Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Muharrem Günay

İSLÂM BARIŞ DİNİDİR – Kocatepe Gazetesi

Muharrem Günay 2 Nisan 2010 Cuma 03:00:00
  Yüce dinimiz İslâmiyet bir barış dini olup terörün her çeşidine karşıdır. Terörün en genel anlamı, askeri olmayan hedeflere karşı siyasi amaçlı şiddet kullanımıdır. Bir diğer ifadeyle terörün hedefleri tamamen suçsuz olan sivil ve masum insanlardır.
Din ahlak demektir. Aslında bütün dinlerin hedefi de “Güzel ahlaktır.” Sevgili Peygamberimiz de “Ben Yüksek ahlakı tamamlamak için gönderildim” buyurmuştur.
İslâm ahlakının temelinde ise, sevgi, şefkat, hoşgörü, adalet ve merhamet gibi kavramlar yer alır. İslam kelimesi, Arapça’da “barış” kelimesiyle aynı anlama gelir. “Selim“, “Selamet” gibi sevgi ve esenlik ifade eden sözcüklerde İslâm sözcüğünden türemiş kelimelerdir. Bakara Suresi’nin 208. ayetinde şöyle buyurulmaktadır:
“Ey iman edenler, hepiniz topluca “barış ve güvenliğe (Silm’e, İslam’a) girin ve şeytanın adımlarını izlemeyin. Çünkü o, size apaçık bir düşmandır.”
İslâm ahlakına göre bir Müslüman, Müslüman olsun veya olmasın bütün insanlara karşı iyi ve adaletli davranmakla, zayıfları ve masumları korumakla ve “yeryüzünde bozgunculuğu önlemekle” görevlidir. Bozgunculuk-Fesat, yeryüzünde insanların güvenlik, barış ve huzurunu ortadan kaldıran her türlü anarşi ve terör halidir. Bir ayette buyrulduğu gibi, “Allah, bozgunculuğu sevmez”. (Bakara Suresi, 205) Yine İslâma göre: “Fitne kıtaldan beterdir” (Bakara 191
Bir insanın suçsuz yere öldürülmesi ise, en büyük bozgunculuk örneklerinden biridir. Allah, Kuran’da bu durumu şu şekilde açıklamaktadır:
“… Kim bir nefsi, bir başka nefse ya da yeryüzündeki bir fesada karşılık olmaksızın (haksız yere) öldürürse, sanki bütün insanları öldürmüş gibi olur. Kim de onu (öldürülmesine engel olarak) diriltirse, bütün insanları diriltmiş gibi olur. Andolsun, elçilerimiz onlara apaçık belgelerle gelmişlerdir. Sonra bunun ardından onlardan birçoğu yeryüzünde ölçüyü taşıranlardır.” (Maide Suresi, 32)
Görüldüğü gibi tek bir insanı bile, “suçsuz yere” öldüren bir kişi, tüm insanları öldürmüş kadar büyük bir suç işlemektedir. Bu durumda, teröristlerin işledikleri cinayet, katliam ve “intihar saldırıları”nın ne kadar büyük bir suç olduğu açıktır. Allah terörizmin bu zalim yüzünün ahiretteki karşılığını şöyle bildirir:
“Yol, ancak insanlara zulmeden ve yeryüzünde haksız yere ‘tecavüz ve haksızlıkta bulunanların’ aleyhinedir. İşte bunlara acıklı bir azab vardır.” (Şura Suresi, 42)
Tüm bunlar göstermektedir ki, masum insanlara karşı terör eylemi düzenlemek, İslâm’a tamamen aykırı bir eylemdir ve hiçbir Müslüman böyle bir suç işleyemez. Aksine, Müslümanlar bu suçları işleyen insanları durdurmakla, “yeryüzündeki bozgunculuğu” ortadan kaldırmakla ve barışı hakim kılmakla görevlidirler.
İslâmiyet’le terörle birlikte düşünülemez, aksine İslâmiyet terörün engelleyicisi ve çözümüdür.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti