Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kaçakçılık Şube’de hızlı tempo – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Kaçakçılık Şube’de hızlı tempo

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün son bir hafta içerisinde yaptığı icraatlarla ilgili bilgiler verildi

Sahte çek uyarısı
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Afyonkarahisar’da 2010 yılı içerisinde 21 olayda 61 kişiye sahte çek kullandıkları için işlem yaptı. Resmi belgede sahtecilik suçundan şüpheli olarak soruşturma geçiren iyi niyetli vatandaşların mağdur olmamaları için imkânlar dâhilinde çek kullanmaması ya da kullanması gerektiği durumlarda çeklerin geçerliliğini araştırarak almalarının, 21 adet sahte çekin vatandaşa verdiği maddi zararın 320.000 TL olduğu ve çeklerden şüphelenen vatandaşların, şahısları oyalayarak 155 Polis İmdat veya 156 Jandarma İmdat telefonlarını aramaları gerektiği bildirildi.
1000 adet kaçak
sigara ele geçirildi
1 Aralık 2010 günü sanayi bölgesinde elinde şüpheli bir koli ile dolaşan M.A. isimli şahıs durumundan şüphelenilerek kontrol edildi. Yapılan inceleme neticesinde M.A ve E.A. isimli şahıslar 100 karton 1000 adet gümrük kaçağı sigara ile yakalanarak adli makamlara sevk edildi. Kaçak sigaralara Gümrük Müdürlüğü’ne teslim edilmek üzere el konuldu. Olayla ilgili tahkikat devam ediyor.
Sigara kaçakçıları
Uşak’ta yakalandı
2 Aralık 2010 günü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri aldıkları bir istihbaratı değerlendirerek, doğu illerinden ilimizde piyasaya sürülmek üzere getirilen gümrük kaçağı sigara-larla ilgili yaptıkları çalışma neticesinde; 46 plakalı bir aracın öncülük ettiği 34 plakalı başka bir araç takibe alındı. Araçların kaçması üzerine Uşak KOM Şube Müdürlüğü’ne bilgi verildi. Yapılan ortak çalışma neti-cesinde söz konusu araçlar Banaz ilçesinde sıkıştırıldı. İlk etapta öncü araçtaki A.U.- E.O.-M.Y. isimli şahıslar yakalandı. Yapılan arama tarama faaliyeti sonucu diğer araçtaki K.Ç.-A.Y.-K.B. isimli şahısların ormanlık araziye attıkları toplam 2.772 karton 27.720 adet gümrük kaçağı sigara bulunarak adli işleme başlandı. Yakalanan şahısların tamamı Uşak Cumhuriyet Başsavcılığına çıkarılarak yapılan sorgularını müteakip tutuklandı.
97 adet kaçak
sigaraya el konuldu
6 Aralık 2010 günü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri, gümrük kaçağı ürünlere yönelik olarak yaptıkları çalışmalar neticesinde R.Y. isimli şahsın müstecirliğini yaptığı iş-yerinde müşteri gibi beklemeye başladı. İşyerine gelen M.B. isimli şahsın C.C. isimli şahıstan 6 TL vererek iki adet kaçak sigara aldığı görülmesi üzerine olay yerinde bulunan 97 adet gümrük kaçağı sigaraya el konularak haklarında hazırlanan tahkikat evrakı ile birlikte adli makamlara çıkarıldı. Kaçak sigaralara Gümrük Müdürlüğü’ne teslim edilmek üzere el konuldu. Olayla ilgili tahkikat devam ediyor.
1 kg kıyılmış
tütün ele geçirildi
Milli Birlik Polis Merkezi Amirliği görevlileri kendilerine gelen bir ihbarı değerlendirerek ilimiz Yeni Saraçlar Çarşısı içerisinde bulunan bir işyerinde yaptıkları kontrolde 1 kg civarında kıyılmış tütün elde etti. Söz konusu tütünle ilgili İ.A. isimli şahsa 4733 Sayılı Yasanın 8. maddesi gereği 5.723 TL idari para cezası keserek açıkta satılan tütüne imha edilmek üzere el konuldu.
Bozuk gıdalara el konuldu
Milli Birlik Polis Merkezi Amirliği görevlileri Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü bir soruşturma çerçevesinde 2. Sulh Ceza Mahkemesi’nin arama kararına istinaden 6 Aralık 2010 günü Hattat Karahisar Mahallesi Milli Birlik Caddesi üzerindeki bir işyerine Tarım İl Müdürlüğü görevlileri ile birlikte yaptıkları baskında çok miktarda kuru gıda ve baharata bozuk olduğu için el koydu. Yapılan aramada kullanım tarihleri geçmiş veya bozulmuş olarak piyasaya sürülmeye çalışılan 1 çuval çörek otu, 6 çuval pul biber, 2 çuval hindistan cevizi, 1 çuval kekik, 3 çuval yemek sodası, 1 çuval kimyon, 1 çuval tatlı toz siser, 3 çuval kuru üzüm, 1 çuval yaprak pul biber, 3 çuval acı toz biber, 1 koli limon tuzu, 1 koli incir, 2 kasa açık kuru kayısı, 100 kg. biber salçası ele geçirildi. Konu ile ilgili tahkikat devam ediyor. Söz konusu ürünlerin Tarım İl Müdürlüğü’nce imha edileceği bildirildi.
Piyasaya 900 TL’lik
sahte para sürdüler
27 Kasım 2010 tarihinde Eşrefpaşa Mahallesindeki bir markete sahte 100 TL vererek kayıplara karışan faili meçhul şahıs veya şahıslar, bu defa 7 Aralık 2010 tarihinde Amasya ilinde piyasaya sahte para sürerken yakalandılar. 40 adet sahte 100 TL ile yakalanan bu şahısların Amasya ilinde yaklaşık 5.000 TL’lik sahte parayı Afyonkarahisar’da ise 900 TL’lik sahte parayı piyasaya sürdükleri tespit edildi. Parada sahtecilik olayıyla ilgili müracaatı bulunmayan veya bulunmuşsa da faili tespit edilemeyen mağdur vatandaşların yakalanan şahısları teşhis etmesi halinde Emniyet Müdürlüğü’ne müracaatta bulunmaları gerekiyor.
Değerlendirme toplantısı
ilimizde yapılacak
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’nın geçen yıl aralık ayında ilimizde gerçekleştirdiği 42. Stratejik Araştırmalar Kurulu Toplantısı’nın devamı olan 43. SAK Toplantısı bu yıl da ilimizde yapılacağı, KOM Daire Başkanlığı koordinesinde 81 ilin KOM Şube Müdürlerinin de katılacağı değerlendirme toplantısının, aralık ayı sonuna doğru Korel Termal Otel’de yapılması planlanıyor. Bütün illerin yıllık faaliyetlerinin ve 2010 yılı değerlendirmesi ile 2011 yılı stratejilerinin belirlendiği toplantıya, ilimiz ev sahipliği yapacak. Bu toplantının, özellikle kaçakçılığa ve organize suçlara yönelik olarak, suç örgütleri ile örgüt üyelerine karşı yürütülen mücadele kapsamında, günümüz koşullarında değişen kriminolojik konjonktüre göre geliştirilecek yeni stratejilerin, suç ve suçluyla mücadelede kamu güvenliğinin ve koordinasyonun sağlanması bakımından çok önemli olduğu vurgulandı.
50 karton sigara
ele geçirildi
9 Aralık 2010 günü bir istihbaratı değerlendiren KOM Şubesi, A.D. isimli şahsa gelen şüpheli bir gönderiyi Cumhuriyet Savcısının talimatı doğrultusunda 50 karton 500 adet gümrük kaçağı sigaraya el koyarak şüpheli A.D.’yi adli makamlara sevk ettiler.
Kredi kartını
alamadan yakalandılar
İstanbul İlinden gelerek ilimizdeki bir müştekiye ait kredi kartını kargo şirketinden almaya çalışan iki şüpheli suçüstü yakalandı. Y.Ç ve K.B isimli şahıslar müştekiye ait kişisel verileri kullanarak bir bankanın müşteri hizmetlerini aramak suretiyle kredi kartlarını kayıp ettiklerini ve yenisinin adreslerine gönderilmesini istediler. Banka merkezi yeni basılan kartı bildirilen adrese gönderirken bankanın hesap sahibini bilgilendirme ve teyit maksatlı müşterisini araması üzerine konu ortaya çıktı. Banka ve kurye şirketi ile yapılan ortak çalışma neticesi bu şahıslar kartı teslim aldıktan sonra yakalanarak haklarında düzenlenen tahkikat evrakı ile birlikte adli makamlara sevk edildiler. Aynı gün yapılan sorgularına müteakip tutuklandılar.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti