Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İtalya’da Afyonkarahisar rüzgârı esiyor – Kocatepe Gazetesi

Mermer doğaltaş sektörünün dünyada
İtalya’da Afyonkarahisar rüzgârı esiyor

Mermer doğaltaş sektörünün dünyada en büyük organizasyonu olarak kabul edilen İtalya’nın Verona Şehri’nde 51’inci kez düzenlenen MARMOMACC Uluslararası Mermer Doğaltaş İşlemeleri Fuarı’na Afyonkarahisar’da faaliyet gösteren 21 firma ,katılımcı olarak Türkiye ve Afyonkarahisar’ı temsil ediyorlar.
Fuara Afyonkarahisar’dan; Ack Mermer Ltd.Şti, Afyon Mermer AŞ, Çavdarlar Mermer Ltd.Şti, Delta Mermer İth.ihr.AŞ, Emek Mermer Sanayi AŞ, Dervişoğlu Ltd.Şti, Erdem Mermer AŞ, Gürel Mermer AŞ, Karat Mermer Ltd Şti, Karamehmet Mermer Sanayi AŞ, MartoliaMarble, Merdivenci Mermer AŞ, ModamarLtd.Şti, Natur Maden Ltd.Şti, Pınar DoğaltaşLtd.Şti, Tabi Mermer Ltd.Şti, Temmer Mermer AŞ, Truva DoğaltaşLtd.Şti, Tusa Mermer Ltd.Şti, Umut Mozaik Ltd.Şti. ve Şuayp Demirel İth.İhr.AŞ katılıyor.
DÜNYANIN EN BÜYÜK
ORGANİZASYONU
İstanbul Maden İhracatçı Birliği (İMİB) tarafından milli katılım düzeyinde büyük bir organizasyonla gerçekleştirilen fuara Türk Hava Yolları’ndan (THY) kiralanan iki özel uçak ile sektör temsilcileri İtalya’ya gittiler.Fuar hazırlıkları ve standların oluşturulması tamamlandıktan sonra tüm dünyadan gelen profesyonel ziyaretçilere kapılarını açan MARMOMACC, bu alanda dünyanın en büyük organizasyonu olarak biliniyor.
DEMİREL VE ŞEHİTOĞLU’NDAN TEŞEKKÜR ŞİLTİ
Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeleri ve TOBB Afyonkarahisar Delegeleri olan Adnan Demirel ve Hüseyin Şehitoğlu, katılımcı firmalara aynı zamanda Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine bu fuarda da ülkemizin ve ilimizin tanıtılmasında göstermiş olduğu katlılardan dolayı Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser’e vekaleten ,51. yıla özel teşekkür şiltleri tüm katılımcı firma temsilcilerine stantlarında takdim ettiler ve iyi dileklerini sundular.
AFYON, MERMERDE ÖNCÜ
Fuarın Türkiye ve Afyonkarahisar ekonomisine katkı sağlaması dileklerini sunan Adnan Demirel konu ile ilgili “Bu fuarın en önemli özelliği ise dünyadaki yatırım ve projelerin değerlendirildiği, sektördeki trendlerin sergilendiği, yeniliklerin ve teknolojik imkanların makinelerle buluştuğu önemli bir organizasyon olmasıdır. Türkiye’den katılımcıların olduğu, amail bazında en çok katılım sayısı olarak Afyonkarahisar’lı sanayicilerimiz ve işadamlarımız, her yıl olduğu gibi bu yıl da çoğunluğu oluşturuyor. Bundan da anlaşılacağı üzere Afyonkarahisar mermer sektöründe Türkiye’nin en önemli merkezidir. Sadece bu fuarda değil, ABD’de geçtiğimiz nisan ayında katıldığımız ChikagoCoverings 2016 Fuarı’nda da, Çin’de önümüzdeki aylarda gerçekleşecek XIAMEN 2017 fuarında da dünyadaki en önemli fuarlarda gene sektörümüzün öncülüğünü yapmakta ,memleketimizin adını gururla duyurmaya devam edeceğiz”dedi.
SORUMLULUĞUMUZUN
 BİLİNCİNDEYİZ
Aynı zamanda Türkiye ihracatçılar Meclis Üyesi ve Afyonkarahisar Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Şehitoğlu ise “Geçtiğimiz Nisan ayı içerisinde Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi Bakanlığı’nın öncülüğünde sektörümüze özel Uluslararası Rekabeti Geliştirme Projesi (URGE) kapsamında Amerika Birleşik Devletleri İllinois -Chikago’da düzenlenen Uluslararası Coverings fuarına Milli Katılım düzeyinde katıldık, bakanlığın düzenlediği ve ekibin içinde bakanlık üst düzey yetkililerinin de olması nedeniyle bürokratlarla sürekli birlikte olma fırsatımız oldu ,sektörün sorunları ve çözümü, ihracatta olası sıkıntıların giderilmesi için önerilerimiz, en küçük ayrıntısına kadar dikkate alındı, gerekli tedbirler de hayata geçmeye başlamıştı. Bildiğiniz gibi 15 temmuz hain darbe girişimi ile ekonomimiz de tabi şoka girmişti, yapısal reformlar da doğal olarak durdu .Bu anlamda da fuarlar sektörün her türlü ilgilileri ile buluşma fırsatı verdiğinden sadece mal satma, ticaret alanı olmaktan çıktı ve aynı zamanda lobicilik anlamında da çok etkin alanlar olmaya başladığı gibi, sektörün de dünya üzerinde gidişatına yön veren organizasyonlar olmaya başladı. Ülke ekonomisinin 15 temmuz hain darbe girişimi sonunda hızla şok etkisinden çıkıp bir an önce acilen toparlanması için, biz ihracatçıların üzerine bir kat daha sorumluluk yüklendiğinin bilincindeyiz. Ekonomi İle Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlıklarımızın da acilen yapısal sorunlarımızı çözmeye kaldığımız yerden devam edeceğine inanıyoruz. Gene bu fuarda ilgili bakanlıklarımızın üst düzey bürokratları, genel müdürleri, daire başkanları gibi sektörü yakınen takip eden bir ekip var. Bu fuarda da İstanbul Maden İhracatçılar Birliği’nin milli katılımı ile katılan firmalarımız, Ekonomi Bakanlığı URGE kapsamında katılan firmalarımız olduğu gibi ,bireysel katılım gerçekleştiren firmalarımız da bulunmaktadır. 20 yıldır bu sektörde faaliyet gösteriyorum. Yurtdışı ülkelerde düzenlenen bu fuarlarda sektörün buluşması, inanın artık çok farklı, ülkemiz açısından olumlu gelişmeleri ortaya çıkarıyor, bunu gözlemliyoruz. Sektörümüzde Birlik ve beraber olma bilinci ile, rekabet eden değil, birbirine destek olan bir anlayış ile hareket etme ruhu gün geçtikçe bilinçleniyor, bunu görüyoruz. Artık tüm dünya ile rekabet eden bir sektör oluşmaya başladı ve tabi bizler gibi 20 -30 yıllık tecrübeleri olan firma temsilcileri de, iş hayatına yeni başlayan veya ihtiyaç duyduğu bilgiye ulaşmak isteyen katılımcılarımıza tecrübelerimizi aktarmayı görev biliyoruz ,elimizden gelen her türlü yardımı da yapmaya gayret ediyoruz. Bu fuarda da Afyonkarahisar olarak ciddi bir ağırlığımız ve etkimiz açıkça ortada. Ülkemiz ve memleketimiz ekonomisine inşallah hayırlara vesile olsun” diye konuştu.  (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti