Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kocatepe Gazetesi

İslam Alimleri ve Evliyaları – Kocatepe Gazetesi

Kocatepe Gazetesi 5 Şubat 2014 Çarşamba 02:00:00
  Selamün Aleyküm Değerli Okurlarım…
Allahın Selamı Rahmeti ve Bereketi Üzerinize Olsun…
Bugün sizlere İslam Alimleri ve Evliyaların vasıflarından bahsetmek istiyorum.
Bir İslam büyüğü, evliya ve mürşid zat hangi özelliklerinden belli olur bunu konuşalım birde Kur’an-ı Kerimde Allah dostlarından bahseden ayetlere değinelim…
Öncelikle sade bir dille alim zatta bulunan özelliklerden bahsedelim,
Hakiki bir islam alimi kendini Allah teala yoluna adamıştır, hayattaki tek gayesi Allah tealanın rızasını kazanmak ve insanları Allah tealanın yoluna davet etmektir. Aynı zamanda peygamber efendimizin sünnetlerine de birebir bağlıdır, Allah yolunda veli bir zat olabilmek için ruh makamlarını yüceltecek eğitimlerini tamamlayarak nefsini imana getirmiştir. Onu gördüğünüz vakit saadet asrında hissedersiniz kendinizi, Onu gördüğünüz vakit Allah teala akla gelir, Peygamber efendimizi hatırlatır hal ve hareketleri.
Aynı zamanda O öyle güzel yaşarki islamı onu gören gayri müslimler dahi imana gelirler ve müslüman olmaya karar verirler.
Hakiki bir islam alimi din, dil, ırk, siyasi görüş ayrımı yapmaksızın herkese aynı yakınlıktadır, onun kapısına gelenlerin gelmeden önceki hallerine bakmaz, asla bir kalbi incitmez. O özel bir gayret sarfetmesede herkes onu çok sever, O nu görebilmek için insanlar çaba sarfederler. O ise, kendini sadece Allah teala yoluna adadığı için, herhangi siyasi, ticari bir zümreye özellikle yakın değildir, siyasi kişiliklerinde elbette islam alimiyle görüşme ve muhabbetlerine mazhar olma hakkı vardır, niyet Allah rızası ise herkese kapısı açıktır.
Görüşleri ülkelerin siyasi durumlarına göre değişmez, zaten ülkelerin gündemiyle değil insanların gönül dünyasıyla ilgilenir, mükemmel bir ruh doktoru gibi ruhlara huzur verir ve insanları mıknatıs gibi kendine çeker.
Az ve öz konuşur, yüzünde tebessüm vardır, kimseye incitici söz söylemez, kötüye örnek verirken şahısları değil nefisleri örnek gösterir, beddua etmez,yüksek sesle konuşmaz ve bağırmaz, dünyalık herhangi bir şey için üzülmezler, tehditkar konuşmalar yapmaz Allah tealanın ayetlerini birebir aktarmaya çalışır, Allah tealanın ayetlerinin razı gelmediği bir konuyu savunmaz, devrin gerektirdiği kıyafetleri ve saçı sakalı kullanmak yerine birebir peygamber efendimizi örnek alır. O na bakarken insanlar sahabeleri hatırlar…
Kuranı Kerimde Allah dostlarından hangi ayetlerde bahsedilir birde onlara bakalım,
“İyi bilin ki, Allah’ın veli kulları için hiçbir korku yoktur. Onlar üzülmeyeceklerdir. Onlar, iman edip takvaya ermiş olanlardır. Dünya hayatında da, ahirette de onlar için müjdeler vardır. Allah’ın sözlerinde asla değişme yoktur. Bu en büyük mutluluğun ta kendisidir.” (Yunus; 62-64)
“Zira benim velim, o kitabı indiren Allah’tır. Ve O, salih kullarına sahip çıkar.” (Araf 196)
Bir sonraki yazımda görüşmek dileğiyle, sizleri Allah tealaya emanet ediyorum zira O emaneti zayi etmez…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER