Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“İttifakımız sağlam ve hesapsız”

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak Afyonkarahisar’daki Cumhur İttifakı çalışmalarının hassasiyetle sürdürüldüğünü, kendilerinin bu çalışmaları aynı dikkat ve gayretle sürdüreceklerini bildirdi

 

 

Gazeteniz Kocatepe’ye gerçekleştirdiği ziyarette kendisine yöneltilen soruları cevaplandıran Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, “Bugün MHP’yi eleştirenlere diyoruz ki; geçmişte Sayın Cumhurbaşkan’ınn bir yanına FETO’yu, bir yanına Apo’yu koydunuz da ne oldu. Bugün MHP Sayın Cumhurbaşkanı’nın yanındadır. Hiçbir beklentisi olmadan önce ülkem ve milletim, sonra partimiz, zihniyetiyle, siyasi hesap gütmeden milli meselelerde dik duruşumuzu sürdürüyoruz.” dedi.
“DİNAR’DA CUMHUR İTTİFAKININ
BAYRAĞI DALGALANIYOR”
Kocatepe Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Burak Aydın, Cumhur İttifakı’nın Afyonkarahisar’daki durumu hakkındaki sorusunu yanıtlayan Milletvekili Taytak, Dinar’da yapılan Cumhur İttifakı üzerinden örnek vererek,“Bir Cumhur İttfakı var. Bu gerçekten ülkenin bugünü ve geleceği için kurulmuş doğal bir ittifaktır. Bunun siyasi alt yapısı yoktur. Genel Başkanımız her zaman söylüyor. Biz de Milletvekili olarak, yol arkadaşı olarak her zaman diyoruz ki biz oradan bir şey beklemiyoruz. Bakanlık almak v.b şeyler gibi bir derdimiz yok. Afyon’da bir şey gerçekleştirdik. Afyon merkezde bir ittifak olmadığı halde Dinar ilçesinde ittifak yaptık. Dinar ittifakıyla birlikte MHP’li arkadaşımızı AK Parti’den göstererek oraya aldık. Şimdi orada Cumhur İttifakının bayrağı dalgalanıyor. Bakın ben bunu böyle söyleyebiliyorum. İstiyorum ki bunu böyle düşünüp onlarda böyle bilsinler. Bu arada İl Teşkilatımızla ortak aldığımız kararla Sinanpaşa ilçemizde aday çıkarmadık. Dazkırı, Evciler ilçelerimizde aday çıkarmadık. Dedik ki zillet ittifakına gitmesin dedik. Sinanpaşa kendilerinde idi ama biz aday çıkarsaydık kazanmaları mümkün olmayacaktı. Çünkü oy bölünecekti. Bunu yaptık. Dazkırı’da 100 oyla CHP aldı. Oralarda biraz daha ciddi baksalardı, alınmaz değildi. Serzenişim odur. Gerekli desteği vermediler. Biz hala destek olmaya devam ediyoruz, vereceğiz de. Adam AK Parti içerisinde veya dışarıda ki adam MHP-AK Parti ittifakından rahatsız. Niye rahatsız oluyor? Rahatsız olacak insanlar bellidir. Ya FETÖ’cü ya da Cumhur İttifakı’nın düşmanı olacaktır.” dedi.
“DEVRİ SABIK YARATMAYA ÇALIŞMAYIN”
Çay ve Emirdağ Belediye Başkanları üzerinden konuşan Milletvekili Taytak, “Bu millet düşmanlığıdır. Milletini seven bir kimse niye böyle bir ittifaktan rahatsız olsun? Parti kuracağını söyleyenlerin pek çoğu Ahmet Davutoğlu da dahil olmak üzere bizden rahatsızlık duyuyorlar. Şimdi yanında kimse kalmadı diyor. Siz vardınız da ne yaptınız? Cumhurbaşkanımızın sağına koydunuz FETÖ’yü soluna koydunuz Apo’yu Türkiye’yi ateş çemberinin ortasında bıraktınız, kaydınız gittiniz. İki, üç puan alırsak onu kaybettiririz. Bu nasıl bir anlayıştır? Burada baktığımızda da Çay ve Emirdağ Belediyelerinde de AK Partili arkadaşlarımız kazandılar. Hayırlı, uğurlu olsun. Her iki Belediye Başkanını hemen arayıp seçildikleri görevin hayırlı, uğurlu olmasını diledim. Orada devri sabık yaratmaya çalışmayın. Bir aksaklık varsa gördüğünüz bir şey varsa tanzimi neyse yapılabilir. Doğru olan kararın devamını istiyoruz. Orada arkadaşlarımızı sürmek, eziyet etmek gibi bir şeye girmeyin. Bunlara gerek yok. Bunlar bizim insanımızdır. HDP’den Belediye almadınız derken burada onu söylemeye çalıştım. Ama buna rağmen onu oraya aldılar, bunu oraya sürdüler. Çoğu kişi Çay ve Emirdağ Belediyesinden ayrılmak zorunda kaldı. Ben bunları doğru bulmuyorum. Kendi adıma bunun ilkeli bir davranış olmadığını ifade ediyorum. Öyle olmaması gerekiyor. Liderler yukarıda çırpınırken, ülke için S400 iniyor, Genel Başkan hayırlı olsun diyor. Belediyelere kayyum atanıyor. Genel Başkanımız hiçbir şey denilmeden hayırlı olsun diyor. Her konuda bu noktadayız. Sizinle de bir Afyon’da niye beraber olmayalım? Derdimiz odur. Biz her şeye rağmen, hepsine rağmen Cumhur İttifakının sonuna kadar yanındayız.” ifadesini kullandı.
“AFYON’UN BÜYÜYÜP GELİŞMESİNDE YEREL BASININ BÜYÜK ÖNEMİ VAR”
Gazeteniz Kocatepe’den övgü dolu sözlerle bahseden MHP İl Başkanı Mehmet Kocacan,“Gazetenin adının Kocatepe olması, Milletvekilimiz Mehmet Taytak’ın da söylediği gibi gazetenin hem milliyetçi duruşu hem de manevi değerlere önem verişi ayrıca Afyon’un sesi sedası açısından bakıldığı zamanda yarım asrı geçen bir hizmeti vermesi önemlidir. Ayrıca gazetecilik sektörünün ne kadar zor olduğunu biz sonradan gördük ama biliyoruz. Hem burada çalışanlar açısından, gazeteye verilen emek açısından zor bir meslek. Maalesef üzülsek de Afyon olarak okumada oldukça gerilerdeyiz. Hâlbuki okumasak da birçok şeye para verebilen bir millet olduk. Afyon’un değeri sayılacak yerel gazetelerimize maddi ve manevi her türlü desteği vermek lazımdır. Biz partimiz adına Kocatepe Gazetesinin sizinle devam eden yönetiminin sizden sonra ki kuşaklara da evrilmesini, uzun zamanlar devam etmesini Afyon’un marka şehir olmasında çok büyük katkıları olduğunu bilenlerdeniz. Allah bu ömrü devam ettirsin, koskoca bir çınar olarak meyvelerini versin. Afyonumuzun gençlerinden de burada nemalanan kardeşlerimiz var. Belki birilerine göre az olabilir ama bize göre az olmayacak insanlar çalışıyor burada. 10 kişi olsa 4 ile çarpsak 40 kişi ekmek yiyor. Biz bunları bilenlerdeniz. Böyle müesseselerimizin korunup, gözbebeği olarak kollanması gerekiyor. Zaman zaman insanlar hataya açıktır. Affedilmesi makbuldür. İnsanız beşeriz, ağız bizim olabilir ama ağzımızdan çıkan kelam kurumları, kuruluşları bağlıyordur. İşte mensubiyeti olduğumuz siyasi partide yapıcı muhalefet tarafımızla ittifak gücümüze verdiğimiz katkı ile elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. İnşallah diğer taraftakiler, bizim teşkilatımızın altındaki insanlar, bize destek verenler bu minvalde bizi anlarlar, bizi anlayışla karşılarlar. Çünkü biz de aynı Kocatepe Gazetesi gibi artık 50. yılını doldurmuş dev bir çınarız. Allah uzun ömürler versin. Bilge liderimiz devletimiz her dara düştüğünde elini gövdesini koymuştur.” ifadelerine yer verdi.
Sezer Küçükkurt, Başkan Kocacan’a “Başkanım bayramdan önceki bir beyanınızda AK Parti İl Başkanımızla ittifak çalışmaları kapsamında bir araya geleceğinizi söylemiştiniz, ama bildiğimiz kadarıyla bir görüşme olmadı. Var mı bir çalışmanız.”sorusunu sordu.
“PARTİLER OLARAK ORTAK KONULARDA BİRARAYA GELECEĞİMİZE İNANIYORUM”
Kendileri için bir şey istemediklerini belirten Başkan Kocacan, “O konu aslında sadece AK Parti ile değil de tüm parti il başkanları bir platformda toplanmak istiyoruz. Biz kurumsal olarak birbirimizden farklı iki ayrı partiyiz. Ancak bazı hassas noktalarımızda birlikte fikirlerimiz var. Hem milliyetçi duygusal bakımından, hem İslami fıtratımız bakımından. Ancak tek devlet üzerinde, tek millet, tek bayrak üzerinde yürüyeceğiz. İşte burada asgari müşterekte birleşeceğimiz hallerde bir konunun paylaşımı varsa eğer, tek ses çıkabilmesi için bunları birbirimizle değerlendirmemizde fayda var. Bu sadece belediye ile alakalı değil. Sizlerin de bildiği gibi burada birçok kurumumuz var. Kurumlarda bize hizmet veren müdürlerimiz var. Ancak siyaset bu insanların üzerinde bir özgürlüğün kısıldığı sopa gibi durması bizi rencide eder. Ya da bir taraf benim dediğim derken bir taraf hiç esamesi olmaması da bizi rencide eder. Bir şeylerin katma değeri olsun. Biz kendimiz için ne bir Nobel ödülü istiyoruz ne de bir şey. Ancak istediğimiz şey Afyon’un büyümesi Afyon’da güzellikler olması. Bizde geziyoruz onlar gibi bir çok kurumları, bir çok müesseseleri, organize sanayisi, küçük sanayisi, tarım ve hayvancılığı, bunlardan elde edilecek kazanımlardan Afyonumuzun kendi insanının potansiyelinde para olup yatırım yapacak ama hiçbir şey bilmeyen kardeşlerimizin veya kapı aralamayan kardeşlerimizin bunlardan yararlanması adına yan yana gelmemizde fayda var diye düşünüyorum. Afyon’u bir platformda hep beraber değerlendirelim diyorum. Park önünde bir meydan var ismi belirlenecek. O mu olacak bu mu olacak. Biz yine vekilimizin dediği gibi tarafsız gözle diyoruz ki ‘bir sonra gelen bir önce gelenin iyiliğini kaldırmasın’ diyoruz. İsim bir boncuk. Oylamaya da sunmuş belediye başkanımız bir art niyet olduğunu sanmıyorum. Olmasında da bir sıkıntı yok. Bu durumdan dolayı söylemiştim. Vazgeçmişliğim de yok. Sanıyorum ki protokoldeki program yoğunluğu bittiğinde bu bir araya gelme gerçekleşir” diye konuştu. >> Mustafa ERTÜRK’ün Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti