Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Jandarma 7 ayrı hırsızlık olayını aydınlattı

Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı

Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı ekipleri 7 ayrı hırsızlık olayını çözdü

 

Dinar İlçesi Çakıcı Köyü’nde 14 Temmuz 2020 günü Konut Dokunulmazlığını ihlal ve Hırsızlığa Teşebbüs olayının meydana gelmesi üzerine harekete geçen İl Jandarma Komutanlığı görevlilerince Çakıcı Köyü’nde yapılan araştırma ve soruşturma neticesinde, olayı 35 yaşlarında bir bayan şahıs ile bir erkek şahsın gerçekleştirdiği ve olayda 06 DJT … plakalı, siyah renkli sedan bir araç kullandıkları tespit edildi. Olayın araştırmasına yönelik 06 DJT … plakalı aracın yapılan plaka sorgusunda plakanın sahte olduğu tespit edilirken eylemi gerçekleştiren kişilere yönelik takip başlatıldı.
Afyonkarahisar Merkez ilçe, Sultandağı, Emirdağ, Sandıklı ve Dinar ilçelerinde meydana gelen evden hırsızlık olaylarını da incelemeye alan jandarma ekipleri, bu olaylarda şahısların Ford Connect ve Wolkswagen Jetta marka araç kullandıklarını tespit etti. Araçlar hakkında yapılan fiziki, teknik ve istihbari çalışmalar neticesinde, araç plakalarının 09 DY … (Jetta) ve 35 HA … (Connect) olduğu tespit edildi. Her iki araca ait güvenlik kameraları ve mobese kayıtlarını incelemeye alan jandarma ekipleri, şahısların Sinanpaşa İlçesi, Küçükhüyük Beldesi’nden hareket ettiklerini tespit etti. Sinanpaşa İlçesi, Küçükhüyük Beldesi’nde yapılan saha araştırmasında araçların, Taşpınar mevkiinde bulunan çadırlar bölgesinde yaşayan göçerlere ait olduğu tespit edilerek, elde edilen deliller neticesinde Sinanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı ile irtibata geçilerek çadırlar bölgesinde arama yapmak üzere arama kararı alındı. Merkez İlçe Jandarma Komutanlığı, Sinanpaşa İlçe Jandarma Komutanlığı, Sandıklı İlçe Jandarma Komutanlığı, İhsaniye İlçe Jandarma Komutanlığı görevlilerinin katılımı ile çadırlar bölgesinde yapılan aramada suça karıştığı tespit edilen 8 şahıs 7 kadın 1 erkek yakalandı. Yakalanan şahıslardan 7’si tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, T.A. isimli şüpheli bayan gözaltına alındı. Yakalan şahısların üzerinde ve yaşam alanlarında yapılan aramada; suç unsuru olduğu değerlendirilen 7 adet sahte plaka, 10 adet çeyrek altın, 1 adet yarım altın, 400 Euro ve 7050 TL. nakit para ele geçirildi.
Olay yerinde ve suç unsurları üzerinde jandarma ekipleri tarafından yapılan parmak izi araştırmasında 18 kişiye ait parmak izine rastlanılarak parmak izleri inceleme yapılmak üzere kriminal laboratuvarına gönderildi. İlk belirlemelere göre bölgede meydana gelen 7 adet hırsızlık olayı çözülürken, gözaltında bulunan şüpheli T.A. isimli bayan soruşturmasının tamamlanmasının ardından adli makamlara sevk edildi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti