Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Onur Bayram

Izdırap yaşamaya hazır ol Afyonlu

Onur Bayram 18 Mayıs 2011 Çarşamba 03:00:00
  Bir taraftan seçim süreci bir taraftan bahar mevsiminin başlamasıyla birlikte hemen her kurumda artan etkinliklerle hareketli günler geçiriyoruz. Bu hareketli günlerde tanıtım ve irtibat eksikliği, sıkışık takvimle birleşince bazı etkinlikler birbiriyle çakışıyor. Belki bu dönemin en talihsiz olayı ise bu cuma yaşanacak. Bu cuma bütün Afyonkarahisar şehir içi trafik işkencesini yaşamaya hazır olsun. Ben sizlerin yerinde olsam, cuma günü hiç bir yere arabayla gitmem.
Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, cuma günü miting için Afyonkarahisar’a geliyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ilimizde miting yapmayacağının kesinleşmesinin ardından muhalefet açısından gördüğümüz tek olumlu gelişmenin Kemal Kılıçdaroğlu’nun Afyonkarahisar ziyareti olduğunu söyleyebiliriz.
Bu yıl gergin siyasi ortam, siyasilere suikast gi-rişim ve ihbarlarıyla polis güvenlik önlemlerini oldukça arttırdı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın mitinginde bu şehirde 7 yıldır görmediğim güvenlik önlemlerini gördüm. Daha önce de Başbakan mi-tinglerinde yüksek önlemli güvenlik önlemlerini görmüştük ama Anıtpark’ın çevresinin böyle abluka altına alındığını görmemiştim. Başbakan Erdoğan kadar olmasa da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da çok yoğun güvenlik önlemiyle korunduğunu düşünürsek, Anıtpark civarının abluka altına alınması muhtemel. Bu durumda Bankalar Caddesi’nin bir bölümünün, Valilik Kavşağı’nın ve doğal olarak Ordu Bulvarı’nın, Gazlıgöl Caddesi’nin Demiryalayan Türbesi’yle Anıtpark arasındaki bölümünün, Mecidiye Caddesi’nin Emniyet Müdürlüğü’ne kadar olan bölümünün, Eski Belediye’ye çıkan ve inen yollarla Valilik giriş ve çıkışları yine kapalı olacak. Kısacası Afyonkarahisar yine trafik karmaşası içinde bir gün yaşayacak.
Seçim döneminde mitingler olur, normaldir. Ancak zaten trafik sorunun yaşandığı, park sorununun hat safhada olduğu ilimizde neden mitingler Anıtpark gibi şehrin en işlek ve merkezi yerinde yapılır anlamak zor. İstanbul’da her mitingin Taksim’de, İzmir’de her miting Gündoğdu Meydanı’nda yapılmıyorsa; Afyonkarahisar’da da mitingler Anıtpark’ta yapılmak zorunda değil. Örneğin İstanbul’da mitingler Kazlıçeşme’de yapılı-yor. Kazlıçeşme hem ulaşım açısından hem de genişlik bakımından daha uygun bir yerde. İlimizde de mitingler bu nedeniyle Fuar Alanı’nda yapılabilir.
Fuar Alanı gözünüzün alabildiğine düzlük olması sayesinde güvenliğin orada sağlanması daha kolay. Üstelik köy garajı çok yakın. Ayrıca zaten hükümet partisi dahil tüm partiler gelen seçmenin büyük kesimini ilçe ve köylerden taşıyor. Bu nedenle ha Anıtpark, ha Fuar Alanı ne fark eder. Ama siyasi partilerde Fuar Alanı’nı dolduramayacakları korkusu varsa onu bilmem. Gerçi Başbakan’ın mitinginin geçtiğini, Kılıçdaroğlu’nun mitinginin de yeri ve zamanın belli olduğunu düşünürsek, bu seçim dönemi geçti önümüzdeki seçimlere bakacağız diyebiliriz.
Tüm bu seçim hengamesi ve miting kargaşası yetmiyormuş gibi size bir müjdem daha var. Bu yıl Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin mezuniyeti iki gün sürecek. Bir kaç yıldır öğrenci ve velilerden gelen “stadyum yetmiyor, aileler mezuniyeti izleyemiyor” eleştirileri üzerine mezuniyet bu yıl iki gün yapılacak. Kemal Kılıçdaroğlu’nun da mitinginin olduğu Cuma günü Fakültelerin, cumartesi günü ise meslek yüksek okullarının mezuniyeti yapılacak. Üniversite yönetiminin çakışmayı kasti yaptığı eleştirileri oluşmadan hemen açıklayayım, üniversitenin mezuniyet tarihi Kılıçdaroğlu’nun Afyonkarahisar’a geleceğinin açıklanmasının öncesinde belirlendi. Ancak davetiyelerin basımı beklendi.
Kılıçdaroğlu’nun mitingi nedeniyle çarşı diye tabir edilen bölgenin trafiğe kapalı olması bütün yıl bugünü bekleyen esnafı üzecek. Çünkü mezuniyet için gelen aileler başta Uzun Çarşı olmak üzere özellikle sucuk, lokum ve lokantalar olmak üzere pek çok esnafın yüzünü güldürüyordu. Mezuniyetle yarım saat arayla başlayacak miting için saatler, hatta bir gün önceden Uzun Çarşı ve çevresinin ablukaya alacağını düşünürseniz, esnaf müthiş bir fırsatı kaçıracak. Yukarıda saydığım trafiğe kapanması muhtemel alanların yanı sıra mezuniyet nedeniyle stadyum ve çevresinde de inanılmaz bir trafik s��kışıklığı ve yoğunluğu olacaktır. Üstelik şehir dışından gelen öğrenci velilerinin araçlarını nereye park edeceği de ikinci bir muamma. Bu durumda hem Gazlıgöl Caddesi’nin ve Ordu Bulvarı’nın devre dışı kaldığını düşünürseniz, acil bir durumda ambulansların ya da itfaiyenin çarşıya ya da üst mahallelere de ulaşımı kesilecektir. Bu Cuma bir çok cadde trafiğe kapalı ya da aşrı yoğun olacak. Ben sizlerin yerinde olsam Cuma sabahı arabamı evin önünden bile oynatmam. Haydi tabana kuvvet Afyon.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER