Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kaçak avcıya büyük ceza – Kocatepe Gazetesi

Kaçak avcıya büyük ceza – Kocatepe Gazetesi
Kaçak avcıya büyük ceza

Yaban hayatının korunmasına büyük önem veren Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu kendisine gelen kaçak avlanma ihbarını değerlendirerek, kaçak avlanan kişiye ağır cezalar verilmesini sağladı

Bir sosyal paylaşım sitesinde yer alan kaçak avcılık görüntülerinin ihbar edilmesi üzerine harekete geçen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, kaçak avlanan şahıs için gerekli işlemlerin yapılması talimatını verdi.
Talimat doğrultusunda harekete geçen Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, elektronik posta iletisi ve görüntüleri inceleyerek, av kabahatini işleyen kişinin Z. T. olduğunu tespit etti.
122 ardıç kuşunu avlamış
Şahsın, Mersin’in Akdeniz İlçesi Parmakkurdu Köyü civarında avlanmaları yıl boyunca yasak olan 122 adet Ardıç Kuşu, 1 adet Sincap, 2 adet Yaban Tavşanı avladığı tespit edildi.
İlgili şahsın ihbar görüntülerinin incelenmesi neticesinde; 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanununun 4/1, 6/2. ve 14/2. maddelerini ihlal ettiği ortaya çıktı. İlgili şahıs hakkında; 5 bin 366 lira idari para cezası, 50 bin 100 lira tazminat olmak üzere toplam 55 bin 466 lira tutarında cezai işlem uygulandı. (Kocatepe)