Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İsmailağa Cemaati Olayı Nedir?

İnternette en çok araştırılanlar arasında cemaatler yer almaya başladı. İsmailağa Cemaatinde yaşanan büyük skandalın gündeme düşmesi de dünya da büyük ses yarattı. Peki, İsmailağa Cemaati olayı nedir? Detayları haberimizde…

İnternette en çok araştırılanlar

1954 yılında yılında Mahmut Ustaosmanoğlu tarafından kurulup faaliyete geçirilen İsmailağa cemaati’nde yaşanan skandal sonrası hukuk mücadelesi verilmeye başlanmıştır. Peki, İsmailağa cemaati olayı nedir?

İSMAİLAĞA CEMAATİ 1954 YILINDA KURULMUŞTUR

Mahmut Ustaosmanoğlu tarafından kurulan İsmailağa cemaati  İstanbul’un Fatih ilçesinde, İsmailağa Camii’nin merkezi olarak bilenen bir cemaattir. İsmailağa Cemaati, Nakşibendiliğin Halidî koluna bağlı bir cemaattir. Cemaatte Ehl-i Sünnet İslam anlayışını kullanıldığı söylenmektedir. Ayrıca Cemaat de tasavvufi söylemlere büyük önem vermektedir.

İSMAİLAĞA CEMAATİ OLAYI NEDİR?

İsmailağa Cemaati’ne bağlı olan Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı olan H.K.G.’in 6 yaşında iken imam nikâhı ile evlendirildiği ortaya çıkmıştır. Küçük yaşında yıllarca cinsel istismara zorunlu kalan kız çocuğu H.K.G. için hukuk mücadelesi başlatıldı. Bir diğer cemaat vakfında ise yaşanan cinsel istismardan dolayı tepkiler giderek arttı.

 

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti