Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İYİ Parti’den kardeş Azerbaycan’a bayraklı destek

İYİ Parti İl Başkanlığı

İYİ Parti İl Başkanlığı binasına kardeş ülke Azerbaycan’a saldıran Ermenistan’a karşı destek olmak için Türk Bayrağı yanına Azerbaycan bayrağı asıldı

 

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığında parti binasına Azerbeycan Bayrağı asılarak, kardeş ülke Azerbaycan’a, Ermenista’ın saldırılarına karşı destek verildi.
“ERMENİSTAN’IN SALDIRGAN TUTUMU DEĞİŞMEDİ”
İYİ Parti Uluslararası İlişkiler ve Türk Dünyasından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Hamdi Arık, Ermenistan’ın Azerbaycan’a işgal ve zulümlerini partililere özel bir sunumla anlattı. Azerbaycan-Ermenistan savaşının, Dağlık Karabağ sorunun 1988 yılında Azerbaycan’ın, ekonomik ve siyasî sorunlarla uğraştığı sırada, Ermenistan’ın toprak talebiyle başladığını belirten Arık, “Rusya’nın desteğini arkasına alan Ermenistan, 1991 ve 1993 te Dağlık Karabağı ve daha sonra da 7 ili işgâl etti. Bu, Azerbaycan topraklarının yüzde 20’si demekti. Bir milyondan fazla Azerbaycanlı evlerini kaybetti ve hiçbiri ata topraklarına dönemedi. İşgalden sonra da boş durmayan Ermenistan, 1992 yılının 26 Şubat günü Hocalı da soykırım yaptı. Aralarında çocuklarında bulunduğu ve bir çoğu işkenceyle olmak üzere 613 Azerbaycanlıyı katletti. Dünya bu duruma sessiz kaldı. Daha sonra Birleşmiş Milletler Ermenistan’ın işgâl ettiği topraklardan çekilmesini öngören 4 kararı kabul etti, fakat bu kararlar hiç bir zaman hayata geçmedi. Mayıs 1994 te taraflar arasında ateşkes imzalandı, ama silahlar hiç susmadı. Aralık 1994 te Amerika, Rusya ve Fransanın eş başkanı olduğu AGİT Minsk grubu kurulduysa da, bu grup da Ermenistanın saldırgan tutumunu değiştiremedi. Çözümsüzlüğü devam ettiren bir grup haline geldi.” dedi.
>> Kocatepe Haber Merkezi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti