Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“İsrail’e Boykoto Devam, Mücadelemizi Sürdüreceğiz”

“Hekimlerin İnsanlık Adına Sessiz Yürüyüşü”nün bu hafta 19’ncusu yapıldı. Yürüyüş sonunda konuşan AFSÜ Tıp Fakültesi 2’nci sınıf öğrencisi Furkan Altıntaş, “Halkımıza ve meslektaşlarımıza ‘Boykot’ çağrımızı yineliyoruz. İnsanlık dışı bütün eylemlerden kurtulmak için verdiğimiz mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz.” dedi.

“Hekimlerin İnsanlık Adına Sessiz

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Tıp Fakültesi öğrencileri ve sağlık camiasınca Gedik Ahmetpaşa (İmaret) Cami önünden Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından “Hekimlerin İnsanlık Adına Sessiz Yürüyüşü” adı verilen yürüyüş programının bu hafta 19’ncusu gerçekleştirildi. Program sonunda Zafer Meydanında AFSÜ Tıp Fakültesi 2’nci sınıf öğrencisi Furkan Altıntaş, bir açıklama yaptı.
“İSRAİL ONBİNLERCE İNSANI KATLETMEYE DEVAM EDİYOR”
AFSÜ Tıp Fakültesi 2’nci sınıf öğrencisi Furkan Altıntaş, İşgalci İsrail‘in Filistin’deki işgal, katliam ve soykırımı hız kesmeden devam ettiğini, kadın çocuk, yaşlı onbinlerce insan katlettiğini ifade etti. Altıntaş, “Gazze’de insanlık tarihinin en büyük zulümlerinden biri bütün dünyanın gözleri önünde sürüyor. Topraklarını terk etmeyi reddeden yüz binlerce insan bombardıman altında; açlık, susuzluk, hastalık içinde yaşam mücadelesi veriyor. Katil İsrail hastane, okul demeden saldırıyor. Her saat en iyimser tablo ile 9 kişinin öldüğü bu amansız soykırımda; yaklaşık yarım saat süren bu yürüşümüzde de muhtemelen en az 2 çocuk 2 kadın ve 1 erkek daha şehit olmuştur. Bu hafta yine Şifa Hastanesi önünde iftar yemeği bekleyen kalabalığa ve hastaneye saldırı düzenlendi. Sağlık hizmeti verebilecek tesis neredeyse kalmadı. Buna rağmen meslektaşlarımız; ilaçsız, elektriksiz, oksijensiz şartlarda Gazzeli çocuklar için, mazlumlar için canları pahasına sağlık hizmeti vermeye devam ediyor.” dedi.

“İsrail’e Boykoto Devam, Mücadelemizi Sürdüreceğiz”
“İSRAİL KAYBEDECEK İNSANLIK VE FİLİSTİN HALKI KAZANACAK”
“Gazze’de destan yazan, kendi şehadete eren ama insanlığı dirilten kahramanlara selam olsun. Sen kaybedeceksin İsrail. İnsanlık kazanacak.” diyen Altıntaş, “Filistin halkı kazanacak. Beyaz önlüklerini soykırıma karşı duvar örenler kazanacak. Yıktığın hastanelerin içinde bütün insanlığın hayatını kurtarmaya devam eden Gazzeli meslektaşlarımız kazanacak. Ve Bizler; Onlarla aynı mesleği yapmaktan gurur duyan; Ülkemizde ve dünyada, nice savaşlar, afetler, salgınlarda görev almış, üzerine düşeni yapmaya gayret etmiş hekimler ve sağlık çalışanları olarak çağrımızı yineliyoruz: Devletimize, ulusal ve uluslararası tüm ilgili kuruluşlara sesleniyoruz. Bizler Gazze için atılacak bütün adımlarda, insani ve tıbbi yardımlarda gönüllü olmaya hazırız. Dünyada nice meslektaşımızın da buna hazır olduğunu biliyoruz.” diye konuştu.

“İsrail’e Boykoto Devam, Mücadelemizi Sürdüreceğiz”
“BOYKOT ÇAĞRIMIZI YİNELİYORUZ, MÜCADELEYİ SONUNA KADAR SÜRDÜRECEĞİZ”
“Devletimizi, sivil toplum kuruluşlarımızı ve uluslararası organizasyonları Gazze için, insanlık için adım atmaya davet ediyoruz.” diyen Altıntaş, sözlerini şöyle tamamladı: “Yine halkımıza ve meslektaşlarımıza ‘Boykot’ çağrımızı yineliyoruz. Katil İsrail ile ilişikli şirketlerin açıkladığı rakamlara baktığımızda, yaptığımız küçük değişikliklerin çığ olup büyüdüğünü görebiliyoruz. İnsanlık dışı bütün eylemlerden kurtulmak için verdiğimiz mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz. Bu minvalde tüm hekimleri, sağlık çalışanlarını ve bütün vicdan sahibi insanları harekete geçmeye, bu onurlu yürüyüşte yer alarak zulme karşı durmak adına ‘Sessiz Yürüyüş’ kervanımızda ses olmaya davet ediyoruz. Kanıksamayacağız, normalleştirmeyeceğiz. Sabırla ve azimle zulme karşı duranlar olacağız.”

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti