktadır. Bu dört üyemiz; Milli Eğitim, İŞ-KUR, İşçi ve İşveren Temsilcileridir. Bu kurul ayda 2 defa toplanmakta, ilimizdeki istihdamla ilgili neler yapılabileceğinin ön raporunu hazırlayıp İŞ-KUR aracılığıyla İl İstihdam Mesleki Eğitim Kurullarına götürülmekte ve buradan onaylandıktan sonra işleme konulup genel müdürlükten olur alınmaktadır. Kurum 2010 yılı içerisinde İl İstihdam Mesleki Eğitim Kurulu’nda bir çok meslek kursunun açılması için olurlar sunmuştur. Olurlar çıkan mesleklerin bir çoğu da İş Kurumu mesleki eğitim kursu açmıştır. Açılamayan kurslarda hizmet sağlayıcılarının vazgeçmesinden kursiyer bulunamamasından dolayıdır.” diye konuştu.
Kurumun ildeki etkisi yüzde 4
İŞ-KUR’un 2010 yılı içerisinde yaptıklarından söz eden İl Müdürü Erdem Ünlüyalvaç, Afyonkarahisar İŞ-KUR’un sorumluluğunun özellikle 3 ana noktada toplantığını kaydetti. İstihdamın ilk sırada yer aldığını belirten Ünlüyalvaç; “Ekonomik faaliyet gösteren ana alanlarımız; Madencilik ve taş ocakcılığı, tarım avcılık ve ormancılık, oteller ve lokanlatalar, imalat sanayi ve inşaat sektörü bulunuyor. Kurumumuza kayıtlı işbirliği halinde olan hizmeler sektöründe 541 işyerimiz vardır. Çalışanımız 11 bin 367 kişidir. Sanayi sektöründe 310 işyerimiz mevcuttur, 8 bin 21 kişi çalışmaktadır. Tarım sektöründe 77 işyerimizde 558 kişi çalışmaktadır. İnşaat sektöründe 115 işyerinde 2348 çalışan bulunmaktadır. Afyonkarahisarımız da bize kayıtlı 1043 işyeri mevcuttur çalışanımız 22 bin 294’dür. Kayıtlı iş gücümüz ve kayıtlı işsizimiz var. Kayıtlı iş gücümüz 15 bin 575, kayıtlı işsizimiz 14 bin 203’dür. İkisi arasındaki fark işi olup daha iyi şartlarda iş aramak için gelenleri kapsamaktadır. Biri ise tamamen işsizdir. Şu ana kadar 2010 yılında yerleştirdiğimiz işçi sayımız 1193’dür. Maalesef Afyonkarahisar’da İŞ-KUR olarak etkimiz yüzde 4’lere gelmektedir. Bunda en büyük etki mevsimlik işçi, temizlik işçisi, güvenlik işçiilerinin İŞ-KUR’a uğramadan işlem yapılmasından kaynaklanmaktadır. Herkes çalışma ve katkısını İŞ-KUR’la birlikte yaparlarsa bunların hepsi çözümlenebilir daha üste çekilebilir.” şeklinde konuştu. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti