Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İzcilere maklube ziyafeti – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
İzcilere maklube ziyafeti

Kazım Özer İlköğretim Okulu İzci Lideri Özcan Çalışkan, okuldaki izcilere maklube ziyafeti verdi

İzci lideri Özcan Çalışkan, önceki gün okulda izcilerine maklube yemeği yaptı. İzci ailelerinden Fatma Uğur, Fatma Kılıçkan’ın yardım ettiği maklube yemeğini izciler afiyetle yediler. Bu yemeği ilk defa yiyen izci-ler; “ Yemeği çok beğendik, izci liderimize emeğinden dolayı teşekkür ederiz” dediler.
İzci lideri Özcan Çalışkan, gazetemize yaptığı açıklamada; “Afyonkarahisar’da kış uzun süre sürdüğü için izcilerimizi fazla gezdiremiyoruz. Bu tip organizasyonlarla izcilerimizi motive etmeye çalışıyoruz. İzcilerimiz Kurban Bayramı’nda kestikleri kurbanın etlerini getirerek maliyet yönünden düşük bir yemek yaptım. Çocuklarımın çok hoşuna gitti. Hepsine afiyet olsun, dedi. Bu arada bu yemeği bilmeyen okurlara da Maklube hakkında bilgi verdi. Çalışkan, “Maklube kelime itibariyle “ters çevirmek” anlamına gelen lezzetli bir yemektir. Maklube Orta doğuya has olmasının yanında binlerce yıllık bir geçmişi olan, lezzetine doyumsuz bir yemektir. Mardin yemeği olarak bilinir, yemeğin Türkiye’de 30 yıllık geçmişi olmasına rağmen herkesin bildiği bir yemek değildir. Bilinen ortamlarda kalabalık davetlerin bereketli yemeğidir” dedi.
Maklube’yi bir defa yiyen insanların hayatları boyunca unutamayacakları bir yemek olduğunu söyleyen Çalışkan; “Yemeğin tadı tek başına asla çıkmaz. Kalabalık ortamlarda daha da lezzetli olmaktadır. Bu lezzetin de yemekten sonra yapılan muhabbetten geldiğini söyleyen insanların sayısı oldukça fazladır. Yemeğin en büyük özelliği servis şeklidir. Bir sini içerisine tencere ters çevrilip tepesinin tepesine vurularak kalıp şeklinde çıkarılan pilav ayrı bir haz ve estetik katar. Pilavın etrafına yoğurt ve salata üçgen biçimde güzelce yerleştirilir” dedi. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti