Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İYİ Parti Genel Başkan Adayları Kimlerdir?

İYİ Parti Genel Başkanlık yarışında milliyetçi ülkücü çizgide ki dört aday seçime katıldı.

İYİ Parti Genel Başkanlık

İYİ Parti 8 yıl önce MHP’de genel başkanlık yarışına giren Koray Aydın, Meral Akşener ve Sinan Oğan’ın olağanüstü kurultay çağrısı ile başlayan tartışmalı süreci ortaya çıkarmıştı. Kimilerine göre İYİ Parti ölü doğmuştu.
İYİ PARTİ MERKEZ SAĞDA Kİ BOŞLUĞU DOLDURMA İDDİASINDAYDI
İYİ Parti’nin kurucu Lideri Meral Akşener’le, Sinan Oğan ve Koray Aydın’ın MHP genel başkanlığa aday olduğu olağanüstü kongre, parti yönetimi tarafından yargı kararıyla engellenirken ihraç ve istifa süreçleri yaşanmıştı. Meral Akşener, Koray Aydın, Ümit Özdağ MHP ile yollarını ayırarak 24 Ekim 2017’de İYİ Parti’yi kurdular. Doğruyol Partisi (DYP) kökenli olan Meral Akşener’in liderliğinde kurulan İYİ Parti’de Koray Aydın genel sekreter, Ümit Özdağ ise genel başkan yardımcısıydı. İYİ Parti, 2002 seçimlerinde tasfiye olan ANAP ve DYP’nin boşalttığı “merkez sağ”daki boşluğu doldurma iddiasıyla kuruldu.
DÖRT ADAY ARASINDA MİLLİYETÇİ ÜLKÜCÜ ÇİZGİ BASKIN
Cihan Paçacı, Aytun Çıray, eski bakanlardan Ayfer Yılmaz gibi DYP kökenli siyasetçilerin yanı sıra ANAP, Refah Partisi kökenli isimler de kurucu kadro içinde olurken yönetimde “ülkücü” motifler ağır bastı. Meral Akşener, sonrası İYİ Partiyi yönetmeye talip olan genel başkan adayları Koray Aydın, Müsavat Dervişoğlu, Tolga Akalın’ın da MHP kökenli olması, “milliyetçi-ülkücü” çizginin bundan sonra partide egemen olacağının işareti olarak değerlendirildi. Yarışta Kurucular Kurulu Üyesi Günay Kodaz da var.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti