Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İstiklal Marşı Türkiye yaşadıkça yaşayacak!

12 Mart İstiklal Marşının
İstiklal Marşı Türkiye yaşadıkça yaşayacak!

12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Gününe özel Kamil Miras Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan anma programı Afyon Lisesi salonunda gerçekleştirildi.
DAVA VE EYLEM ADAMI
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması sonrası anma programının açılış konuşmasını Kamil Miras Anadolu Lisesi Müdürü Yaşar Kale yaptı. Kale, vefatının 81’nci yılında Türk tarihine şan ve şeref katan, İstiklal ve İstikbal Şairi merhum Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve saygıyla andıklarını belirtti. Ersoy’un, benzersiz bir kahramanlık ve vatanseverlik destanı olan İstiklal Marşı ile hem milletin gönlünde taht kurduğunu, hem de tarihin en önemli şahsiyetleri arasında haklı yerini aldığını söyleyen Kale; “Ersoy’un, tarihte aldığı haklı yeri sonsuza kadar koruyacağından hiç şüphemiz yoktur. I. Dünya Savaşı’nın ardından işgale uğrayan vatan toprakları üzerinde esarete isyan eden Akif, Kurtuluş Savaşımıza da aktif bir şekilde katılarak bu esarete isyanını sergilemiştir. Yani Akif hem bir dava adamı, aynı zamanda da eylem adamıdır. Türkçemizi en güzel şekilde kullandığı şiirleriyle milletimizi uyanmaya davet eden Akif, Çanakkale Destanı’yla bir savaşın ancak bu kadar güzel anlatılabileceğini sergilemiştir” dedi.
MARŞIMIZ BAĞIMSIZLIĞIN TUTKUSU
Çanakkale Destanı üzerinde halen daha konuşulmasında bir nebze de M. Akif Ersoy’un muhteşem şiirinin etkisinin olduğuna dikkat çeken Yaşar Kale şöyle konuştu: “Bu milletin ruh ikliminden güç alarak sanatını ortaya koyan Mehmet Akif, milli mücadele sırasında Kurulan TBMM’de Burdur vekili olarak görev yapmıştır. Akif, bugün sıkça rastladığımız aydınlar gibi sorumluluktan kaçan ve sadece söz ustalığıyla yetinen bir isim değildir. Bu yönüyle de bizlere önemli bir ders vermektedir. Akif, bütün Müslümanların bir bayrak altında toplanmasını arzu eder. Bu hedefe ulaşmak için mısralarını bu birliğin sağlanması için dile getirir. İstiklal Marşı’nda bu isteği kuvvetli bir şekilde görürüz. Coşkulu bir vatan sevgisini, inanç, bağımsızlık ve hürriyet tutkusunu simgeleyen İstiklal Marşı, bu ülke yaşadıkça yaşayacaktır”
Milli Marşın nasıl bir mecliste okunup da kabul edildiğinden söz eden Yaşar Kale şunları söyledi: “İstiklal Marşı için yarışmayı açıp şiirleri değerlendiren dönemin Milli Eğitim Bakanı rahmetli Hamdullah Suphi Tanrıöver anlatıyor, ‘Müsabaka için gelen yüzlerce şiirden hiçbiri Akif’in yazdığı ile mukayese edilemezdi. Bütün elemelerden geçmiş ve sona kalmış şiirleri TBMM’nin kürsüsünden okuyordum. Sıra Akif’in eserine gelir ve ben şiiri okumaya başlamamdan kısa bir süre sonra bütün Meclis kendiliğinden ayağa kalktı ve şiir biter bitmez bir alkış tufanı koptu, mebuslar şiiri bana tekrar ve tekrar okuttular. Netice artık anlaşılmıştı. Milletimizin milli marşı belli olmuştu’ demiştir. İşte bu belli olan Milli Marşımızı ve onun anlattığı bağımsızlık ve mücadele ruhunu hiç kaybetmeyelim. Yeni bir dönemin eşiğinde, dünyanın bu hızlı değişiminin gölgesinde milli marşın bizlere anlattığı hürriyetçilik anlayışını yitirmeyelim. Milli şairimizi ebediyete uğurlamanın 81’nci yıldönümünde minnetle ve şükranla anıyorum. Yine huzurlarınızda bu güzel ülke uğrunda şehadet şerbeti içen tüm şehitlerimizi özellikle de 15 Temmuz şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Allah mekânlarını cennet etsin”
PROGRAMA YOĞUN KATILIM
Anma Programı Kamil Miras Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Kadir Ay’ın M. Akif Ersoy’un “Bülbül” isimli şiiri okumasıyla devam etti. Sinevizyon ve tiyatro gösterimi ile program sona erdi. Programa Vali Yardımcısı Erhan Günay’ın yanı sıra, askeri ve mülki erkân olmak üzere yoğun bir katılım gerçekleşti.  >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti