Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“İslam’ı menfaatleri için kullananların karşısında olacağız”

“İslam’ı menfaatleri için kullananların karşısında olacağız”
"İslam'ı menfaatleri için kullananların karşısında olacağız"

Afyonkarahisar Müftülüğü tarafından, Müftülük Konferans Salonunda “15 Temmuz Milli Birlik ve Beraberlik Günü” temalı konferans düzenledi. Konferansta Afyonkarahisar İl Müftüsü Şükrü Kabukçu din görevlilerine hitap etti
“CESARET VEREN
BİR GEÇMİŞİMİZ VAR”
Konuşmasına 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümü dolayısıyla, vatanı için canını ortaya koyarak direnen şehit ve gazilerimizi rahmetle anarak başlayan Kabukçu sözlerinin şöyle sürdürdü:
“15 Temmuz’da, halkımız bize genciyle yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle cesaret nedir, vatan aşkı nedir, iman nedir gösterdiler. Her baktığımızca cesaret alabileceğimiz bir tarih yazdılar.”
“HALKIMIZ VATAMIN DEDİ,
GERİSİNİ TEFERRUAT BİLDİ”
Kabukçu konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Milletimizin kendilerine düşen bir vazife olduğunda vatanım deyip, gerisini teferruat bilip, hiç düşünmeden harekete geçtiğini, tanklara, silahlara, helikopterlere, uçaklara karşı direndi. Halkın sivil direnişi tüm dünyaya ülkenin birliğine ve bütünlüğüne yapılan saldırılara karşılık vermeye her an hazır olduğumuzu bir kez daha hatırlattı.”
“15 TEMMUZ RUHUYLA DİN İSTİSMARINI ÖNLEMEK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”
“15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından milletimizin din istismarına karşı bilinçlendirilmesinin önemini çok iyi kavradık.” diyen Kabukçu, “Bu anlamda, halkımız 15 Temmuz’da nasıl bir direniş sergilediyse, aynı ruh ve bilinçle din görevlilerimizin dinimiz İslam’ın, menfaatler için kullanılmasının önünde siper olması şarttır. Özellikle de hepimizin emaneti olan gençlerimizin dini yönden istismarını önlemek birinci derecede biz din görevlilerinin sorumluluğudur.” diye konuştu.