Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“İsim kaldırmak amacında değiliz, Kız Meslek Lisesi’ne ihtiyaç var”

Bu haberin fotoğrafı yok
“İsim kaldırmak amacında değiliz, Kız Meslek Lisesi’ne ihtiyaç var”

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, yeni yapılacak Kız Meslek Lisesi’nin Ali Çetinkaya’nın ismini kaldırmak amacını taşımadığını belirtti.

Balkanlıoğlu, Valilik’in yan tarafında kalan Ali Çetinkaya Kız Meslek Lisesi’nin bina olarak Valilik’e tahsis edilmesini temenni ettiklerini, ancak gerekirse o bölümde “Ali Çetinkaya” isminin yaşatılabileceğini söyledi

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ali Çetinkaya Kız Meslek Lisesi’nin Valilik’e verilip verilmeyeceği ve yeni yapılacak Kız Meslek Lisesi ile ilgili istifhamlara, basın toplantısıyla açıklık getirdi. Balkanlıoğlu, yeni yapılacak Kız Meslek Lisesi ile Ali Çetinkaya Kız Meslek Lisesi’nin birbirileri ile bağlantılı olmadığını, Ali Çetinkaya isminin kaldırılması için bir çalışma yürütmediklerini belirtti.
GELECEK YIL DÜZ LİSELER KALKIYOR
Vali Balkanlıoğlu, zorunlu eğitimin 12 yıla çıkmasıyla birlikte meslek lisesi ihtiyacının doğduğunu belirterek şöyle konuştu: “Ali Çetinkaya Afyonkarahisarlı olması nedeniyle O’nun ismi etrafında bir hassasiyet var. Şu var ki önümüzdeki dönemde düz liseler kaldırılmış oluyor. Sadece Fen Lisesi, Anadolu Lisesi, Anadolu Öğretmen Lisesi gibi liseler kalıyor. Buralara da öğrenciler sınavla girecek. Buraları kazanamayan öğrenciler nereye gidecekler? Meslek liselerine gidecekler. Çocuk eğer çok yüksek puan alıp bu okullara giremezse önünde sadece meslek liseleri seçeneği kalıyor. Bu okulla hiç alakası olmadan Salim Pancar dedi ki ‘Ben kayınpederimi ikna ettim. Bizim de desteğimizle bir okul yapmak istiyor, ne yapalım’ dedi. Biz de Kız Meslek Lisesi’ne çok fazla rağbet olduğu için Kız Meslek Lisesi istedik. Takdir edersiniz ki bütün hayırseverler, okul yaptırdıkları zaman istemeleri hâlinde kendi isimlerini veriyorlar. Mevcut okula yeni bir ek yapan, yurt ya da spor salonu yapan da kendi ismini veriyor. Bu hayırseverin yaptıracağı okul ile diğer okulun hiçbir ilgisi yok.”
ÖZEL OKUL GÖRÜNÜMDE OLACAK
Ali Çetinkaya Kız Meslek Lisesi’nin mevcut yapısının, öğrencilere uygun bir ortam sağlamadığını belirten Balkanlıoğlu, “Şimdiki okulun sınıfları meslek lisesine çok uygun değil. Kız Meslek Lisesi’nde envayi çeşit bölüm var. Yemekhane bölümleri, biçki dikiş, kuaförlük için özel salonlar lazım. Normal dersleri de alabilecekleri sınıflar lazım. Her mesleğe uygun uygulamalı sınıf lazım. Bu arkadaşlarımız özel okul görünümünde bir meslek lisesi yaptıracak” diye konuştu.
NİSAN AYINDA TAŞINILMASI PLANLANIYOR
Afyonkarahisar Valiliği’nin Anıtpark’ın yukarısındaki Hükümet Konağı’na en geç Nisan ayında taşınacağını bildiren Balkanlıoğlu, “Biz orayı Valilik’e çevirsek bile Ali Çetinkaya Bölümü diyebiliriz. Bu insanlar tarihe mâl olmuş kişiler. İsimlerini bir yerlerden kaldırmakla milletin kalbinden de kaldıramayız. Tamirat ve tadilat bitiyor, Nisan ayında en geç taşınacağız. Öyle gözüküyor. Sadece Vali ve Vali Yardımcıları değil, tüm bürolar taşınıyor. Buradaki binanın yan tarafına Valilik taşınıyor. Yan taraftaki binayı görünce buraya bir Valilik yapılsa iyi olur diye temenni ediyoruz. Bunu tabii Milli Eğitim Bakanlığı ile görüşeceğiz; verirse, onu da bilmiyoruz. Anıtlar Kurulu buraya tadilata izin verir mi, Bakanlık burayı tahsis eder mi (bilmiyoruz)” ifadelerini kullandı.
6 AYDIR PROJE
İLE UĞRAŞTILAR
Yeni Kız Meslek Lisesi’ni yaptıracak hayırseverin kendilerine herhangi bir şart sunmadığını hatırlatan Balkanlıoğlu, “Hayırseverin talebi ile bu okulun ilgisi yok. Bu okulda öğrenci sayısı çok. Kapı açılmıyor. Bizim ismiyle ilgili aklımıza bir şey gelmedi. Bu, oradaki hayırseverin tereddüt geçirmesine neden oldu. Bir şey yazarken ucu nereye gidiyor, onu iyi hesaplayın. Proje için çok çabalamasalardı başka okul yapın diyecektim. Projesi için tam 6 aydır uğraşıyorlar. Her türlü meslek lisesine ihtiyacımız var. Burayı Milli Eğitim Bakanlığı’ndan isteriz diyorduk ama verilir mi verilmez mi bilmiyoruz. Eğitim zorunlu hale geldiği için meslek lisesi de zorunlu oldu” dedi. (Kocatepe)

İki okul müjdesi daha

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, basın toplantısında iki okul müjdesi daha verdi. Balkanlıoğlu, işadamı Yusuf Özer’in bağışladığı bir arsa üzerine Endüstri Meslek Lisesi’nin yapılacağını söyledi. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun devreye girmesiyle Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin de Afyonkarahisar’a okul yaptıracağını bildiren Balkanlıoğlu, “TOBB, 32 derslikli bir okul, yurt ve spor salonu yapacak. Ona da bakıyoruz, endüstri meslek lisesi mi yapalım. TOBB, ihtiyaca göre buraya okul yapacak” diye konuştu.