Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

JASAT hayvan hırsızlarını yakaladı

JASAT hayvan  hırsızlarını yakaladı

Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) tarafından Belkaracaören Köyü’nde meydana gelen hayvan hırsızlığı olayı kısa sürede çözüldü

 

21 Aralık 2019 tarihinde saat 14.30 sıralarında 112 Acil Çağrı ihbar hattını arayan bir kişinin Afyonkarahisar Merkez İlçe Belkaracaören Köyü’nde yer alan evinin yanında bulunan ahırından 1 adet hostein cinsi ineğinin çalındığını bildirmesi üzerine harekete geçen Jandarma ekipleri kısa sürede hırsızlık olayı gerçekleştirilen şüphelileri yakaladı.
KAMERA KAYITLARI İNCELENDİ
Alınan ihbar üzerine; Merkez ilçe Jandarma Komutanlığı ekipleri ve JASAT tarafından gerekli araştırmalar yapılarak, alınan ifadeler ve bölgede bulunan güvenlik kameraları incelendi. İnceleme ve araştırma sonucunda hırsızlık olayının, 21 Aralık 2019 tarihinde saat 09.30’da meydana geldiği şüphelilerden M.M.’nin Şuhut İlçesi’nde ikamet ettiği, diğer şüphelinin ise Adana ilinden gelen E.Y. olduğu tespit edildi.
Devam eden çalışmalar sonucunda, şüphelilerin 01 RR … plakalı Ford Transit marka araç ile hırsızlık olayını gerçekleştirdikleri, Adana istikametine doğru kaçtıkları tespit edilerek yol güzergâhında bulunan kolluk kuvvetlerine bilgi verildi.
Plaka Tanıma Sistemi (PTS) kayıtları üzerinde yapılan incelemelerde ise bahse konu aracın, Konya İli Karapınar İlçesi’nde olduğu tespit edildi. Karapınar İlçe Emniyet Müdürlüğü ile kurulan koordine neticesinde H.Y.E., Y.V.Ö. ve B.S. isimli şüpheliler çalınan büyükbaş hayvan ile birlikte yakalanırken büyükbaş hayvan sahibine teslim edildi.
Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilen şüpheliler M.M., H.Y.E., Y.V.Ö. ve B.S.’den M.M. ve H.Y. ifadelerinin alınmasının ardından, V.Ö. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, diğer şüpheliler E.Y. ve B.S. tutuklanarak cezaevine teslim edildi.