Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“İyilik Hareketi Projesi”ne katılan öğrenciler ödüllendirildi

Afyonkarahisar Eğitime Destek Derneğince

Afyonkarahisar Eğitime Destek Derneğince (AKED-DER) “İyilik Hareketi Projesi” kapsamında kentteki İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulları arasında düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi

 

Afyonkarahisar Eğitime Destek Derneğinin (AKED-DER) merkez ve merkeze bağlı İmam Hatip Liseleri ve İmam Hatip Orta Okullarına yönelik düzenlediği “İyilik Hareketi Projesi” ödül töreni dün öğleden sonra Afyon Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Törene; Vali Yardımcısı Nurullah Kaya, Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Karakuş, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve dernek üyeleri katıldı.
“PROJE TOPLAM
23 OKULDA KARŞILIĞINI BULDU”
Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan tören programının açış konuşmasını AKED-DER Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Vehbi Göktaş yaptı. Göktaş derneğin “İyilik Hareketi Projesi” hakkında bilgi verdi. Toplumsal sorunların çözümünde, milli, manevi değerlerin korunmasında her bireyin sorumluluğu olduğunu vurgulayan Göktaş, “Derneğimizin ‘İyilik Hareketi Projesi’ tüm olup bitene karşı ‘Bende birşeyler yapmalıyım. Bende sahada olmalıyım.’ diyerek yola çıkan insanların projesidir. Nuri Pakdil’in ifadesiyle ‘Kalbinden tutmadığımız bir gençliğin avuçlarımızın arasında kayıp gider’ idraki içerisinde olan insanların projesidir. Ulaşılmayı bekleyen o kadar çok insanımız var ki. Aynı deniz yıldızı hikâyesinde olduğu gibi iyiliğin ulaştırıldığı her genç için çok şeyin değişeceği İyilik Hareketi Projemiz kısa sürede 5 İmam Hatip Lisemiz, 18 İmam Hatip Orta Okulumuz da toplam 23 İmam Hatip Orta Okulumuzda elhamdülillah karşılığını bulmuştur.” dedi.
“İLK SOMUT ADIM İYİLİK
HAREKETİ PROJESİ OLDU”
AKED-DER Başkanı Mustafa Oruç, bir yıl önce Eğitime Destek Platformunda eğitimle ilgili konuların ele alındığı süreçte eğitimle ilgili konuların hayata geçirilmesi noktasında Vali Gökmen Çiçek’in fikir babalığı yaparak dernek kurulmasına öncülük ettiğini açıkladı. Vali Çiçek’in bu konuda sahaya inilerek somut adımlar atılmasıyla yola çıkıldığını aktaran Oruç, “Netice itibariyle Afyonkarahisar Eğitime Destek Derneği kuruldu ve faaliyetleri devam etmektedir. Küresel salgın nedenli çok hareketli faaliyetler olmasada buna rağmen bir ‘İyilik Hareketi Projesi’ başlattık. Bu hareketin sonucu olarak çocuklarımıza vereceğimiz ödüllerle bu çalışmamızı noktalayacağız.” diye konuştu.
“DERNEK GENÇLERİN YARARI İÇİN ÇALIŞIYOR”
İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Afyonkarahisar Eğitime Destek Derneğinin İmam Hatip Okullarının desteklenmesi amacıyla kurulduğunu ifade etti. İmam Hatip Okullarının tarihte kuruluşundan beri sürekli topluma dönük bir yüzü olduğuna değinen Yalçın, “İmam Hatip Okullarımız hem mesleğe insan yetiştirme kaynaklı olması hem de Anadolu insanının daha fazla tercih etmesinden kaynaklanıyor diye düşünüyorum. AKED-Der bu faaliyetleri yaparken sadece İmam Hatip Okullarına değil tüm gençliğin yararına faaliyetlerde bulunma gayretindedir. Onun için bu çalışma ve gayretlerin tüm gençliği sarması gerektiğine inanıyoruz.” şeklinde konuştu.
“4 AYLIK ETKİNLİK
TAKVİMİ PLANLANDI”
Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Karakuş, bir İmam Hatip Lisesi mezunu olarak aynı atmosferi soluyan öğrencilerle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İyilik Hareketi Projesine katılanları kutlayan Karakuş şöyle konuştu: “Afyonkarahisar Belediyesi olarak eğitimle ilgili tüm projelerin yanında yer alıp var gücümüzle destekledik. Belediye olarak biz Temmuz ayı ile Ekim ayı arasında 4 ay boyunca yaz etkinlikleri planladık. İnşallah çok yakın zamanda eski Vakıf İşhanımızın olduğu yerde bir şehir kütüphanesi yapacağız. 7/24 açık olacak olan bu kütüphanede genç kardeşlerimize hizmet verecek.”
“İYİLİK HAREKETİ
AMACINA ULAŞTI”
Törenin son konuşmasını Vali Yardımcısı Nurullah Kaya yaptı. Kaya şunları söyledi: “Bir İmam Hatip Mezunu olarak aranızdan olmaktün büyük bir memnuniyet duyuyorum. Derneğin kuruluşunda ki doğum sancısını ve keyfini birlikte beraberce yaşadık. Dernek Başkanı Mustafa Oruç’la çok sık biraraya geldik. Her türlü sıkıntıyı birlikte yaşadık. Allah’a çok şükür gelinen noktada İyilik Hareketi Projesinin ödül töreninde bir araya geldik.” Tören ödüllerin dağıtılmasıyla sona erdi. >> Burcu AYDIN’ın Haber

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti