Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“İscehisar’a 60 milyonluk yatırım” – Kocatepe Gazetesi

“İscehisar’a 60 milyonluk yatırım” – Kocatepe Gazetesi
“İscehisar’a 60 milyonluk yatırım”

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısına AK Parti İl Başkanı Av. Hüseyin Sezen, Milletvekili Ali Özkaya, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk, Gençlik Kolları Başkanı Ethem Karahan, belediye başkanları, ilçe ve belde başkanları, parti üyeleri katıldı.
“HERKESİN ÜZERİNE DÜŞENİ YAPTIĞINI DÜŞÜNÜYORUM”
Açılış konuşmasını yapan Bakan Eroğlu, toplantıya katılanlara teşekkür ederken ilk sözü de Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser’e verdi. Eser, “Seçim sonuçlarının hem tüm Türkiye, hem İslam Âlemi’ne hem de Afyonkarahisar’a hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Hamdolsun Afyonkarahisar olarak üzerimize düşeni yaptık. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a yüzde 70 oranında Afyon genelinde destek gösterdik. Seçim sürecinde bütün teşkilatlarımız, milletvekili adaylarımız elinden gelen gayreti gösterdi veherkesin üzerine düşeni yaptığını düşünüyorum. Bakanımızla birlikte Merkez ilçedeki seçim çalışmalarında olduk. Bu seçimde Bakanımıza şuraya gideceğiz dedik, hiç itiraz etmeden daha fazla yeri ziyaret etmek için Bakanımız ve milletvekili adaylarımızla bizlerde elimizden geleni yaptık. İnşallah bundan sonra devletimize milletimize hayırlı olur” dedi.
“BAKANIMIZIN KOŞTURMASINA BİZ GENÇ OLARAK AYAK UYDURAMADIK”
Seçim çalışmalarında Bakan Eroğlu’nun hızına ayak uyduramadıklarını kaydeden AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Sezen, “24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimlerimizi hamdolsun Afyonkarahisar üzerinde her hangi bir güvenlik sorunu yaşanmadan, salimen atlattık. Bakanımızın öncülüğünde gece gündüz demeden Ramazan’da berekete çevirerek vekillerimizle adaylarımızla tüm ilçeleri karış karış dolaştık. Allah razı olsun Bakanımızın koşturmasına biz genç olarak ayak uyduramadık. Allah onu başımızdan eksik etmesin. Hamdolsun Afyonkarahisar’da da sonuca ulaştık. Afyonkarahisar; AK Parti aldığı oylar kapsamında Ege’de birinci oldu. Yine AK Parti’nin aldığı oylar kapsamında da Türkiye’de de 11. İl olduk. Hamdolsun Cumhur İttifakı olarak Cumhurbaşkanımıza yüzde 70 oranında destek sağladık. AK Partimizde Türkiye ortalamasının üzerinde 3 vekille Afyonkarahisar temsil edilecek. Bundan sonra yapacaklara çalışmalarda Bakanımıza ve vekillerimize başarılar diliyorum. Afyon’u en iyi şekilde temsil edeceklerine eminiz” ifadesine yer verdi.


“MİLLETİMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ”
Bütün millete teşekkür eden Eroğlu, “Milletimiz istikrardan, Türkiye’nin geleceğinden, özellikle büyük hedeflerden yana tavrını koydu. Bu millet hakikaten muhteşem bir millet. Dünyada böyle bir millet yok. Hatta ben pek çok ülkede seçim zamanında bulundum, Almanya’da, Hollanda’da. Milletimiz gerçekten feraset sahibi. Oralarda katılımlar çok düşüktür. Kimsenin alakası yoktur, yüzde 40’la seçilir. Ama bizde bakın neredeyse yüzde 90’a yakın bir katılım oranıyla milletimiz bir destan yazdı” diye konuştu.
“SEÇİMİN KAYBEDENİ SENSİN”
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na seslenen Bakan Eroğlu, “Millet seçimde gerekli mesajları verdi. Türkiye dedi ki ‘Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan devam edecek’. Diğer adaylarla arasında çok muazzam bir fark var. Özellikle mukayese etmek istemiyorum. Ayrıca AK Parti’ye de büyük destek verdi. Cumhur İttifakı da büyük bir oyla iktidara geldi, zaten maksat oydu. Öbür tarafta şer ittifakı paramparça oldu biliyorsunuz. Sayın Kılıçdaroğlu ‘seçimin kaybedeni AK Parti’ diyor. Seçimin kaybedeni sensin ya. Hatırlarsanız her zamankinden düşük bir oy oranı aldı. Ayrıca sadece CHP değil, aynı zamanda Meral Akşener de kaybetti. Kendi partisinden daha düşük oranda oy almadı mı? Aslında bana göre Sayın Muharrem İnce CHP’den daha yüksek oy aldı. Dolayısıyla İnce, Kılıçdaroğlu’ndan bana göre çok daha başarılı. Tebrik etmek lazım. Yüzde 30 duvarını aştı. Gerçi arada çok büyük fark var ama netice itibariyle CHP açısından Muharrem İnce’nin başarısını takdir etmek lazım diye düşünüyorum” ifadesini kullandı.
“EŞİ VE KENDİSİ İLE  2 MÜŞAHİDİ VAR SANDIKTA 4 OY ÇIKMASI GEREKİRKEN 2 OY ÇIKTI”
Temel Karamollaoğlu’nun sandığından 2 oy çıktığına dikkat çeken Eroğlu, “Temel Karamollaoğlu da sıfırı tüketti. Üstelik o kadar zararı oldu ki kendisi 2 milletvekili kazandı kazanmadı ama 10-15 milletvekilini maalesef CHP’ye hediye etti. Bir de şunu söyleyeyim; eşi ve kendisi ile 2 tane de müşahidi var sandıkta, toplam 4 oy çıkması gerekirken 2 oy çıktı. Ama hayırlısı olsun. Bana göre Kılıçdaroğlu’nun derhal o koltuğu bırakması lazım. 9 seçimde kaybetti. Bu seferki hezimeti daha fazla. Başarısı ne? Başarısı, HDP’yi Meclis’e soktu. İşte başarısı o. Bu başarıysa” ifadelerini kullandı.
“HDP’Yİ MECLİSE SOKTU AMA KENDİSİ KAYBETTİ”
Kılıçdaroğlu’nun ve yönetiminin HDP ile kol kola olduğunu söyleyen Bakan Eroğlu, “Kılıçdaroğlu ve mevcut yönetimi, PKK’nın uzantısı HDP ile kol kola dedik, dediğimiz de ortaya çıktı. Kendileri zaten mesajlarda ‘En azından 4 kişiden biri HDP’ye oy versin’ dediler. Maşallah HDP’yi Meclise soktu ama kendisi kaybetti. Tarihin en büyük hezimetini yaşadı sayın Kılıçdaroğlu. Bu böyle bilinsin. Diğerlerini söylemeye gerek yok herhalde. Milletimizin Cumhur İttifakına verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a verdiği destekten dolayı gönülden teşekkür ediyorum”şeklinde konuştu.


“TÜRKİYE’DE 11. SIRAYA YÜKSELDİK”
Afyonkarahisar’ın Cumhur İttifakı ile birlikte seçimlerde yüzde 70’i yakalayıp Türkiye’de 11. sıraya yükseldiğini vurgulayan Bakan Eroğlu, “Afyonkarahisar her zaman olduğu gibi büyük bir destan yazdı. Her seçimden daha çok Cumhurbaşkanımıza diğer referandum ve diğer Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 3-4 puan daha ileri noktaya taşıyarak yüzde 70’e yakın bir destekle gerçekten muhteşem bir destek verdi. Afyonkarahisar teşkilatı olarak bizde gerçekten Afyonkarahisar’ın Cumhurbaşkanımıza verdiği destek dolayı minnettarız. Öbür taraftanda AK Parti’ye de özellik burada da yüzde 56’ya yakın bir oranda destek verdi. Türkiye’de 11. sıraya yükseldik. Aslında daha fazla destek verdik ama Cumhur İttifakı’nı dikkate alırsak yüzde 56 artı yüzde 14 birlikte yine yüzde 70’i yakaladık. Bu da büyük bir başarı bana göre. Diğerleri büyük ölçüde kaybetti. Üç vekili mahfaza ettik. Maalesef bir vekili kıl payı ile kaçırdık. Buda bize temelin bize yaptığı bir haksızlık. Onu da özellikle vurgulamak istiyorum” dedi.
“BİRİNCİ OLAN İSCEHİSAR’A 60 MİLYON LİRALIK YATIRIM”
Yapılan seçimlerde Afyonkarahisar’da AK Parti’ye ve Cumhur İttifakı’na en büyük desteği veren İscehisar’a 60 milyon liralık destek verileceğini söyleyen Bakan Eroğlu, “Ama Allah’a şükür şunu ifade edelim; bir kere Afyonkarahisar gereğini yaptı. Bu arada 3 ilçemiz gerçekten en büyük oyu verdi. Birinci İscehisar. Az önce İscehisar’a gittik. İscehisar gerçekten her zaman birinci oldu. İscehisar ilçe Başkanımıza ve Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Her zaman birinci oldu. Bugünde kendilerine birincilik mükafatı olarak 60 milyon liralık yatırım geliyor. Dün akşam 60 milyon liralık ek yatırım programını imzalayarak getirdim teslim ettim. Hayırlı uğurlu olsun. Bir baraj ve gölet sulaması, ayrıca yol kaplaması var. 3 milyon yüz bin lira İscehisar’a hayırlı olmasını diliyorum. Marifet iltifata tabi, İscehisar bunu hak etti, teşekkür ediyorum” ifadesine yer verdi.
“İHSANİYE’YE DE MÜKAFAT VAR”
İhsaniye’nin ikinci olduğunu söyleyen Bakan Eroğlu, “İhsaniye de gerçekten destan yazdı. İnşallah bugün (dün) özellikle öğleden sonra uğrayacağız, onlara da bir mükafat getirdik, onlara da hayırlı olsun. Şuhut üçüncü. Şuhut’a da giderek teşekkür edeceğiz. Ben diğer ilçelerimize birinci, ikinci ve üçüncü olan beldelerimize köylerimize gönülden teşekkür ediyorum. Herkesin gayreti oldu. Bütün ilçe teşkilatlarımıza ve ilçe başkanlarımıza, ilçe belediye başkanlarımıza, ilçe ve il belediye başkanlarımıza İl Genel meclisi Başkanımıza, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Başkanlarımıza milletvekillerimize, milletvekili adaylarımıza hepsine gönülden teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.
27 GÜNDE 165 PROGRAM
27 gün Afyonkarahisar’da kaldığını ve 165 farklı program yaptığını vurgulayan Bakan Eroğlu, “Ben 27 gün burada kaldım. 165 tane farklı program yaptım. Biz gece gündüz, aşağı yukarı bu çerçevede 35 temel atma 30 açılış olmak üzere toplam 65 tesisi bu kısa sürede merasimi düzenledik. Sadece Afyonkarahisar’a 27 günde getirdiğimiz yatırım miktarı 546 milyon lira. Yaparsa yine AK Parti yapar. Öbürlerinin bir şey yapma şansı var mı? Yok tabi, öyleyse yaparsa AK Parti yapar. Ayrıca bir de müjde verdik. Bu seçimlerden önce Ramazan Bayramı için 280 milyonluk bir müjde de Afyonkarahisar’a verdik. Afyonkarahisar yatırımlara da doydu. Vatandaşa soruyorum, başka yapılacak bir şey kaldı mı diyorum. Diyor ki vatandaş kalmadı. Bana göre yapılacak daha büyük hedefler var. Bunları inşallah hep birlikte sahada arkadaşlarla birlikte çalışarak Allah’ın izni ile Afyonkarahisar’ı uçuracağız” diye konuştu.
Bakan Eroğlu daha sonra Milletvekili İbrahim Yurdunuseven’e söz verdi. Yurdunuseven ise verilen destekten dolayı Afyonkarahisar’a teşekkür etti.
>> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Haberi