Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

Kabine değişir, Eroğlu değişmez – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 16 Ocak 2013 Çarşamba 02:00:00
  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Bakanlar Kurulu’nda değişikliğe gideceği söylentileri uzun zamandır gündemde yer alıyordu. Son günlerde bu söylentiler tamamen bir beklentiye dönüştü. Hatta Hükümet cephesinden de bu değişikliğin yapılacağını destekler nitelikte açıklamalar geldi.
Kabine değişikliği konusunda bizleri ilgilendiren başlıca konu, doğal olarak Orman ve Su İşleri Bakanı hemşehrimiz Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun durumu.
Lafı fazla uzatmadan bu kabine değişikliği meselesinden Bakan Eroğlu’nun etkilenmeyeceğini belirtelim en başta. Sonrasında nedenlerini anlatmaya çalışalım isterseniz.
12.12.2012 tarihini hatırlayalım önce. O tarihte Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın gerçekleştirdiği milyarlarca liralık yatırımın açılışları toplu halde yapılmıştı. O töreni ekranlardan izleyen herkes, Başbakan’ın Bakan Eroğlu’na karşı olan tutumunu izlemiş, aralarındaki saygı ve muhabbeti bir kez daha görmüştü.
Hatta “Bakan Eroğlu bu törenle ve Başbakan’a jestleriyle yerini bir kez daha perçinledi” yorumunda bulunanların sayısı hiç de az değildi.
Bu açılışlar yapılmadan önce AK Parti’nin Kızılcahamam’da düzenlenen 19. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda konuşan Başbakan Tayyip Erdoğan, orada da Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun çalışmalarını övgüyle anlatmıştı. Türkiye’nin en büyük barajının açılışının 12.12.2012 tarihinde açılacağını vurgulayan Başbakan Eroğan, “Veysel Bey’in böyle hoş nükteleri var” demişti.
AK Parti’nin 10 yıl önce 3 Kasım 2002’de girdiği ilk seçimleri kazanarak iktidara geldiğini anımsatan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin 10 yıllık iktidarında yapılanları anlatırken, konuşmasının bir bölümünü Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın çalışmalarına ayırmıştı. Başbakan Erdoğan, Eroğlu’nun çalışmalardan övgüyle bahsetmişti. Konuşmasında genellikle genel siyaset ile icraatları sıralayan Erdoğan’ın, konuşmasında ismini kullandığı ender isimlerden biri Veysel Eroğlu olmuştu. Bakan Eroğlu’nun çalışma ve açılışlarda ince, derin anlam ve espriler taşıdığını kaydeden Erdoğan, “Türkiye’nin en yüksek barajı olan Derinel Barajı’nı 12.12.2012 tarihinde açılacak. Zaten Veysel Bey’in başarılı çalışmalarının yanı sıra böyle hoş nükteleri de vardır” diye konuşmuştu. Erdoğan, Derinel ve Ermenek ile Avrupa’nın en yüksek barajı olan Çine Adnan Menderes, Ege’nin en büyük barajı Dalaman Akköprü’nün kendi dönemlerinde hizmete girdiğine dikkati çekerek, “İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Mersin, Erzurum, Şanlıurfa başta olmak üzere büyük şehirlerimizin tamamının içme suyu sorununu uzun vadeli olarak çözdük. Bu doğrultuda hayata geçirdiğimiz 49 projeyle 34 milyon vatandaşımıza yılda 3,3 milyar metreküp içme suyu temin ettik” şeklinde konuşmuştu. GAP’ı hızlandırmak için 2003 yılında 188 milyon lira olan ödeneği 1,4 milyar liraya yükselttiklerini anlatan Erdoğan, Anamur’dan Kuzey Kıbrıs’a Akdeniz’in yüzeyinin 250 metre derinliğinden askıda geçecek borularla su götürdüklerini dile getirmişti.
Bu anlattıklarımızın benzeri sahneler bir çok defa değişik yer ve zamanlarda ortaya kondu. Hepsinde de Başbakan Erdoğan’ın Bakan Eroğlu’na verdiği özel önemi gözlemledik hep birlikte.
Tüm bu söylenenler, aradaki muhabbet, geçmişten gelen yol arkadaşlığı ve Bakan Eroğlu’nan çalışma grafiği ortada iken olasi bir değişiklikte Eroğlu’nun yer alması büyük bir sürpriz olacaktır görüşündeyiz.
İşte bu nedenlerden dolayı Kabine’deki olası bir değişikliğin Bakan Eroğlu’nu, dolayısıyla da Afyonkarahisar’ı pek fazla etkilemeyeceğini düşünüyoruz. Bu düşüncemizde haklı olup olmadığımızı zaman ortaya koyacak.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti