Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İyileştirme çalışmaları sürüyor

İyileştirme çalışmaları sürüyor

Denizli İli Bozkurt ilçesi merkezli 8 Ağustos 2019 tarihinde saat 14:25’de meydana gelen 6.0 büyüklüğündeki depremin, Denizli Bozkurt İlçesine 28 kilometre uzaklıktaki Afyonkarahisar’ın Dazkırı ilçesi ile beraber Başmakçı, Evciler ve Dinar ilçelerinde de etkili olduğu kaydedilen açıklamada, “Depremin ilk dakikalarından itibaren AFAD Afyonkarahisar Arama ve Kurtarma Birliği 22 personel, 3 arama köpeği, 4 tam donanımlı kurtarma aracı, Mobil Koordinasyon Tırı ve diğer lojistik araç ve malzeme ile Dazkırı ve Bozkurt ilçesine hareket etmiştir. Bölgeye Sağlık İl Müdürlüğünden çok sayıda ambulans ve UMKE ekibi görevlendirilmiştir.” denildi.
TÜM KURUMLAR
TEYAKKUZA GEÇİRİLDİ
Deprem sonrası Afyonkarahisar’daki tüm kurumların teyakkuza geçirildiği bildirilen açıklamada, “Bölgedeki ilçe Kaymakamlarımız, köy muhtarlarımız ile irtibat sağlanmış, İlçe Jandarma Komutanlıkları, İlçe Emniyet Müdürlükleri ve Belediyeler kanalıyla meydana gelebilecek hasarlarla ilgili ilçe merkezleri ve köylerde tarama yapılmıştır. 112 Acil Çağrı Merkezi ve İl Afet Yönetim Merkezine gelen ihbarlar değerlendirilmeye başlanmıştır. Afyonkarahisar İlimizdeki tüm kurumlar teyakkuza geçirilmiş, TAMP-Afyonkarahisar Afet Müdahale Planı uygulamaya konmuştur. Vali Vekilimiz Dr. Mehmet Boztepe ve ilgili kurumlar AFAD İl Müdürlüğü İl Afet Yönetim Merkezinde durum değerlendirmesi yaptıktan sonra, Vali Vekilimiz Dr. Mehmet Boztepe ve İl AFAD Müdürümüz bölgeye intikal etmiştir. Can kaybının yaşanmadığı afet sonrası 2 kişi hafif yaralanmış ve toplam 35 kişi olaydan etkilenerek hastaneye başvurmuştur.” ifade edildi.
HASAR TESPİT
ÇALIŞMALARINA BAŞLANDI
Açıklamanın devamında şu bilgilere yer verildi:
“Bölgeye ilk günden itibaren 145 adet AFAD Çadırı ulaştırıldı ve Dazkırı köylerinde ilk günden itibaren AFAD tarafından Barınma amaçlı çadırlar kurulmuştur. Haberleşmenin kesintiye uğramadığı bölgede, kısa süreliğine devre dışı kalan elektrik enerjisi en kısa sürede devreye alınmıştır. Hasar Tespit Hizmet Grubu sorumlusu Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından oluşturulan ekipler ilk günden itibaren ön hasar tespit çalışmalarına başlanmıştır. Bölgede, depremi yaşayan engelli, yaşlı, kadın ve çocukların bakım ve destek ihtiyaçları konusunda Psiko-sosyal Destek Hizmet Grubu olarak Afyonkarahisar Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından çalışma yapılmıştır.”