Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İşinizi bırakmayın azminizi koruyun

Bu haberin fotoğrafı yok

IPARD-II Yatırımları Toplu Açılışı ve Sözleşme Töreni ATSO Meclis Salonunda düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasın ardından tören kurumsal tanıtım filminin izlenmesiyle devam etti.
103 PROJE İLE SÖZLEŞME İMZALANDI
Törenin açılış konuşmasını TKDK İl Koordinatörü Zülgari Özdemir yaptı. Afyonkarahisar İl Koordinatörlüğü olarak, 2011-2016 yılları arasında 15 proje başvuru çağrısında, il genelinde 389 adet proje yapıldığını belirten Özdemir, “İlimizde yapılan toplam 389 proje karşılığında 265 milyon TL’lik yatırım yapılmıştır. Bu projelere toplam 134 milyon TL hibe ödemesi yapılmıştır. IPARD-II yatırımları kapsamında İl Koordinatörlüğümüzce 103 proje ile sözleşme imzalanmış, projelerin neredeyse tamamı yatırımlarını tamamlayarak faaliyete geçmişlerdir. Toplam yatırım bedeli 126 milyon 789 bin TL olan ve yatırımları tamamlanan bu projelerde 255 kişi istihdam edilmiştir.” dedi.
DOĞRU DESTEK DOĞRU YERDE KULLANILMALI
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya törenin ikinci konuşmasını yaptı. Afyonkarahisar’da üçüncü programın düzenlendiğine dikkat çeken Özkaya, şehrin kırsal kalkınmada aldığı pay itibariyle Türkiye birincisi olduğunu söyledi. Bu anlamda TKDK İl Koordinatörü ve çalışanlarını kutlayan Özkaya, “Genel olarak eleştirmeyi seven bir milletiz. İyi iş yapan hep alkışlanmıyor. Hep motive etmiyoruz. İşte bu yüzden gayret eden bu yatırımları yapan arkadaşlarımızın hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Kırsal kalkınmadan öyle destekler gördük ki gittiği için eleştirilen Et Balık Kurumundan Afyon’da 21 tane oldu. Bir sucuk üretimi yapan fabrikamız Et Balık Kurumunun ürettiğinden daha fazlasını üretiyor. Kırsal kalkınmanın ilimize inanılmaz büyük katkıları var. Tesisleri gezdikçe bunu görüyoruz. Bireysel olarak gördüğüm bazı uygulamalarda da AB standartları, süreçlerden kaynaklanan aynı işin 1,5-2 kat pahalıya yapılma sorunu var. Rekabete ve desteğe ihtiyacı olan sektörleri doğru belirledikten sonra bu sektörlere yönelik yatırımları teşvik etmeliyiz. Doğru desteği doğru yerde kullanmamız önemli diye düşünüyorum.” diye konuştu.
BULUNULAN YERDE GEÇİM ÖNEMLİ
Törenin son konuşmasını Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz yaptı.
Yüz milyonun üzerinde bir kaynağın ilin kalkınmasına aktarılıyor oluşunun büyük sevinç kaynağı olduğunu vurguladı. Tutulmaz şöyle konuştu: “İlimiz  kırsal kalkınmanın hedefi olması gereken bir noktada. Gerek kırsalda yaşayan nüfus oranı gerek girişimci ruhuyla bu tür proje ve programların tam hedefinde. İlimiz kırsalda yaşam oranının hala yüksek olduğu bir il. Kırsal kalkınma modeli daha önceden illerde kırsal kesimlerde gerçekleştirilebilseydi belki de günümüzde şehirlerde yığılmalar olmaz, şehirlerin sorunları da bu denli çözülemez boyutlara ulaşmazdı. Mümkün olduğu kadar insanlarımızı bulundukları yerlerde geçinebilir konuma getirmemiz lazım. Bunun yolu daha fazla üretim ve üretilen ürünün pazarlanmasından geçmektedir. İşte bu projeler buna katkı sağlayacaktır.”
GİRİŞİMCİLERE ALTIN TAVSİYE
Girişimcilerin azmini koruması gerektiğine değinen Tutulmaz sözlerine şöyle devam etti: “Biz tarımda ve ziraat alanında önde gelen iller arasındayız. Bunda emeği geçen her çiftçimize teşekkür ediyorum. Birçok ürününün yetiştirilme oranlarında ilk sıralarda yer alıyoruz. Bunlar kendiliğinden olmuyor. Bir emeğin sonucunda ortaya çıkmıştır. Bizim daha da iyi olmamız için de itici bir güç aslında. Girişimcilerimize ve çiftçilerimize teşekkür ediyorum. Önemli olan projeler üretmek değil bu projeleri hayata geçirebilmek. Bu tesisleri işletme azmini sonuna kadar devam ettirin. En ufak bir sıkıntıda yarıda bırakmayın. Büyük firmaların hikâyelerinde de zaman zaman sıkıntılar yaşadıklarını görüyoruz. İşinizi bırakmayın, azminizi koruyun. Kırsal kalkınmayı sağladığımız ölçüde ülke olarak gerçek manada kalkınmış oluruz. Gelişmiş ülkelere baktığımızda kalkınmanın kırsalda da olduğunu görüyoruz. Bugün Hollanda’ya baktığımızda dünyanın en önde gelen ülkesidir. Büyüklüğü Konya ilimiz kadar. Sanayide de aynı durumda. Demek ki biz hem sanayiyi hem de kırsalı geliştireceğiz ki kalkınma sağlayalım.”
TEMSİLİ ÇEKLER VERİLDİ
Vali Mustafa Tutulmaz’ın konuşmasının ardından 15 faydalanıcıya temsili çeklerin takdimi ve sözleşmelerin teslimi yapıldı. Törene; Vali Mustafa Tutulmaz, AK Parti Milletvekilli Ali Özkaya, AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Gül, TKDK İl Koordinatörü Zülgari Özdemir ve girişimciler katıldı. Girişimcilerin ve protokolün hatıra fotoğrafı çekilmesiyle tören sona erdi. >> Burcu AYDIN’ın Haberi