Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kocatepe Gazetesi

İSYAN PROVASI MI? – Kocatepe Gazetesi

Kocatepe Gazetesi 17 Mayıs 2010 Pazartesi 03:00:00
  Ne Baykal, ne siyaset, ne de partiler. Türkiye Cumhuriyeti 1923’den beri böyle bir tehdit, böyle bir meydan okuma görmedi.
Siyasiler birbirlerini yemekten “suşi hariç” kafalarını kaldırıp sağına soluna bir baksalar, görecekler ama iş işten geçiyor. BDP Milletvekili Nezir Karabaş; “90 Yıldır süren inkara 30 yıldır süren savaşa katliama boyun eğmeyen, bedel ödeyen Kürt halkı eğer bu politikayı savaşı sürdürürseniz iddia ediyorum, yemin ediyorum Kürt halkı yaşamı cehenneme çevirecek.” diyerek Türkiye Cumhuriyeti Devletini resmen tehdit ediyor. Devamla “Kürt halkı Ortadoğu’da yaşamı kilitleyecek. Ama Kürt halkının verdiği mücadele de kahramanca yıllardır bedelini veren gerillayla sınırlı olmayacak. Kürt halkı milyonlarla kentleri, yolları, caddeleri, yaşamı tıkayacak.” diye adeta bir iç savaş tarifi yapıyor.
Tarihte yüzlerce Kürt isyanı olmuş, ancak 31 tanesi belli başlı olanlarıdır. Bu son yapılan açıklama, Kürtlerin topyekün isyana hazırlanmaları mı yoksa Türkiye’ye aba altından sopa gösterme midir? Yoksa ikisi birden mi?
Türkiye Devletine daha önce küfür ettiler hiçbir şey olmadı. Bakalım bu kez ne olacak!
“Dönüver de meydan senindir”
Türküdeki dönüvermekle parti başkanlığına geri dönmek farklı şeylerdir. Şarkıda “gitmek mi zor, kalmak mı zor” diyor da gittikten sonra dönmek zor.
Ne kağıttan ne kürekten, yürekten hem de saatlerce konuşan bir lider, dürüst, ilkeli bir başkan, karizmatik bir lider, ne oldu da böyle oldu?
Bitti, artık köprüler yıkıldı, bu yol dönüşü olmayan bir yol. Olayın patlamasından sonra Baykal’ın istifasını takip eden günlerde toplumun bir kesiminde Baykal mağdur olarak görülmeye başlanmıştı ki, o anda müthiş bir karşı atakla olayın gerçek olup olmadığı müphem iken, toplumun bam teli olan namus kavramının dev-reye sokulması, dönüş yolunun kesinkes kapanmasına neden oldu. Bu milletin en hassas olduğu konu namus kavramıdır. Olay daha kesinlik kazanmadan milletin beynine namus kavramı nakşedildi. Bu saatten sonra Baykal’ın dönüş yolları kapanmıştır. Belirli bir grubun döndürme çabaları, belki iyi niyet olarak yorumlanabilir ama partinin zararına olacağı kesindir.
Baykal artık onursal başkan olarak yerini almalıdır. Koca partide ne Baykallar vardır, aranırsa bulunur.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti